Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az Oktatási Hivatal főbb feladatai a 2017/2018. tanév során

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az Oktatási Hivatal főbb feladatai a 2017/2018. tanév során"— Előadás másolata:

1 Az Oktatási Hivatal főbb feladatai a 2017/2018. tanév során
Merklné Kálvin Mária főosztályvezető Oktatási Hivatal Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztálya

2 Köznevelési elektronikus nyilvántartásokhoz (KIR) kapcsolódó főbb fejlesztési feladatok

3 A tanévben megújul a KIR személyi nyilvántartás

4 Folytatódnak a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentéséhez és a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók iskoláihoz kapcsolódó fejlesztések A 2017/2018. tanévben is – a tavalyi tanévhez hasonlóan - két alkalommal, januárjában és a tanítási év végén, 2018 júniusában bonyolítjuk le a lemorzsolódással veszélyeztett tanulókra vonatkozó országos adatgyűjtést. Az adatgyűjtés fő szempontjai nem változnak, az előző tanév adataival összevetve már rendszerszintű elemzések is készíthetők lesznek. Az intézmények, fenntartók számára új lekérdező és kimutatás-készítő felületeket biztosítunk annak érdekében, hogy jobban nyomon követhetőek legyenek az érintett tanulói létszámok, illetve a lemorzsolódás veszélyeire utaló jellemző összesített adatok.

5 Szakmai ellenőrzés a tanévben a KIR köznevelési intézményi adatszolgáltatásához kapcsolódva
A 2017/2018. tanév rendjéről szóló 14/2017. (VI. 14.) rendelet 12. § (1) –(2) bekezdései alapján az Oktatási Hivatal november 2. és február 28. között szakmai ellenőrzés keretében ellenőrzi a KIR-be történő adatszolgáltatások jogszabályi feltételeknek történő megfelelését. A következő területeken folyik ellenőrzés: - KIR köznevelési intézménytörzs - KIR személyi nyilvántartás októberi KIRSTAT OSAP adatgyűjtés - a 2016/2017. tanév lemorzsolódással veszélyeztett tanulókra vonatkozó adatgyűjtései.

6 EU és hazai forrásból az OH nyilvántartások fejlesztését támogató projektek és intézkedések
KIR-t érintő szakmai ellenőrzéssel párhuzamosan az EFOP kódjelű, a tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása elnevezésű OH-s kiemelt projekt is támogatja, hogy a tanügyi, oktatásirányítási, oktatáspolitikai döntések minél pontosabb KIR adatokra tudjanak támaszkodni. Az EFOP kódjelű, a kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése elnevezésű projektben a pedagógiai szakszolgálatok részére biztosított INYR nyilvántartást fejlesztjük tovább a következő évben. A Nemzeti Tehetség Program pályázati támogatásával a 2017/2018-as tanévben fejlesztjük az OH által működtetett tehetsegkapu.hu portál működtetését, s olyan online méréseket bonyolítunk le, melyek matematika és természettudomány területén érzékenyítik a tanulókat az interaktív, PISA jellegű, digitális alapú és szimulációkra építő feladatok megoldására.

7 Érettségi vizsgák, OKTV, országos tanulói teljesítmény mérések, középfokú felvételi eljárás

8 Az érettségi vizsgakövetelmények kerettantervhez való igazítása, valamint az ágazati, ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak belépése a vizsgarendszerbe 2017-ben megtörtént. A vizsgaszervezés tapasztalatai és az eredmények azt mutatják, hogy az átmenet megfelelően lezajlott a szakmai érettségi vizsgák esetében. A 2017/2018. tanévben az érettségi vizsgák szervezésében, a vizsgakövetelményekben különösebb változás nem várható. Az érettségi vizsga időpontjai kihirdetésre kerültek a tanév rendje rendeletben. Az OKTV és más országos (SNI, Nemzetiségi, Művészeti versenyek) versenyfelhívásai közzétételre kerültek, a versenyek szervezése az előző években megismert eljárás mentén történik. A középfokú felvételi eljárás szervezése is a tavalyi évben megismert eljárás mentén halad a tervek szerint.

