Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Káros szenvedélyek Adrenalin függőség.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Káros szenvedélyek Adrenalin függőség."— Előadás másolata:

1 Káros szenvedélyek Adrenalin függőség

2 Mi az adrenalin függőség?
Az adrenalin függőség az, mikor valaki kényszeresen kívánja az izgalmat, adrenalint és ezért képes akár életveszélyes helyzetbe is hozni magát. Fontos tudni, hogy ilyenkor az ember teljesen magán kívül van és nem érzékeli, hogy milyen veszélyes is amit csinál. Pszichológus javaslata: A fokozottan kockázatkeresőknek érdemes olyan formáját választani a tevékenységeknek, amelyek kevés veszéllyel, viszont kellő kihívással járnak. (Pl. sportolás) Köztudott, hogy pl. a futás növelik a szervezet endorfinszintjét, ami hasonló élménnyel járhat, mint az életveszélyes tevékenységek.

3

4 Igaz történetek „Egyik nap a bátyámmal gépeztünk közösen, mivel volt egy kis időnk. Minden tök jó volt, aztán közölte velem, hogy mi lenne, ha kimászna az ablakba. (Hozzá kell tenni, hogy mi a tízediken laktunk és nem ez volt az első ilyen vad ötlete) Próbáltam lebeszélni, hogy ne tegye, mert meg is halhat, de nem hallgatott rám. Kiült az ablakba. Ezek után elkezdett még jobban mászni… A végén már oda jutottunk, hogy a párkányba kapaszkodva lógott lefelé és mondogatta, hogy jöjjek én is, mert ez nagyon jó. Nem mentem. A következő másodpercekből, csak annyira emlékszem, hogy kiabál, én meg utána kapok… Majd jött a mentő és rendőrség…” „A barátnőm mindig is szerette az extrém dolgokat. Adrenalin függő volt. A múltkor például felmászott egy több 100 méter magas darura és kiment a legvégére, hogy onnan nézze a tájat. Én ezt csak akkor tudtam meg, miután másnap megmutatta a képeket. Meg az összes többit is, mert kiderült, nem először csinálta ezt. Elmesélte, hogy egyszer már megcsúszott és majdnem le is esett. Miután ezt elmondta, rögtön elvittem orvoshoz, mert ez már nem volt normális.” „Imádok ejtőernyőzni. Mindig fel megy bennem az adrenalin és ez olyan jó!” „Imádtam, és imádom is az extrém sportokat, (Pl: Bunge jumping, tandem ugrás vagy siklóernyőzés) de ezeket abba kellett hagynom, mert megszületett a kislányom. Többé nem kockáztathatom az életem, mert már nem csak magamról van szó, hanem róla is.”

5 Az adrenalin függőség gyógyítható!
A gyógyulás, szakember segítségét igénybe véve nem lehetetlen. A veszélykeresés és a veszélyek legyőzése mindig valamilyen belső hiányra utal. Egy nagy szerelem például képes lehet átírni az adrenalin függő ember lelki programját. Esetleg egy saját gyerek születése is.

6 Készítette: Lukács Kata 8.a
Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Káros szenvedélyek Adrenalin függőség."

Hasonló előadás


Google Hirdetések