Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
A Pálinka
2
Mi is az a Pálinka? HUNGARIKUM 100%-os gyümölcstartalmú szeszes ital
Kizárólag magyar gyümölcsből! Minimum 37.5%-os alkoholtartalom Az EU.-n belül csak Mo.-n és 4 osztrák tartományban használható a pálinka kifejezés
3
Pálinka eredete Az első írásos feljegyzés 1332-ből került elő.
1656: Joannes Praevotius Opera medica „a magyar királynő vize” 16. században a tótoktól vettük át a „pálinka” kifejezést 1799.-ben kezdődött a kisüzemű pálinka- és likőr gyártás.
4
Pálinka eredete II. 1836 Pálinkaadó 1850 Állami monopólium
Népköztársaság szesztilalma Mai napig is közkedvelt ital a magyar emberek körében
5
A Pálinka főzés fortélyai
2féle módszert különböztetünk meg: Házi vagy bérfőzés Illetve nagyüzemi főzés
6
A Pálinka főzés fortélyai II. (házi főzés)
Otthon általunk termesztett gyümölcsből „Kisüsti technológia”: -1000 liternél kisebb rézüst - 2 szakasz: 1.szakasz:desztillálás 2.szakasz:elő-, közép-, utópárlat készitése
7
A Pálinka főzés fortélyai III. (nagyüzemi főzés)
Tornyos lepárlás: Deflegmátor:bogrács,fedő, ”hattyúnyak” Zárt rendszer Alapja a lepárlás
8
A Pálinka fajtái
9
Ágyas pálinka
10
Fütyülős pálinka
11
Érlelt vagy ópálinka
13
Különleges pálinkák
14
Hagyma pálinka
15
Paprika pálinka
17
Izesitett pálinkák Krampampumpli Rozsólis
18
Dudibrendi
19
Mézes pálinka
20
Borovicska
21
A Pálinka gonosz ital Aki issza korán meghal Ki nem issza az is meghal Igy is ugy is elpusztulunk Akkor meg hát mért ne igyunk?
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.