Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
Lucerna (Medicago sativa)
2
A hagyományok szerint Először az arabok fedezték fel a lucernát úgy kétezer évvel ezelőtt, s minden élelem atyjának nevezték. Az újabb felfedezés az új korra tehető.
3
Miért foglalkozunk a lucernával?
Az egyik leghatásosabb és legtáplálóbb növényünk, amit nem szabad kihagyni! Fiatal hajtásokat, leveleket használjuk.
4
Tápértéke: Egyetlen más zöldségféle vagy gyümölcs sem tartalmaz annyi vitamint és ásványi sót, mint a lucerna
5
Tartalmaz A, C vitamin, K és P vitamint. Nyomelemekben is igen gazdag. Megtalálható benne nikkel, foszfor, kálium, kalcium, magnézium, kén, nátrium.
6
Enzimek Nyolc emésztéshez szükséges enzimet tartalmaz a lucerna zöld levele.
7
Hatása a gyógyításban A sav-lúg egyensúlyáról valójában az egészség alapját jelenti. A növényben a rengeteg ásvány, főleg fémek a vér lúgosodását segítik elő.
8
Mire jó? Vérnyomás kiegyenlítő Anémia Csont és fogak Köszvény
Étvágygerjesztő Hajnövesztő Bármely nyitott sebre és üszkösödésre Tüdő asztma, allergia Koronaér megbetegedésnél
9
250 db. Cikkszám:446, Katalógusár: 1990 Ft. Bp.:6
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.