Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

PéPéeS EMLÉKEZZÜNK PÉTERRE D-209 nyilatkozik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "PéPéeS EMLÉKEZZÜNK PÉTERRE D-209 nyilatkozik."— Előadás másolata:

1 PéPéeS http://ppshu.uw.hu EMLÉKEZZÜNK PÉTERRE D-209 nyilatkozik

2 “...a szegénység és a becsület pártján állok…” “Utasítást adtam, hogy vészhelyzet esetén ébresszenek föl, még akkor is, ha épp kormányülésen vagyok” “hadd mondjam el, hogy mit szeretnék mondani” “Elnézést kérünk mindazoktól, akiknek levelet küldtünk, de idő közben elhunytak.” “Nagy figyelemmel kísérem a franciaországi eseményeket különösen az elnökválasztást... de most véletlenül nem vagyok teljesen tisztában az ottani helyzettel…” PéPéeS http://ppshu.uw.hu

3 “Igazságosabb lett volna, ha a 19 ezer forintot, a nyugdijakkal arányosan fizetjük ki....De mégis igy döntöttünk; ez így igazságos.” “Ugye ezekben a remek papirokban, amiket terjesztenek benne van az, hogy én becsületrendet kaptam. Ez egy külön köszönet nekem, hogy terjesztik és tudatják, hogy nekem francia becsületrendem van, hadd mondjam el, énnekem volt lehetőségem arra, hogy hol kapom meg a becsületrendet.” “Ez volt az első olyan kormány, amely minden ígéretét beváltotta. De ez meg fog változni.” “A feleségem először rendkívül ellenszenves volt számomra. Túl csinos volt, túl aranyos, túl jól nézett ki.” PéPéeS http://ppshu.uw.hu

4 “Ebben a kormányban a modern szociáldemokrácia alapértékei mellett liberális, mérsékelt konzervatív vagy éppen zöld eszmék egyaránt békésen megférnek majd egymás mellett. Akár a nemzeti lobogónkon.” “Ez egy különleges híd. Ez a híd összeköti a folyó bal partját s a jobbat.” “Nekik köszönhetjük, hogy ez a mai, történelmi nap megtörténhetett.” “Meghajtom fejem államalapítónk, Szent István király, Rákóczi és az 1848-as forradalom emléke, és 1956 hősei között.” PéPéeS http://ppshu.uw.hu

5 “Kedves fiatal barátaim! Érzések és szavak tolulnak fel bennem látva a szép népi viseletet, hallgatva a kedves éneket és nézve a csillogó szemeket. Érzelmek és szavak, és hadd vegyem sorjába. Először talán a rendezvénynek a címe. Vendégségben Budapesten. Én meg azt gondolom, nagyon jó cím, és abban reménykedem, azt fogjátok gondolni itthon Budapesten.” “Ameddig én ezen a poszton vagyok, addig biztosíthatom azt, hogy Magyarországon gazdasági válság nem lesz…” PéPéeS http://ppshu.uw.hu “Igenis, a politikánk változik az egyházak felé, és én azt remélem, hogy az új bíboros, Erdő Péter új szeleket hoz magában.” “...nagyon olcsó bérek vannak az országban…”

6 “Én nem mondom meg azt, hogy mi kell legyen, mert nekem van egy véleményem, de nem ez a lényeges itt ebben, hanem az, hogy meg kell fogalmazni ezt a viszonyt, el kell vállalni azt, hogy ha valakinek van egy politikai nézete, akkor a politikai nézetek között a gazdaság kérdéseiben egy alapvető dolog azt megmondani hogy milyen a viszonya az államhoz.” “Ezeket raktuk össze egy koncepcióba…” PéPéeS http://ppshu.uw.hu “Farkasházy Tivadar: Ha már lemúmiázták, melyik múmia szeretne lenni? Medgyessy Péter: Hát már az vagyok, ha jól értem. A Tutenkámen szeretnék lenni, mert az nagyon sok jót csinált a gazdaságban, meg még most is emlékeznek a nevére, tudják, hogy ki volt. Elég szép felesége volt neki, Nofretete, úgy hogy tulajdonképpen ez nekem teljesen jó.”

7 “Úgy akarjuk megőrizni a munkahelyeket, hogy a szakképzett emberek lehetőséget találjanak az elhelyezkedésre, és hogy minél több embert képezzünk úgy, hogy ők meg tudják szerezni a magas képzettséget, mert ez a versenyképességnek az alapkérdése a következő időszakra, a tudás, ami nélkül az ország nem fog tudni helytállni.” PéPéeS http://ppshu.uw.hu “A nyaraló biztos nagyon jól érzi magát nappal, de amikor este jönnek a szúnyogok, az ember fülébe zúg ez a kis nyavalyás állat és azt mondja, nahát, ez túlzás. Úgyhogy úgy döntöttünk, nem lehet anyagi akadálya annak, hogy szúnyogirtást végezzenek a Balatonon. Tudom, hogy a természetvédők azt mondják, ezt nem lehet túlzásba vinni és oda kell figyelni.”

8 “Bármilyen olyan szabálytalanság történt, ami a magyar törvényekkel ellentétes, akkor azt a legszigorúbban meg fogom torolni, ha pedig nem történt, akkor azt fogom megállapítani. Egyelőre tehát ilyen értelemben minden ilyen kérdést ki fogok vizsgáltatni, ezt tudom ígérni.” “Több jólét kell, mondjuk mindannyian mi, felelős politikusok. Mi elkezdtük.” PéPéeS http://ppshu.uw.hu “Engedje meg, hogy én gondolkozzak inkább az emberek fejével.” “Ez az első kormány eddig, amelyik minden ígéretét betartotta. Ez meg fog változni.” “Lehetséges, hogy nekem korlátos a fantáziám.”

9 “Ha valami kell, akkor valaminek a rovására lehet, vagy fordítva.” “Nézze, a családbarát fogalom az egy nem nagyon kézzelfogható fogalom.” “Én tudom, hogy ez egy humoros műsor, kicsit könnyedebb, de hát végül is le kell ereszkedni a néphez is.” PéPéeS http://ppshu.uw.hu “Vegyük sorra a gazdaság legégetőbb kérdéseit. Először is a múzeumok.” “Az EU-ban jelenleg nulla a gazdasági növekedés, nálunk ennek a többszöröse.” “Miért nem lettem volna az MSZMP-KB tagja?”

10 “El kell érnünk, hogy a jelenlegi helyzethez képest ne változzon a mostani szituáció.” “Azok a generációk, akik ‘56-ban egymással szemben álltak, lassacskán kihalnak. A szereplők jelentős része ma már öregember, nem ezzel kell foglalkozni.” “A kormány azon dolgozik, hogy mindenki találjon magának munkát a középkorban is.” PéPéeS http://ppshu.uw.hu “Kémelhárító voltam, rólam ez csak úgy kiderülődött.” “Ami tisztességes, azt tudomásul kell venni, akkor is, ha nem örülünk neki.”


Letölteni ppt "PéPéeS EMLÉKEZZÜNK PÉTERRE D-209 nyilatkozik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések