Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Digitális képalkotás szükségletei:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Digitális képalkotás szükségletei:"— Előadás másolata:

1 Digitális képalkotás a HETÉNYI GÉZA Kórház RENDELŐINTÉZET Radiológiai Osztályán 2008.

2 Digitális képalkotás szükségletei:
Megfelelő helységek Megfelelő számítógépes háttér –röntgen vezérlő, tároló rendszerek PACS RENDSZER : Picture Archiving and Communications System . A PACS rendszer lényegében egy nagyteljesítményű számítógépes hálózat, melyen belül a digitális képalkotó berendezések összekapcsolhatóak. A rendszer képes a digitális képeket egy közös digitális archívumban a beteg, ill. a vizsgálat adataival együtt tárolni, melyek a rendszerbe kapcsolt munkaállomásokon elérhetőek, s így a képek a munkaállomások monitorain vizsgálhatóak. - a digitálisan készült kép utólag szerkeszthető, javítható - a képi információ szöveggel, megjegyzésekkel teljesebbé tehető - a kép a felvételt követően szinte azonnal megtekinthető - az információk – felvételek módosulás és veszteség nélkül tárolhatóak, akár évtizedekig. - a készítési és tárolási költség a hagyományos film költségeinek töredéke.

3 Munkafolyamat: A beteg jelentkezik beutalóval az 1. emeleten a Radiológia recepcióján – a felvétel készítése csak a várólistából történik A HIS- Hospital Information System – Kórházi Információs rendszerbe kerül felvételre megfelelő metódus alapján. Utána a beteg alapadatok átemelődnek a RIS- Radiologi Information System- be, mely a radiológia igényeire specializalt információs változat. A HIS-ből átemeli munkalistákba, melyeket a modalitásokba automatikusan beilleszt, így a páciensadatok nem szükséges kétszer rögzíteni -ezzel számos hibalehetőset kiküszöböl.

4 GENERÁTORVEZÉRLŐ TOPX100NR
.Felvételező számítógép, automata és kézi programvezérlés Képkiolvasási idő 1,5 sec!!

5 Felvételező munkaterem : Álló felvétel
Detektor: Amorf-Si szenzor technológiára épülő DIGITÁLIS detektor 2 külön bejáratú vetkőzőfülkével.

6 Felvételező munkaterem: Fekvő felvétel

7 Átvilágító berendezés – Inno Spot 1000
Képerősítő, kamera, jel és képfeldolgozó elektronika, és kezelő számítógépből álló integrált digitális orvosi képalkotó rendszer.

8 Panorama és teleröntgen berendezés Orthopantomograph 100 D, Orthoceph 100D
Fogászati és szájsebészeti felvételek készítése

9 Leletező - értékelés Itt a Röntgen szakorvos értékel- 2 monitoron a DICOM előnyeit élvezve , Leletírás, nyomtatás, CD-DVD írás . DICOM: Digital Imaging and Communications is medicine – Digitális Képalkotás és Adatátvitel a gyógyászatban

10 Digitális képek

11 Köszönöm a figyelmüket, további jó munkát és egészséget kívánok
Köszönöm a figyelmüket, további jó munkát és egészséget kívánok! Tóth-Urbán T-né


Letölteni ppt "Digitális képalkotás szükségletei:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések