Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fraktálok.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fraktálok."— Előadás másolata:

1 Fraktálok

2 A fraktálok jellemzői Végtelen bonyolultság, részletezettség
Önhasonlóság: a kinagyított kis részlet hasonlít az eredetire Egyszerű matematikai algoritmus segítségével állíthatók elő (Mandelbrot-halmaz)

3 Mandelbrot-halmaz A Mandelbrot-halmazba  azon ”c” komplex számok tartoznak melyekre az alábbi  sorozat egyre növekvő n-ekre véges értékeket ad.

4 Menger szivacs Menger szivacs

5 Pithagoras-fa

6 Demosthenes-diója (karfiol)

7

8 Lichtenberg-ábrák

9 Milyen fizika rejtőzik a fraktálok mögött? - Káoszelmélet
Bizonyos egyszerű fizikai rendszerek végtelenül összetett viselkedést mutatnak, látszólag teljesen rendszertelenül, valójában fraktálgeometriát követve viselkednek.

10

11

12

13

14

15

16

17 Hány soros az a program, ami a bemutatott mozgások pályáit kiszámolta?
Mennyit fizetnek a világban egy olyan munkavállalónak aki beszél angolul, képes fizikai modelleket programozni és ez alapján valódi problémákat vizsgálni?

18 Valóságos problémák: Hogyan terjed a radioaktív felhő a légkörben? Eltalálja-e az Apofisz aszteroida a Földet? Hogyan alakul a jövőben a klímaváltozás? Lesznek-e erősebb viharok? Hogyan viselkedik egy nano-anyag? (optikai, szilárdságtani tul.) Létrejöhet-e forgalmi dugó a kommunikációs hálózatokban? Hogyan jött létre a világegyetem? Földön kívüli intelligencia? Melyik kötvényt érdemes megvásárolni?


Letölteni ppt "Fraktálok."

Hasonló előadás


Google Hirdetések