Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Siel DCI/G4 48V-OS INVERTER BEMUTATÁSA

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Siel DCI/G4 48V-OS INVERTER BEMUTATÁSA"— Előadás másolata:

1 Siel DCI/G4 48V-OS INVERTER BEMUTATÁSA
600-VA-1,2KVA-2KVA-3KVA

2 Miért van szükség szünetmentes tápegységre (UPS)?
Legfőképpen azért, mert az UPS védelmet nyújt IT berendezései és egyéb elektromos fogyasztói számára az elektromos hálózatot befolyásoló problémáktól. Egy UPS a következő három, alapvető funkciót látja el: Megelőzi a hardver károsodását, amit tipikusan túlfeszültségek, áramlökések okoznak. Számos UPS modell folyamatosan kondicionálja a betáplált hálózati áramot. 2. Megelőzi az adatvesztést és adatsérülést. UPS hiányában a leállítási folyamat nélkül kikapcsolódó eszközökön tárolt adatok sérülhetnek, vagy akár el is veszhetnek. Az áramellátás-kezelő szoftverrel kiegészítve az UPS biztonságos rendszerleállítást tud végrehajtani. 3. A hálózatok és egyéb alkalmazások elérhetők maradnak az áramszünet áthidalásával. Az UPS-ek párosíthatók generátorral is, hogy elegendő ideje legyen a generátornak az indulásra áramszünet esetén.

3 Általános információk
A DCI/G4 48V-os inverterek a DC/AC átalakítás területein új fogalmakat használó modern konverterek. Ezeket a könnyű és nagyon kis méretű invertereket úgy tervezték, hogy az iparban és a távközlés területén alkalmazott valamennyi egyenfeszültséggel(40-80 V) működhessen. A kiváló működőképességükön és a kiváló dinamikus viselkedési jellemzőiken kívül meg kell említeni a nagymértékű rugalmasságukat a különböző elrendezésekben való használat tekintetében. Önálló inverter Önálló inverter+integrált statikus kapcsoló Párhuzamos inverter Párhuzamosan működő inverter elektronikus by-passal.

4 Szerkezeti jellemzők A DCI 48 V-os Inverter modulok 3U és 5U (1,752 col 44,50 mm) magasság formában kerültek létrehozásra. 2-3 KVA – es kivitel

5 Az előlapon találhatók DC bemeneti megszakító AC kimeneti megszakító 3 DC bemenet kapocs AC kimeneti dugaszhüvely 5 Digitális busz LCD megjelenítő 7 Helyi off (ki) nyomógomb Helyi On (be) nyomógomb 9 Menü nyomógomb Inverter működik- zöld LED 11 Inverter belső hiba- vörös LED RS-232 csatlakozó Az előlapi interfész több lehetőséget biztosít lehetővé teszi az: - Az állapot és mért értékek digitális megjelenítését - Az on/off nyomógomb az inverter BE vagy KI kapcsolásához vagy a konfigurálható paraméterek módosítására - Egy nyomógomb a menüben a kijelzett érték kiválasztásának lehetővé tételére vagy a konfigurációs menü bevitelére. - LED-ek az állapot és működési hibák kijelzését. - Egy digitális busz csatlakozó az inverter modul párhuzamba csatlakoztatására és szinkronizálásra, és a modul riasztás érintkezőinek biztosítására.

6 Működési jellemzők A kijelző
2 LED van biztosítva a kommunikáció biztosítására Zöld LED folyamatosan világít, ha az inverter be van kapcsolva és működik Villog, ha az inverter visszaállítható hiba állapotban van. Piros LED folyamatos világításánál az inverter súlyos hiba állapotában van. A modul meghibásodott vagy elromlott, ekkor a kijelző jelzi a hiba pontos okát is. Piros LED villog ha kisebb jelentőségű hiba áll fennt – (az inverter tovább működik és a képernyő második sorában villogva megjelenik hogy a hibát mi okozza). 2 egyenként 16 karakteres sor van biztosítva a modul értékeinek, üzeneteinek és konfigurációs paramétereinek megjelenítésére. . BE/KI kapcsolás módjai Helyi BE/KI nyomógombbal. A buszon keresztül az MSTAIN és REMOTE lábak segítségével: REM jelzés a képernyőn. A buszról IS1000 parancsok segítségével: IS jelzés a képernyőn.

