Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról"— Előadás másolata:

1 Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról

2 Belépő felület https://eper.emet.hu/paly/palybelep.aspx
Új és nem aktív felhasználó Aktív felhasználó Bizonytalan felhasználó FIGYELEM! Az EPER Internet Explorer böngésző támogatottságú program, más böngésző használata (pl.: Chrome, Mozilla Firefox stb.) adat- és funkcióvesztéssel járhat!

3 A regisztráció folyamata
A gombra kattintva elindul a regisztrációs folyamat. Első lépésben el kell dönteni, hogy személyként, vagy szervezetként szeretnének nyilvántartásba kerülni a rendszerben. A belépő oldalon válassza a regisztráció gombot, majd az alábbi képernyőn a szervezet regisztrációra kattintson.

4 A gombra kattintva az alábbi felületet láthatja:
Kötelező adatok megadása: valós cím felhasználónév és jelszó (utóbbi: nagybetűt és számot is tartalmazó) Általános Szerződési Feltételek elfogadása

5 Az összes regisztrációs űrlap (8 db) kötelező mezőinek kitöltése után
a Regisztráció gomb megnyomásával léphetünk tovább.

6 Minden fülön a kötelező (sárga színű) mezőket a valóságnak megfelelően kell kitölteni.
Fontos: „önállóan” státusz pontos kitöltése, elérhető telefonszám megadása, jó postacím megadása, adatok leellenőrzése!!! Regisztráció folyamata

7 Regisztráció folyamata www.civil.info.hu
Határon túli pályázó esetében jogi státuszként az „Alapadatok”-ban a „Személyek egyéb közössége” jogi státuszt szükséges választani! A „Banki adatok”-nál a külföldi pénzintézet nevét, címét, az utaláshoz szükséges SWIFT kódot és IBAN-t valamint a választott devizakódot kötelező megadni! Regisztráció folyamata

8 A rendszer a kitöltésnél ellenőrzéseket végez, és amikor a
gombra kattint, tudatja Önnel, hogy milyen hiányosságok találhatóak az adatlapon. Ilyen hibaüzenetek a következők lehetnek:

9 Hiánytalanul kitöltött regisztráció esetén, a következő üzenet jelenik meg:
Regisztráció folyamata

10 Ez azt jelenti, hogy az adatokat az EPER elmentette, és ennek megfelelően a rendszer egy aktivációs -t küld a regisztrációban megadott címre. A regisztrációt aktiváló ben egy linket talál, amelyre kattintva regisztrációját érvényesítheti. A gomb sikeres használatától számított 72 óra múlva az aktiváló link inaktívvá válik és az Ön által korábban bevitt adatokat a rendszer automatikusan törli. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a lejárati időn belül nem kattint a linkre, és nem érvényesíti a regisztrációját, úgy a regisztrációs folyamatot az elejéről kell kezdenie. Sikeres aktiválás esetén, a képernyőn megjelenik egy üzenet, mely tájékoztatja Önt a sikeres regisztrációról. Ezután megadott felhasználóneve és jelszava használatával már beléphet az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerbe.

11 Regisztrációs nyilatkozat
Sikeres regisztrációt követően minden pályázónak ki kell nyomtatnia a Regisztrációs nyilatkozatot. Ezt a rendszerbe történő belépést követően a menüpont alatt a [Nyilatkozat nyomtatása] gombbal teheti meg. Az érvényes pályázat benyújtásának előfeltétele az Alapkezelő által érvényesnek nyilvánított EPER regisztrációs nyilatkozat. Az EPER-ből kinyomtatott Regisztrációs Nyilatkozat egy eredeti példányát (amelyet a szervezet képviselőjének/képviselőinek kell aláírnia) postai úton legkésőbb a pályázat benyújtása napjáig kell megküldeni a Támogatáskezelő címére. Nem kell beküldeni új regisztrációs nyilatkozatot, amennyiben az utoljára beküldött regisztrációs nyilatkozat érvényes és adataikban nem történt változás.

12 Teendők: Amennyiben a szervezet már regisztrált: saját adatok menüpontban ellenőrizze az adatait! Amennyiben az adatok teljes körűek és megfelelnek a valóságnak, egyeznek az OBH Civil Szervezetek Névjegyzékével, és a szervezet regisztrációs nyilatkozata érvényes státuszban van, úgy nincs további teendője. (Regisztrációjának érvényességét a „Reg. nyilatkozat” menüpontban ellenőrizheti az EPER-ben.) Amennyiben a szervezet még nem regisztrált: regisztráció szükséges, amihez segítséget nyújt a és a oldalakról letölthető „Felhasználói kézikönyv” is. OBH Civil Szervezetek Névjegyzéke: Határon túli pályázó esetében jogi státuszként a „Személyek egyéb közössége jogi státuszt szükséges választani, és a „Banki adatok”-nál a külföldi pénzintézet nevét, címét, az utaláshoz szükséges SWIFT kódot és IBAN-t valamint a választott devizakódot kötelező megadni!

13 A évi NEA forrás terhére az alábbi pályázatok benyújtására lesz lehetősége a civil szervezetnek: egyszerűsített VAGY összevont pályázat, normatív pályázat. A pályázati kiírások megjelenése januárjában várható. A két kiírás egyszerre jelenik meg, de egyszerűsített pályázat beadására csak az összevont pályázatok beadási határidejét követően kerülhet sor (min. 30 nappal később). A pontos beadási határidőket a pályázati kiírások tartalmazzák majd.

14 Mit lát majd a pályázó, ha 2019. januárjában belép az EPER-be?
Mivel az egyszerűsített és az összevont kategóriák esetében a pályázatok beadási időszaka eltérő lesz, ezért a Pályázó az EPER-be belépve vagy csak az összevont kiírás kategóriáit (működésit és vegyest), vagy csak az egyszerűsített kiírás kategóriát látja minden kollégium tekintetében.

15 ÖSSZEVONT PÁLYÁZATI KIÍRÁS
Célja, hogy a pályázó részére egyszerűbbé váljon a támogatási igény benyújtása: egy pályázati adatlap kitöltésével lenne lehetőség: kizárólag működési vagy „vegyes” (szakmai és működési költségeket is tartalmazó) pályázat benyújtására. Pályázat benyújtására jogosultak (hatókörtől függetlenül): egyesület, alapítvány, szövetség, speciális esetekben határon túli civil szervezet pályázhat.

16 ÖSSZEVONT PÁLYÁZATI KIÍRÁS
külön pályázati kiírás, amelynek működési része egységes tartalommal és feltételekkel, a „vegyes” (szakmai+működési) része pedig kollégiumonként eltérő tartalommal és feltételekkel jelenik meg; támogatási döntéseket a korábbi gyakorlathoz hasonlóan a kollégiumok hozzák meg, egy döntési lista készül, amelyen a működési és vegyes pályázatok is szerepelnek, várólista továbbra is van; alkalmazandó: először a évi NEA forrás terhére kiírt pályázatoknál, szükséges: Ectv. és NEAr. módosítás.

17 ÖSSZEVONT PÁLYÁZATI KIÍRÁS
Az összevont pályázatok esetében a tisztán működési kategória esetében az eddig is megszokott menüsorral találkozhatnak majd az EPER-ben. Az összevont pályázati kiírás vegyes kategóriája esetében a megszokott menüsor kiegészül a szakmai pályázatoknál használt „Tevékenység bemutatása 2”, „Rendezvények”, valamint ha a kiírás lehetővé teszi, akkor a „Társpályázó adatai” menüpontokkal. Amennyiben az adott kategórián a kollégium döntése értelmében van lehetőség együttműködésben megvalósított pályázat benyújtására, akkor kizárólag a társpályázós költségvetés jelenik majd meg.

18 EGYSZERŰSÍTETT TÁMOGATÁS
Célja helyi szinten működő (helyi vagy területi hatókörű) kis civil szervezetek támogatása, akik így normatív alapon, egyszerűbb pályázati adatlap kitöltésével juthatnak majd egyszeri, kisösszegű támogatáshoz. Feltételek: helyi vagy területi hatókörű civil szervezet; a benyújtást megelőző két lezárt üzleti évben letétbe helyezett és teljes számviteli beszámolóval rendelkezik; a pályázat megjelenését megelőző két lezárt üzleti évben a beszámolóval igazolható éves összes bevétele egyik évben sem éri el az ötmillió forintot; az adott költségvetési évben a normatív támogatás kivételével nem nyújtott be más támogatási igényt a NEA forrásaira; a támogatást a civil szervezet a tevékenységéhez közvetlenül kapcsolódó költségek fedezésére fordíthatja; a támogatás összege legfeljebb forint.

19 Új fejlesztések az EPER-ben
Abban az esetben, ha a pályázó jogi státusza olyan az EPER-ben, amit az adott NEA kiírás kizár a pályázati körből (pl.: közalapítvány, természetes személy, stb.), a pályázó ettől függetlenül látja az összes kategóriát, de egy beépített blokkolás miatt egyik NEA kategóriára sem tud pályázatot benyújtani. Az alábbi figyelmeztetést fogja látni a pályázó: „A kijelölt kategórián meghatározott jogi státusz alapján nem nyújthat be pályázatot!” A jogi státuszát a pályázó a „Saját adatok”, „Alapadatok” menüpontban található a pályázói felületen tudja ellenőrizni.

20 Új fejlesztések az EPER-ben
Abban az esetben, ha a pályázónak van már annyi beadott pályázata az adott kiírás egyik kategóriáján, ami kimeríti a maximálisan beadható pályázati darabszámot, és a pályázó szeretne további pályázatot benyújtani ugyanarra a kategóriájára, az alábbi figyelmeztetés és blokkolás lép életbe az akciógomb megnyomását követően: „Az Ön által választott kategóriában nem tud új pályázatot megkezdeni. Lehetséges hibák: Az adott kategóriában van megkezdett pályázata. Amennyiben rendelkezik megkezdett, de nem véglegesített pályázattal, akkor azt a pályázatot kell befejeznie és elküldenie, vagy ki kell törölnie. A nyitó oldalon válassza a [Megkezdett pályázatok] menüpontot, ahol a folytatni kívánt pályázat sorának a kiválasztása után a [Megkezdett pályázat módosítása]-val tudja folytatni a pályázatot vagy a [Megkezdett pályázat törlése] gombbal ki tudja törölni. 2. Az adott kategóriában elérte a maximális beadható pályázatok számát. Ez esetben nincs mód újabb pályázat benyújtására.”

21 Új fejlesztések az EPER-ben
Abban az esetben, ha a pályázónak van már annyi beadott pályázata az adott kiírás egyik kategóriáján, ami kimeríti a maximálisan beadható pályázati darabszámot, de a pályázó ennek ellenére szeretne a kiírás másik kategóriájára is pályázatot beadni, az alábbi figyelmeztetés és blokkolás lép életbe az akciógomb megnyomását követően: „Az akció végrehajtása sikertelen a következők miatt: Jelen kiírás egyik kategóriáján a szervezet már rendelkezik egy beadott pályázattal. A kiírás XY pontja alapján további pályázat beadása nem lehetséges. - NEA-NO-19-Ö-02-V”

22 Új fejlesztések az EPER-ben
Abban az esetben, ha a pályázónak van már annyi beadott pályázata az adott kiírás egyik kategóriáján, ami kimeríti a maximálisan beadható pályázati darabszámot, és a pályázó szeretne további pályázatot benyújtani egy másik kiírás adott kategóriájára, az alábbi figyelmeztetés és blokkolás lép életbe az akciógomb megnyomását követően: „Az akció végrehajtása sikertelen a következők miatt: A szervezet már rendelkezik beadott pályázattal vagy az Egyszerűsített vagy az Összevont kiírás egyik kategóriáján. Jelen kiírás XY pontja alapján erre a kategóriára pályázat benyújtása már nem lehetséges. - NEA-NO-19-Ö-02-V”

23 Sikeres pályázást kívánunk!


Letölteni ppt "Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról"

Hasonló előadás


Google Hirdetések