Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Óvodai szakmai képzések, programok a 2019/2020-as nevelési évben

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Óvodai szakmai képzések, programok a 2019/2020-as nevelési évben"— Előadás másolata:

1 Óvodai szakmai képzések, programok a 2019/2020-as nevelési évben
Katolikus Pedagógiai Intézet, Grolyóné Szabó Éva pedagógiai előadó Budapest, augusztus 23.

2 Képzési rendszer működtetése
képzések meghirdetése (programfüzet, honlap, tájékoztató ) képzések típusai (5 órás, 10 órás, munkacsoport, szakmai nap, éves találkozó, konferencia, 30+os kihelyezett képzés, tematikus nap) képzésekre jelentkezés (honlapon, elektronikus űrlap formában) emlékeztető küldése (visszajelzés csak abban az esetben, ha nem tud részt venni) részvételi díj (a képzések a Katolikus Pedagógiai Intézettel pedagógiai szakmai szolgáltatási szerződésben álló intézmények pedagógusai számára ingyenesek, egyéb esetben Ft/fő/alkalom díjat számlázunk.) igazolások (oktatási azonosító szám szükséges) elégedettségmérés (egységes kérdőív az intézetben, kiértékelés, megkapja az előadó és a KaPI intézetvezetője, észrevételek, javaslatok beépülnek a következő év tervébe) 2.

3 Először az óvodai szakmai képzésekről
Régi és új képzések Munkacsoportok folyamatos működtetése (Óvodavezetői, Vallásos) Éves találkozók Pedagógiai asszisztensek találkozója Gyermek- és ifjúságvédelmi felelősök találkozója Dajkatalálkozó Óvodai szakmai napok Baja, Szent László ÁMK Óvoda Piliscsaba, Szent László Óvoda Pásztó, Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda 3.

4 Első féléves 5 órás és 10 órás képzések
Segítségadás a minősítésre, a tanfelügyeletre való felkészüléshez Elsősegélynyújtás az óvodában. Mit tegyen az óvodapedagógus és a dajka, ha baj van? Kutyával támogatott terápiás foglalkozás jelentősége óvodáskorú gyermekeknél Franz Kett pedagógiai szemléletének és módszertanának alkalmazása az óvodai nevelésben Teremtésvédelem és környezettudatos nevelés a katolikus óvodákban Óvodai nevelés alapprogramja és az élménypedagógia kapcsolata Zenei nevelés az óvodában – Kodály útján 2019. Dajkatalálkozó Óvodai szakmai nap: Baja, Szent László ÁMK Óvoda október 18. 4.

5 Második féléves 5 órás és 10 órás képzések
Mozgáskotta módszer az óvodai gyakorlatban Óvodai pedagógiai asszisztensek találkozója Problémás viselkedés -viselkedésproblémák kezelése az óvodában A labda, mint mozgásos fejlesztő játékeszköz az óvodában Hulladékból hasznosat – játékok és használati tárgyak készítése Gyermek- és ifjúságvédelmi felelősök találkozója Óvodai szakmai nap: Piliscsaba, Szent László Óvoda március 4. Óvodai szakmai nap: Pásztó, Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda április 2. Nagyböjti lelkinap óvodapedagógusok, dajkák számára (2020. március 27.) Katolikus Óvodák XVII. Szakmai Konferenciája (2020. május 15.) A képzések anyagai letölthetők a KaPI honlapjától az Óvodai oldalról. oldal 5.

6 Szakmai Segédanyagok Letölthetők a KaPI honlapjáról az Óvodai oldalról.
Jézus hív és vár ima és énekgyűjtemény óvodásoknak Minden ajándék Drámajáték katolikus óvodáinkban Varázsceruza gyermekeink kezében Szent Mártonnak ünnepén égő lámpást viszek én Óvodából iskolába Együtt lenni jó Növekedés a hitben tevékeny szeretettel A játék – az élet kicsiben Csillagösvény Barátunk a teremtett világ Közös kincstárunk a Biblia 3-7 éves korú gyermekek vallásos és erkölcsi nevelésének ajánlott éves terve Ajándék a világ Komplexitás a katolikus óvodai nevelésben Az ünnepek, egyházi ünnepek megélésének lehetőségei a katolikus óvodákban Küldött vagy 6.