7 Működési elvek A 600 és 1,2 KVA-es modulok alapvetően 2 nyomtatott áramköri lapot a 2 és 3 KVA-es modulok 3 fő áramköri lapot tartalmaznak. 1 fő áramköri lap+1 vezérlőkártya fő áramköri lap+ vezérlőkártya Az inverter digitális vezérlése szabályozása DC bemenő feszültség figyelés Kritikus hőmérsékletfigyelés a hátsó hűtőtönkön A modul figyelése és az állapot jelzése a képernyőn hiba esetén Külső kezelővel és digitális busszal való interfész kapcsolat a ,modulok párhuzamos működéséhez Paraméterek változtatása a”paraméter” menüvel

8 Blokkvázlat Kisfrekvenciás szűrőből a kimenetnél egy kettős előrecsatoló tag PWM modulált szinuszos feszültséget hoz létre. A megfelelő elemekkel végrehajtott szűrés után 100 HZ frekvenciájú egyenirányított szinusz hullámot kapunk. Az 50 HZ-es invertáló hídkapcsolás segítségével szinuszos feszültség jön létre. A kompenzátor az induktív terhelések csatlakoztatását teszi lehetővé. Ez kondenzátorokat tartalmaz melyek bekapcsolását a vezérlő áramkör biztosítja a terhelés jellemzők függvényében. Disszipátor fokozat lehetővé teszi: Az induktív terhelések pontos kompenzálását, az inverterhez kapacitív terhelések csatlakoztatását egészen 0,9 cosfi-ig. Tranziens kompenzálást (induktivítás bekapcsolásakor vagy eltávolításakor). RFI szűrők a vezetett interferenciák csökkentésére.

9 Indítási és üzemeltetési műveletek
A bemeneti megszakító bekapcsolásával indul a kiegészítő kapcsolási energia ellátás és elkezdődik a nagy bemeneti kondenzátorok lassú feltöltése, ez az állapot a bekapcsolásig fent marad.(On) Bekapcsoláskor az alábbi műveletek kerülnek végrehajtásra. Bemeneti kontaktor zárása és a különböző áramátalakító fokozatok indítása. Amikor az áramátalakító fokozatok már működnek a kimeneti kontaktor zárása elött a vezérlő ellenőrzi, hogy jelen van-e AC feszültség a buszon, Ha igen a processzor ellenőrzi az inverter AC kimenet és a busz közötti fázist. Ha mindkettő fázisban van a kimeneti kontaktor zár és a feszültség megjelenik az AC buszon. Ha ez nem így van a modul megáll és a kijelzőn megjelenik „output voltage inverse” üzenet (kimenő feszültség inverz). A menü megnyomásakor több információt tudunk megjeleníteni.

10 Védelmek és Riasztások
A modult megállító automatikus újraindítás nélküli védelmek(súlyos hiba) A modult megállító védelmek automatikus újraindítással(néhány paraméter elérésekor) Modul megállítás nélküli védelem(Kimenő teljesítmény korlátozására) 5 s-ig képes nagytartományban a kimenő teljesítmény biztosítására Ha a túlterhelés tovább folytatódik,korlátozódik az inverter kimenő áramerőssége a hűtőtönk hőmérsékletétől függően. Pn és 1.15 Pn(2KVA –nél 1.3 Pn) a túlterhelésnek nincs időkorlátja.

11 Terhelési terület

12 Hibák és üzenetek Az inverter 3 különböző állapotban lehet: 1.FO= Fully operational(teljesen működőképes) 2.NFO_NFAULT= Nem teljesen működő képes (az invertert megállították nincs hiba) 3.NFO_FAULT( Egy hiba megállította az invertert) Javítható Nem javítható Inverter magától újra indul Csak kézzel indítható újra Hibaüzenetek: -OUT of sync -Cable not conn -No bus connected (x13) -Same module number -Charge failed -Vout inverse -Output fuse open -Temp too high -Over current stb:

13 Párhuzamos üzem Akár 16 modul is párhuzamba kapcsolható,ekkor minden modulnak más címet kell adni! A címzés 0-15-ig tarthat. Automatikus címzés Kézi címzés -Több inverter első indításakor IS 1000 vezérlő nélkül A rendszer több csoportra van szétválasztva -Modul cserénél IS 1000 vezérlő nélkül Van ISO 1000-es vezérlő -On bemenet bekapcsolásával címződik! Meleg cserénél Menüből Megjelenítési mód Paraméteres mód Gyári mód

14 Műszaki adatok és jellemzők
Bemenet jellemzők : Kimenet jellemzők: -Bemeneti feszültség Kimenő feszültség -Bemenő áramerősség Kimenő áramerősség Kimenő teljesítmény EMC: -Teljesítmény tényező (COSFI) Hatásfok:>= 89% Hőmérséklet:-40-80c fok Méret,súly: 436*347*3U VAGY 5U :


Letölteni ppt "Siel DCI/G4 48V-OS INVERTER BEMUTATÁSA"

Hasonló előadás


Google Hirdetések