9 Országos és nemzetközi tanulói teljesítménymérések és pedagóguskutatás az OH szervezésében
A tanév rendjében kihirdetett, az új tanévre vonatkozó tanulói teljesítmény mérés főbb elemeire és megszervezési rendjükre a stabilitás a jellemző (időpontok a tanév rendje rendeletben ismertek): Országos kompetenciamérés (OKM) DIFER Idegen nyelvi mérés (6-8., angol, német) Célnyelvi mérések a két tanítási nyelvű iskolákban (6-8.) NETFIT Nemzetközi mérések és vizsgálatok az OH szervezésében: PISA 2018 – fő vizsgált terület a szövegértés (emellett matematika és természettudomány) TALIS – tanárkutatás harmadik nemzetközi adatfelvétele

10 Európai Uniós forrásból (EFOP-3. 2. 15
Európai Uniós forrásból (EFOP ) megvalósuló fejlesztések az országos mérési-értékelési és vizsgarendszerben Az Országos kompetenciamérés rendszerének továbbfejlesztése Természettudományos mérési terület integrációja az OKM-be – 2019-re Általános és középiskolás korú tanulók médiaértésének vizsgálata online felületen Az Országos kompetenciamérés digitális platformon való kísérleti próbája Az idegennyelvi mérések rendszerének továbbfejlesztése Digitális adaptív nyelvi mérés a jelenleg létező első idegen nyelvi mérés továbbfejlesztésére Digitális mérőeszközök a kis és nemzetiségi nyelvek mérésének továbbfejlesztésére Az EFOP – VEKOP 17 „A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérési-értékelési és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása” c. kiemelt projekt tevékenységcsoportjai: A köznevelés tantervi-tartalmi szabályozóinak felülvizsgálata és átdolgozása a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentése érdekében (Megvalósító: EKE) A köznevelés mérés-értékelési és vizsgarendszerének fejlesztése (Megvalósító: OH) A diagnosztikus értékelési rendszer továbbfejlesztése (Megvalósító: OH) Köznevelési témahetek, témanapok programfejlesztése (Megvalósító: OH) Digitális pedagógiai fejlesztések (Megvalósító: OH – Digitális Jólét Nonprofit Kft) Tematikus informális és nem formális tanulási alkalmakhoz kapcsolódó tanulási formák módszertani megalapozása (Megvalósító: OH) Tudásmegosztó felület gondozása (Digitális Jólét Nonprofit Kft) Pedagógusok digitális felkészültségének – a köznevelési stratégiával való összhangban lévő – felmérése és fejlesztése (Megvalósító: EKE – DJ Nkft)

11 Az érettségi vizsgarendszer továbbfejlesztése
Írásbeli feladatsorok feltöltése nyilvános, internetes keresőrendszerbe, azok folyamatos gondozása. A vizsgarendszer elektronikus alapokra való helyezésével kapcsolatos kutató-fejlesztő tevékenység. Diagnosztikus mérések rendszerének megerősítése Az óvodások iskolakészültségének vizsgálatára alkalmas teszt- és fejlesztő rendszer kidolgozása, kipróbálása A diagnosztikus mérési eredményekre épülő pedagógiai fejlesztési modellek megtervezése és iskolai alkalmazása Nehéz feltételek között működő iskolák kiemelt szakmai, pedagógiai célú támogatása a diagnosztikus értékelés és fejlesztés eszközeivel, a hátrányos helyzet leküzdésére és az esélyek kiegyenlítésére, a korai iskolaelhagyás megelőzésére

12 A pedagógusminősítés, országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés (tanfelügyelet)

13 Tanfelügyeleti eljárások
Ősszel megkezdődik a évi tanfelügyeleti tervben szereplő intézmények ellenőrzése is, a vezetői ellenőrzésekkel párhuzamosan. A évi Tanfelügyeleti tervet az Oktatási Hivatal július 20-ig elkészítette, és az érintetteket július 31-ig ki is értesítette. A terv részeként 2847 vezető valamint 3912 intézmény (székhely/tagintézmény/intézményegység kerül ellenőrzésre. Az ellenőrzési tervben szereplő ellenőrzések időpontjának, az ellenőrzéseket lefolytató konkrét szakértők kijelölése november 30-ig. A következő évi intézményvezető és intézményellenőrzéshez szükséges dokumentumok, intézményi elvárásrendszer feltöltése az informatikai támogató rendszerbe – intézményvezetők feladata, minden év november 30-ig, (a felület továbbra is nyitva marad, nem zár le). Az ellenőrzési tervben szereplő pedagógus, intézményvezető, intézmény önértékelésének elkészítése – intézmények feladata, a tanfelügyeleti látogatást megelőző legkésőbb 15. napig. Az intézményvezető önértékelésének elkészítése a vezetői megbízás 2. és 4. évében.