7 A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából meghirdetett programsorozat a katolikus óvodák részére a 2019/2020-as nevelési évre 2019 októberétől 2020 áprilisáig 7 alkalomból álló programsorozatot állítottunk össze. Programsorozat célja, hogy a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve közös élmények biztosításával támogassa a hitben való elmélyülést. A programsorozat jó lehetőség arra is, hogy a gyermekek és a felnőttek (óvodai munkatársak és szülők) közös tevékenységei segítsék az Isten iránti szeretet növekedését. A programra a Katolikus Pedagógiai Intézet honlapján űrlap kitöltésével lehet jelentkezni, szeptember 27-ig. 7.

8 Programsorozat 8. Október
„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők. Aki bennem marad, s én benne, az bő termést hoz. Hisz nélkülem semmit sem tehettek.” (Jn 15,5) Lelki percek keretében az idézett evangéliumi rész játékos feldolgozása, majd szőlőtő ültetése közösen a gyerekekkel és a felnőttekkel. A szülők megajándékozása az evangéliumi idézettel.    November „Én vagyok az égből alászállott, élő kenyér. Aki e kenyérből eszik, örökké él.” (Jn 6,51) (Mihez hasonlította magát Jézus? Jézus tanításának és szeretetének kiemelése. Testi éhség, lelki éhség. Jézus az örök élet lehetőségét kínálja nekünk.) Lelki percek keretében az idézett evangéliumi rész értelmezése a gyermekekkel, majd a nap folyamán kenyér/cipó sütése és a szomszéd csoport megvendégelése. 8.

9 Programsorozat 9. December
Templomlátogatás megszervezése a gyermekekkel, szülőkkel. Közösen köszöntsék az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust és Édesanyját, Máriát (ének, ima, rajz stb.). A szülők és az óvoda felnőtt közössége ajándékozza meg a gyermekeket egy betlehemi előadással.    Január Helyi pályázatok megszervezése Gyerekek részére helyi rajzpályázat meghirdetése, szervezése. /Jézus az én barátom/ Felnőttek (szülők, munkatársak) részére esszéíró pályázat meghirdetése /Mit jelent számomra, hogy magamhoz vehetem Jézust az Oltáriszentségben/ Február Az óvodai csoport Bibliájának körbeadása a családok között. Oltáriszentséggel kapcsolatos szentírási részek keresése és kiírása a mellékelt füzetbe. Gyermekek: képes Biblia készítése Családok: esti szentírásolvasás, beszélgetés, közös ima. Élmények beírhatók a füzetbe. 9.

10 és a jó Isten áldását kívánjuk!
Programsorozat Március Vendég atya meghívása az óvodába és a felnőtt közösséghez, szülőkhöz. Gyermekeknek: lelkipercek keretében beszélgetés az Isten szeretetéről, énektanulás az öröm, hála kifejezésére. Felnőtteknek, szülőknek: előadás tartása az Oltáriszentségről, utána szentségimádási lehetőség. Április Album készítése az elmúlt hónapok élményeinek bemutatására. Óvodánkén az elkészült egy albumot, mely magában foglalja a fényképeket és az élménybeszámolókat, legkésőbb április 30-ig kérjük beküldeni a Katolikus Pedagógiai Intézetbe (1068 Budapest, Városligeti fasor 42.).    A programsorozat megvalósításához tartalmas együttlétet, sok közös örömet, élményt és a jó Isten áldását kívánjuk! 10.

11 új nevelési évet kívánok. a megtisztelő figyelmet!
Istentől megáldott új nevelési évet kívánok. Köszönöm a megtisztelő figyelmet!


Letölteni ppt "Óvodai szakmai képzések, programok a 2019/2020-as nevelési évben"

Hasonló előadás


Google Hirdetések