Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Thermal Hotel Visegrád **** superior

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Thermal Hotel Visegrád **** superior"— Előadás másolata:

1 Thermal Hotel Visegrád **** superior
Így csináljuk Mi! Gyermekételek a Thermal Hotel Visegrád **** superior szállodában Előadók:Hága Péter Ványi László 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

2 Élelmiszerek Fogalma: Emberi fogyasztásra szánt illetve alkalmas feldolgozott, részben feldolgozott vagy feldolgozatlan anyag vagy termék. Élelmiszerekkel szemben támasztott legfontosabb követelmények: Emberi táplálkozásra való alkalmas állapot Tápérték (fehérje, szénhidrát és zsírtartalom) Biológiai érték (emészthetőség, vitamin- és ásványisó-tartalom) Élvezeti érték (Külső tulajdonságok: alak, szín, állomány; belső adottságok: íz, illat, zamat.) Élelmiszerbiztonság (mikrobiológiai és toxikológiai-kémiai tulajdonságok) Kollégáink minden esetben ellenőrzik a minőséget az áru átvételkor illetve az alapanyag feldolgozása előtt. 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

3 Élelmiszer csoportosítás
Halmazállapot szerinti: folyékony, szilárd Származásuk szerint: ásványi, növényi és állati eredetűek. A feldolgozottság mértéke szerint: nyers vagy feldolgozatlan, feldolgozott. Élettani hatásuk szerint: alaptápanyagok (fehérje, szénhidrát, zsír), védőtápanyagok vitaminok, ásványi anyagok). 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

4 Tápértékek Fehérje-, zsír-, szénhidráttartalom, és a felhasználásukkal számítható energiatartalom Vitamintartalom, esszenciális zsír- és aminosav tartalom Ballasztanyag-tartalom Mikroelem-tartalom Természetes aromaanyagok tartalma Hasznos mikroorganizmus-tartalom 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

5 Élvezeti érték Az élelmiszer élvezeti értéke azt fejezi ki, hogy érzékszervi tulajdonságai milyen mértékben étvágygerjesztők és teszik azt kívánatossá. Az élvezeti értéket a termék következő érzékszervi tulajdonságai adják:          illat, íz, zamat, aroma külső megjelenés állomány, állag, konzisztencia érettség, friss állapot 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

6 Gyermek étrend tervezés lépésről-lépésre
Figyelembe vesszük a szállodánkba érkező legkisebb Vendégeink életkorát, mert a választékot ez alapján alakítjuk ki: 0-3 éves 3-6 éves éves A menü összeállítást a Konyhafőnök végzi 7 napos forgással. Szem előtt tartjuk a helyi termelők által kínált nyersanyagokat és a szezonalitást. Az egy étkezésre eső napi tápanyagszükséglet bevitel megvalósuljon. A napi választékból egy minden esetben tartalmaz állati eredetű fehérjeforrást. 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

7 Gyermek étrend tervezés lépésről-lépésre
Fontos a jódozott konyhasó használata. Ügyelünk arra, hogy az ételízesítőket mellőzzük konyhánkból: leveskocka, só tartalmú ételpor, ételízesítő paszták. Nem célszerű 30%-nál magasabb zsírtartalmú húsokat feldolgozni. Kiemelt fontosságú a tervezéskor, hogy színben, formában, illatban, állagban különböző ételeket kínáljunk. Változatos konyha technológiákat alkalmazunk: főzés, sütés, párolás, konfitálás… Fontos a: tálalás és a HACCP maximális betartása mellett az ételek hőmérséklete. Megjegyzés: koffein és alkohol tartalmú ételeket természetesen nem készítünk Gyermek vendégeinknek 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

8 Allergiát és intoleranciát okozó anyagok
Amelyről a 1169/2011/EU rendeletben határoztak, hogy az allergiát és intoleranciát okozó anyagokat az étlapon fel kell tüntetni, vagy legalább szóban tájékoztatni kell a vendéget. Ételallergia: Ételallergia esetén ellenanyag mutatható ki a beteg szervezetében, amely reakciót mutat. Ez azt jelenti, hogy az étel bevitele után azonnal, maximum 1-2 órán belül az adott allergiára jellemző tünetek jelentkeznek. Intolerancia: Az intoleranciák esetében mindig valamilyen enzimdefektus áll fenn. Ez azt jelenti, hogy valamilyen emésztéshez szükséges anyagot nem termel a szervezet. Leggyakoribb fajták: Laktózintolerancia: Tejcukor bontó enzim hiány Glükózintolerancia: Cukor bontó enzim hiány Gluténintolerancia: szénhidrát, fehérje, zsír felszívódási képessége csökken Allergiát és intoleranciát okozó anyagok 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

9 Visi Mókus gyermekbüfé kínálata
Főételek: Reggeli kínálat: - zöldségpüré - rántotta - kókusztejes borsófőzelék - tejberizs - rizses csirke gombócok mandulatejben - kukoricamálé - sonkás párolt rizs - müzli - rántott hal rudak - zabkása - szójatejes parajfőzelék - tejbegríz - jérce mellek paradicsom raguban joghurt - mandulatejes burgonyapüré Deszert kínálat: - mini sajtok rántva - házi túrórudi - rizstejes gombás spagetti - házi pillecukor - mini halpogácsa - vargabéles - gőzölt petrezselymes kukorica - mákos diós nudli - sült szója sajt - habcsók - oliván pirított cukkini - palacsinta - mini pizza, hot-dog, hamburger, gyros - kinder maxi king - húsgolyók Visi Mókus gyermekbüfé kínálata 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

10 Gyermek kínálat Szállodánkban
2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

11 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

12 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

13 Gyermek kérdőív 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

14 Főzzünk együtt a THV-ban!
Programjaink között szerepel a: Palacsinta sütés Gofri készítés Mézeskalács díszítés Muffin sütés Kókuszgolyó készítés 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

15 Köszönjük a megtisztelő figyelmüket!
2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia


Letölteni ppt "Thermal Hotel Visegrád **** superior"

Hasonló előadás


Google Hirdetések