14 Pedagógusminősítési eljárások
2017. évi eljárás Őszi időszakra tervezett látogatások publikálása megtörtént augusztus 10-ig. 2017. évi eljárások lebonyolítása legkésőbb június 30-ig. Intézmények értesítése az eljárásban részt vett pedagógusok eredményéről – január, július. Szakértői képzés szervezése és lebonyolítása. Portfólió vagy pályázat feltöltésének határideje 2018-as eljárásban: november 25. 2018. évi eljárás Minősítési eljárásban részt vevők száma: fő Pedagógus I. fokozat: fő Pedagógus II. fokozat: fő Mesterpedagógus fokozat: fő Kutatótanár fokozat: fő Pedagógus I. fokozat (NOKS): fő

15 Országos pedagógiai-szakmai szolgáltatások a pedagógiai oktatási központok bázisán

16 A pedagógiai szakmai szolgáltatások rendszere
egységes elvek szerinti standardokat és folyamatleírásokat alapján működteti az állami fenntartású köznevelési intézmények számára a pedagógiai szakmai szolgáltatások teljes körét a köznevelési közfeladat-ellátás keretei között fejleszti és működteti a pedagógiai szolgáltatások ellátáshoz szükséges tájékoztató és folyamat-támogató informatikai rendszereket működteti és fejleszti az országos pedagógiai mérések rendszerét működteti és fejleszti a szaktanácsadás országos rendszerét akkreditált és nem akkreditált továbbképzéseket dolgoz vagy dolgoztat ki és valósít meg a tanulmányi versenyeket, pedagógiai tájékoztatást egységes eljárásrend alapján szervezi évente országos igényfelmérést végez (online felület), amely a munkatervi tervezés alapja minősítési tervbe felvesz mesteraspiránsokat ( évi miniszteri felhívás!)és felkészíti majd minősíti őket.

17 Országos igényfelmérés 2017.
5008 intézmény tantárgygondozó szaktanácsadás 8522 összes igény 36165 többi szolgáltatási terület 27643

18 Szaktanácsadás, tantárgygondozás szolgáltatási terület
POK Szaktanácsadók száma beosztott feladat Vezető szaktanácsadók száma Békéscsabai POK 50 776 5 Budapesti POK 351 6187 20 Debreceni POK 51 760 4 Egri POK 67 1208 10 Győri POK 98 2160 13 Kaposvári POK 72 1190 Miskolci POK 65 1016 7 Nemzetiségi POK 165 1 Nyíregyházi POK 63 669 6 Pécsi POK 54 939 Salgótarjáni POK 32 376 2 Szegedi POK 134 2489 11 Székesfehérvári POK 92 1227 8 Szolnoki POK 90 943 9 Zalaegerszegi POK 83 1514 Összes 1 315 21 619 116

19 A megújított szaktanácsadói rendszer felépítése és kapcsolatrendszere
POK szaktanácsadói koordinátor Tantárgygondozó vezető szaktanácsadók területenként 1-1 fő Matematika szaktanácsadók Testnevelés szaktanácsadók …szaktanácsadók Tematikus vezető szaktanácsadók területenként 1-1 fő Intézményfejlesztés A vezető szaktanácsadók szakterületei megegyeznek a 48-as tantárgygondozói és tematikus területekkel

20 Rendkívül nagy számú tehetséges fiatal vett részt az OKTV mellett más további tanulmányi és tehetséggondozó versenyeken országosan POK Tanulók száma Versenyek száma iskolai forduló megyei forduló országos megyei Békéscsaba 3 342 629 14 1 Budapest 35 626 4 128 19 8 Debrecen 8 451 1 287 17 2 Eger 3 551 789 6 Győr 10 829 1 731 15 7 Kaposvár 8 934 865 4 Miskolc 3 629 1 024 Nemzetiségi 1 059 197 - Nyíregyháza 1 096 1 065 16 5 Pécs 2 905 856 Salgótarján 3 171 897 Szeged 6 108 1 080 Székesfehérvár 5 399 1 206 Szolnok 5 425 1 771 11 Zalaegerszeg 8 191 3 022 Összesen 20 547 240 75

