Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
KiadtaZsófia Nagyné Megváltozta több, mint 10 éve
1
Készítette: Máté-Kovács Dávid
2
A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy élőlény számára A vitaminokat két nagy csoportra oszthatjuk: Vízben oldódó vitaminok Zsírban oldódó vitaminok (A-vitamin)
3
Szürkületben való látás Felfrissíti, feszessé teszi a bőrt zavartalan növekedés a csontok, fogak fejlődése
4
farkasvakság vagy szürkületi vakság a bőr megvastagszik érdessé, szárazzá válik egyes daganatok kialakulása esetleg vakság
5
felhalmozódáshoz, esetleg mérgezéshez vezethet fejfájás, hányás, gyomorpanaszok, rossz közérzet, étvágycsökkenés, fáradékonyság, ingerlékenység, ízületi fájdalmak, vesebántalmak, hajhullás a bőr sárgára színeződhet
6
állati belsőségek tej és tejtermékek, tengeri halak, tojássárgája, méz
7
sárgarépa, sárgabarack, paraj, sütőtök, sárgadinnye, paprika,
8
A fejlődő világban a vakság leggyakoribb oka az A-vitamin-hiány Az A-vitamin a májban raktározódik Kismamáknak különösen ügyelniük kell az A- vitamin fogyasztására, mivel mind hiánya, mind túl nagy mennyisége magzatkárosító hatású lehet!
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.