Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
ÍZÉRZÉKELÉS, SZAGLÁS
2
Íz és szagérzékelés közös jellemzői
Kemoreceptorok találhatók az érzékszervekben. Mindkét érzékeléshez szükséges az ingerkeltő anyagok feloldása. Táplálkozással kapcsolatos információkat nyújt. Szaglás és ízlelés térbeli és időbeli felbontóképessége Szaglás és ízlelés kifáradása, fokozatváltása
3
Ízérzékelés Ízlelőbimbók felépítése Ízlelő szemölcsök
Unami Ízlelő szemölcsök (Szerintem: fémes) Útja az agyba: VII. IX. X. agyideg → nyúltagy → kereszteződés → Talamusz → fali lebeny Alap ízek, az azokat kialakító anyagok Édes Sós Savanyú Keserű
4
Szaglás Szaglóhám elhelyezkedése Szagló receptorok jellemzése
Szaglóérzet kialakulása, kombináció Szaglás keltette ingerület lefutása, érzet kialakulásának helye Szaglás feladata: Táplálkozás Közérzet Szexualitás
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.