Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„A kutatói hivatás szeretetével és tiszteletével ajánlom e néhány fricskát mindazoknak, akik már tudnak saját magukon nevetni. „A kutatói hivatás szeretetével.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„A kutatói hivatás szeretetével és tiszteletével ajánlom e néhány fricskát mindazoknak, akik már tudnak saját magukon nevetni. „A kutatói hivatás szeretetével."— Előadás másolata:

1 „A kutatói hivatás szeretetével és tiszteletével ajánlom e néhány fricskát mindazoknak, akik már tudnak saját magukon nevetni. „A kutatói hivatás szeretetével és tiszteletével ajánlom e néhány fricskát mindazoknak, akik már tudnak saját magukon nevetni. Vagy legalábbis másokon.” Vagy legalábbis másokon.”

2 Vízminőségvédelem – jogi/matematikai/technológiai/irodalmi és egyéb eszközökkel Készítette: Mindenttudniakarok Sándor Témavezető: Dr. Voltvitukis „Kegyetlen” Jenő egyetemi izéke Budapesti Műszaki Egyetem Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszék

3 Miért PhD? – A 6 fő indok 1. Annyira jó, mikor vége van. Az érzés a büntetését kitöltő rabéhoz hasonlítható, amikor egy rend ruhában kilép a börtönkapun; a frissen doktorált hallgató új életre kel. Soha azelőtt, és soha ezt követően nem kell ilyen sokat, ilyen kevés pénzért dolgoznod. 2. Közvetlen lehetőséged van a hosszú idejű stressz öregedésre gyakorolt hatásának megfigyelésére. Valószínűleg nincs jobb módszer arra, hogy megfigyeljük a szellem és a test ennyire gyors pusztulását. Hazánkban törvények tiltják az ehhez hasonló, önkéntesek bevonásával folytatott emberkísérleteket. Lenne jobb út arra, hogy tested felajánld a tudománynak és az emberiségnek?

4 Miért PhD? (cont’d II.) 3. Valójában ez nem egy oktatási/kutatási program, hanem egy életforma választása. Gondolj a szabadságra. Nincs unalmas 8-tól 5-ig terjedő munkaidő. Mindig és bármikor szükség lehet Rád! 4. Tündéri népekkel vagy körülvéve. Életed PhD szakasza egyetlen hatalmas buli. Folyamatosan kedves, relaxált emberek vesznek körül, ideértve a könyvtárosokat, pénzügyeseket és egyetemi adminisztrátorokat, akik jövőbeli pályádat egyengetik. Szülői szeretettel, kedves szakmai vezetők irányítják munkádat, mindig figyelve saját érdekeikre.

5 És további érvek… 5. Témavezetőd izgalmas, tökös ember. A PhD fokozat elérésének egyik indoka: olyan tudóssá válni, mint a témavezetőd. Akkor a legélvezetesebbek a doktori évek, ha sosem találkozol az illetővel. Mindenekelőtt ne kérd meg, hogy a konzulensed legyen. Tudatalattidban megjelenik, somolyogva minden általad aratott szakmai győzelemkor. Egyszerűen hagyd, hogy megrázza a kezed a doktori cím átadásakor. Ennyi éppen elég. 6. Nem jutott eszedbe okosabb dolog. Tekintsük a jövőt olyannak, amilyen: egy sötét és hosszú alagút, ami 60 évig tart. Hogyan lehet eltölteni ilyen hosszú időt? Az egyik módja, hogy csökkentsük azoknak a döntéseknek a számát, amelyek olyan elkötelezettséget jelenthetnek, melyek következményeiről fogalmunk sincs.. Minek aggódni a PhD cselekmény miatt? 6. Nem jutott eszedbe okosabb dolog. Tekintsük a jövőt olyannak, amilyen: egy sötét és hosszú alagút, ami 60 évig tart. Hogyan lehet eltölteni ilyen hosszú időt? Az egyik módja, hogy csökkentsük azoknak a döntéseknek a számát, amelyek olyan elkötelezettséget jelenthetnek, melyek következményeiről fogalmunk sincs. Mire befejeződik a PhD program új technológiák születnek, új életformákat és civilizációkat teremtve, melyekről ma még semmit sem tudunk. Minek aggódni a PhD cselekmény miatt?

6 A kutatás célkitűzései A korai teremtésmítoszok és a jelen ismereteink összhangjának vizsgálata A probléma komplex, multidiszciplináris, integrált egyben iteratíven értelmezhető szukcesszív approximációja A hazai vízminőségvédelmi kaland bemutatása az EU VKI jogértelmezésében Modellközpontú megoldások kidolgozása

7 Szakirodalmi kitekintés

8 A tudományos kutatás módszertana és az alkalmazott meta-metodológia

9 A doktori értekezés tétele 1. tétel: A vízfogyasztás korlátozása tudományosan indokolt Igazolás: A jogerősen elítélt személyek több mint 98 %-a fogyasztott vizet a bűnügy elkövetése előtti 24 órában A primitív törzsi közösségekben, ahol a vízfogyasztást szociális korlátok tiltják, szignifikánsan alacsonyabb az Alzheimer és Parkinson kor előfordulása. A vízfogyasztáshoz hozzá lehet szokni. Kísérletesen bizonyított, hogy a vízfogyasztásra rászokott egyedek akár már 24 óra múlva is könyörögnek megszokott napi adagjukért. A víz 100 C fokon forr. Ez a hőmérséklet kevesebb, mint egy perc alatt képes egy felnőtt egyed elpusztítására. Az átlag vízfogyasztó honpolgár nem képes különbséget tenni az áltudományos baromság és a hiteles megállapítások között.

10 A tételből eredő javaslatok Kiskorúaknak víz nem adható el. Az iskolák 300 méteres körzetében tilos a víz árusítása. 300 %-os állami adó a vízen a víz okozta társadalmi károk enyhítésére. Sem állatokat, sem embereket ábrázoló reklámok nem alkalmazhatók a vízfogyasztás előmozdítására. Külön jövedéki adó kivetése a hazai 3 legnagyobb víztermelőre.

11 2. tétel Ne meneküljünk külső és belső kérdéseink elől dicsőségekbe, versenylázakba, vélt és valódi sikerekbe. Próbáljuk meg magukat a kérdéseket szeretni… Akkor aztán életünk (és ami vele egy: a művünk) lassanként észrevétlenül, egy távoli napon talán belenő majd a feleletbe. Ne meneküljünk külső és belső kérdéseink elől dicsőségekbe, versenylázakba, vélt és valódi sikerekbe. Próbáljuk meg magukat a kérdéseket szeretni… Akkor aztán életünk (és ami vele egy: a művünk) lassanként észrevétlenül, egy távoli napon talán belenő majd a feleletbe.


Letölteni ppt "„A kutatói hivatás szeretetével és tiszteletével ajánlom e néhány fricskát mindazoknak, akik már tudnak saját magukon nevetni. „A kutatói hivatás szeretetével."

Hasonló előadás


Google Hirdetések