Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Homerseklet.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Homerseklet."— Előadás másolata:

1 Homerseklet

2 Szatmárnémeti idöjárás
A Szatmárnémeti hőmérséklet az októberi hónapban elég változó volt, ezt megtudhatjuk az Accu Wheather oldalrom. Az oldalról kimásoltuk a hömérsékletet, utána pedig meghatároztuk a minimumát, maximumát valamint az átlag hőmérsékletét.

3 Minimum hőmérséklet

4 Maximum hőmérséklet

5 Az átlag hőmérséklet

6 A minimum kiszámitásához ezt a fügvényt használtam

7 A maximum kiszámitásához ezt a fügvényt alkalmaztam

8 Az átlag kiszámitásához ezt a fügvényt alkalmaztam

9 Hőmérséklet A hőmérséklet az egyik legismertebb fizikai fogalom. Meghatározása mégis nehéz, bár mindannyian tudjuk, mi a hideg, vagy mi a meleg, hiszen bőrünk érzőideg-végződéseivel érzékelni tudjuk környezetünk, illetve a bőrünkkel érintkező tárgyak hőmérsékletét. Könnyen beláthatjuk azonban, hogy gyakran megtévesztő testünk hőérzete, fizikai értelemben mérésre általában nem használhatjuk ezeket az ingereket. Próbáljuk ki például, hogy egyik kezünket hideg, a másikat meleg vizet tartalmazó edényben tartjuk hosszabb ideig, majd mindkét kezünket egyszerre langyos vízbe mártjuk. A langyos vizet egyik kezünk (amely előtte hideg vízben volt) melegnek, másik kezünk viszont hidegnek érzékeli.Fizikai tanulmányaink során fokozatosan ismerjük meg egyre jobban a hőmérséklet fogalmát

10 Mindezek eredményeként a homogenizált, interpolált adatok alapján a 2013-as évet óta a 9. legmelegebb évként tartjuk számon hazánk területén, az éves, országos átlaghőmérséklet (melynek értéke 11.08°C a homogenizált, interpolált adatok alapján) 1.1°C-kal haladta meg az es normált. 2013 egyik legnagyobb figyelmet kiváltó eseménye a márciusi havazás volt. A lehűlés 3. ábránkon is tetten érhető: a harmincéves átlagtól jelentősen elmarad a hónap középhőmérséklete. A rangsort tekintve 2013 márciusa az elmúlt 113 év leghidegebb márciusai között, az első negyedben foglal helyet (27. leghidegebb).

11 Köszönöm figyelmüket


Letölteni ppt "Homerseklet."

Hasonló előadás


Google Hirdetések