Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A KUTATÓKÖZPONT FŐBB KUTATÁSAI A kárpátaljai magyar oktatás helyzete és az ukrán oktatáspolitika. A kárpátaljai magyar nyelvű oktatás társadalmi.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A KUTATÓKÖZPONT FŐBB KUTATÁSAI A kárpátaljai magyar oktatás helyzete és az ukrán oktatáspolitika. A kárpátaljai magyar nyelvű oktatás társadalmi."— Előadás másolata:

1

2

3

4 A KUTATÓKÖZPONT FŐBB KUTATÁSAI A kárpátaljai magyar oktatás helyzete és az ukrán oktatáspolitika. A kárpátaljai magyar nyelvű oktatás társadalmi összefüggései A kárpátaljai szórvány magyarok anyanyelvi nevelésének helyzete, magyar nyelvi képzésük célszerű módszerei A kárpátaljai magyarság anyaországképének alakulása Kárpátaljai ukrán középiskolások magyarságképe egy kérdőíves felmérés tükrében Magyar-magyar kapcsolatok Tehetséggondozó intézetek Kárpátalján Felekezeti oktatási intézmények Kárpátalján Kárpátalja XX. századi története az élő emlékezetekben A kárpátaljai magyarság 1944-es elhurcolására vonatkozó adatbázis összeállítása. A túlélők és a hozzátartozók kérdőíves

5 A KUTATÓKÖZPONT FŐBB KUTATÁSAI A kárpátaljai magyarság részvétele és lehetőségei az ukrán önkormányzati rendszerben Nacionalizmus és történetírás hatása az ukrán nemzetté válás folyamatában ( ) Ukrán magyarságkép és a magyar múlt ukrán szemmel ( ). A kárpátaljai magyarok a donbászi munkaszolgálaton ( ) A kárpátaljai magyarság politikai helyzete a rendszerváltás óta: választások, közigazgatás, érdekképviselet Magyarok oktatási-képzési stratégiája Kárpátalján az új ukrán oktatáspolitikai törekvések fényében Kárpátalja történeti, helytörténeti és oktatási bibliográfiájának összeállítása (1991 – 2011) A múlt „élő” tanúi a temetők. Temetőkutatás a kárpátaljai szórvány magyar településeken.

6

7

8

9

10


Letölteni ppt "A KUTATÓKÖZPONT FŐBB KUTATÁSAI A kárpátaljai magyar oktatás helyzete és az ukrán oktatáspolitika. A kárpátaljai magyar nyelvű oktatás társadalmi."

Hasonló előadás


Google Hirdetések