Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Várallyai László elnök

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Várallyai László elnök"— Előadás másolata:

1 Várallyai László elnök
Szakmai beszámoló a MAGISZ évi tevékenységéről (Az elnökség beszámolója) Várallyai László elnök

2 Tartalom A.) Közgyűlés B.) Elnökségi ülések C.) Rendezvény D.) Diplomadolgozat pályázat E.) Web, hírlevél F.) Agrárinformatika folyóirat

3 A.) Közgyűlés 2018. április 20. (AKI)
Beszámoló a MAGISZ 2018-os évéről. Az elmúlt évben egy közgyűlésre került sor április 20-án. Ennek során, nem változott a vezetőség összetétele. A titkári teendőket továbbra is Dr. Szilágyi Róbert látja el. Ugyancsak változatlan felállás mellett működik tovább a Felügyelő és az Etikai bizottság.

4 B.) Elnökségi ülések 2018-ban illetve 2019 első felében két virtuális (videókonferencián keresztüli) elnökségi ülésre került sor. Az egyikben az aktuális munkatervet és feladatokat egyeztettük (2018 őszén), a másikban a közgyűlés előkészítése volt a téma (2019. május 10). Az elnök és alelnökök között többször is történt telefonos egyeztetés bizonyos kérdésekben (pl. az új szak alapítása, folyóirat sorsa). Az utóbbi ügyében Herdon Miklós is tartott egy virtuális megbeszélést.

5 C.) Alkalmazott Informatika Szakmai Nap 2018-ban is elmaradt
Ennek elsősorban két oka volt. Az egyik pénzügyi, a másik pedig az érdeklődés hiánya. Amennyiben a jelenleg beadott pályázatunk sikeres lenne, akkor ebben vállaltunk őszre egy induló workshopot. Ezenkívül beadásra került egy Interreg pályázat, ahol szintén érintett lenne a MAGISZ (erről ősszel várható döntés, ez is két fordulós pályázat). Egyéb esetben nehéz lenne megszervezni egy eseményt, a már említett okok miatt.

6 D.) Diplomadolgozat pályázat
Ezzel kapcsolatban egy érdeklődő hallgató volt, aki adna be pályázatot, de ez sem igazán Agrárinformatikai jellegű volt. Mivel az ISZAM képzés gyakorlatilag kifutott, így valószínűleg nem lesz meghirdetve ilyen pályázat. Nem szeretnénk ezt megszüntetni, csak átmenetileg felfüggesztjük a tervezett új szak beindításáig. Felvetődött ötletként, hogy a szakmérnököknek egy külön kategória induljon majd.

7 E.) Web, hírlevelek Továbbra is üzemeltettük a korábban projekt keretében kifejlesztett MAGISZ és a TÁMOP Web portált. Az alapú hírlevelekben kb. negyedéves rendszerességgel tájékoztattuk tagjainkat, illetve adatbázisukban lévő szakembereket a MAGISZ-hoz szorosabban kapcsolódó legfontosabb hírekről. Egyre égetőbb a portál átdolgozása, már a folyóirat miatt is, de a pénzeszköz hiányzik ehhez is.

8 F.) Agrárinformatika folyóirat működtetése
A múlt évben 3 szám jelent meg, ami átlagosnak mondható. Eddig összesen 22 szám jelent meg. A folyóirat működtetése továbbra is alapvetően fő munkája, ami nagy erőfeszítést igényel. Kevés a publikálni kívánók száma Szűkül a merítési lehetőség az ISZAM szak kifutásával is Jelentős munkát igényel a lektorálási folyamat Lassan gondolkodni kellene a szakmai irányzat bővítési lehetőségén

9 F.) Agrárinformatika folyóirat működtetése
A folyóirat ismertebbé vált köszönhetően a DOI számmal való ellátásnak és a különböző adatbázisokban való katalogizálásnak és archiválásnak. Szerettük volna, ha regisztrálásra kerül más adatbázisokban (pl. Scopus) is, de ezt elutasították különböző okok miatt. A folyóiratban domináns a külföldi szerzők publikálása. Mivel az idén tavasszal Herdon Miklós bejelentette, hogy nem kívánja tovább a folyóirat főszerkesztői feladatát ellátni, így kénytelenek voltunk ezt a feladatot Szilágyi Róberttel ideiglenesen átvenni, hogy a folyóirat ne szűnjön meg. Jelenleg az a kérdés, hogy a folyóirat maradjon a MAGISZ kötelékében, vagy kerüljön át a Debreceni Egyetem GTK gondozásába. Az utóbbi esetben ezer Ft-ot kapnánk a fenntartásra, de a jogokról le kellene mondani.

10 Kérem a Közgyűlést az elnökség beszámolójának elfogadására


Letölteni ppt "Várallyai László elnök"

Hasonló előadás


Google Hirdetések