21 Bázisintézményi hálózat kialakítása
Az „Oktatási Hivatal Bázisintézménye” pályázat kiírásra került, 273 nyertes pályázó A nyertesekkel 3 évre szóló együttműködési megállapodás megkötésére került sor. Az „OKTATÁSI HIVATAL BÁZISINTÉZMÉNYE” cím viselése. Több alkalommal is elnyerhető. Évente kiírásra kerül A címet elnyerő intézmények vezetői és érintett pedagógusai az együttműködési megállapodás aláírását követően a bázisintézményi feladatokra történő felkészítésen vesznek részt. A Hivatal e felhatalmazás alapján és a Köznevelési Kerekasztal szakmai támogatásával célul tűzte ki 2016-ban, hogy a Pedagógiai Oktatási Központok közreműködésével mielőbb kialakítja bázisintézményei magyarországi hálózatát, amelyek képesek lesznek módszertani központként, egyfajta tudásbázisként katalizátorai lenni a Magyarországon működő állami és nem állami fenntartású köznevelési intézményekben folyó szakmai munkának. Olyan megyei, járási, esetleg országos szinten magas presztízsű hagyományokkal rendelkező, infrastruktúrában a feladatellátáshoz megfelelő módon felszerelt, egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szakmai módszertani, szervezeti kultúrával és innovációval rendelkező, és ezt publikálni, valamint szakmai szolgáltatásként átadni képes intézmény, mely alkalmas adott területen magas színvonalú, hatékony tudásmegosztásra. Olyan intézmény, melyben az adott szolgáltatási területhez kapcsolódó jó gyakorlat eredményesen működik mesterpedagógus vagy mesterpedagógus szaktanácsadó, illetve az intézményvezető által kijelölt pedagógus közreműködésével.

22 Európai Uniós és hazai források bevonása a köznevelési ágazat fejlesztéseibe az Oktatási Hivatal megvalósításában

23 Köznevelési témahetek, témanapok fejlesztése EFOP 3.2.15
A programkínálat bővítése, új tartalmi elemek fejlesztése. Az informális és nem formális tanulási alkalmak elterjesztése érdekében téma, tematikus napok fejlesztése. Szakmai, módszertani, illusztrációs és egyéb kiegészítő segédanyagok kidolgozása és pedagógusok felkészítése. Digitális pedagógiai módszertani fejlesztések EFOP A tanulói előmenetel esetében a képzési szintek közötti átlépéskor kötelezően elvárt szintek meghatározása és a kapcsolódó jogszabályok felülvizsgálata. A pedagógusok, a tanulók digitális kompetenciáinak mérésére alkalmas keretrendszer kialakítása. A pedagógusok esetében a keretrendszernek a pedagógus-előmeneteli rendszerbe történő beépítése, egységes mérési módszertan kidolgozása. 3 témahét: pénzügyi és gazdálkodási, digitális, valamint fenntarthatóság-környezettudatosság

24 Tematikus informális és nem formális tanulási alkalmak módszertani megalapozása EFOP 3.2.15
Tartalom- és programfejlesztés, a napközis és bentlakásos programok pedagógiai elméleti és módszertani megalapozása (az évfolyam számára 8 témamodul , összesen 352 db egyhetes programsablon kifejlesztése). Az Iskolai Közösségi Program Nat rendszerébe történő beilleszthetőségének vizsgálata (modellek, javaslatok kidolgozása). Képzések, továbbképzések fejlesztése, megvalósítása (4500 fő pedagógus, 1000 fő intézményvezető, 1000 fő programsegítő és képzők, mentorok felkészítése). A kifejlesztett tartalmak pedagógusképzésbe és szakirányú pedagógus továbbképzésbe való integrálási lehetőségeinek vizsgálata (tantervi háló, tananyag- és oktatási segédanyagok fejlesztése). Szálláshely- és/vagy programszolgáltatók rendszerbe való bekapcsolása (minősítési rendszer kidolgozása, együttműködési megállapodások). Komplex támogató internetes portál létrehozása. Pilot program lebonyolítása: 2018 és 2019 június 3. és 4. hetében összesen gyerek táboroztatása. Szinergikus kapcsolódás az EFOP pályázati projekttel. A Nemzeti Táborozási Koncepció célja – a Nat céljaival, feladataival összhangban – a köznevelés modernizációja, a tanórán és iskolán kívüli tanulási alkalmak rendszerszintű fejlesztése, a családi, iskolai közösségek és a nemzeti közösség megerősítése, a szülők terheinek csökkentése. Az E projektben az Iskolai Közösségi Program elnevezésű táborozási program tartalom- és módszertani fejlesztése valósul meg, melynek újszerűsége a tanuló – pedagógus – szállás- és programszolgáltató összekapcsolása. Az EFOP „Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása” c. pályázat nyertesei kötelezően vesznek a pilot program lebonyolításában. Az alprojekt célja: az élményalapú, nyitott nevelési-tanulási környezetben megvalósuló tanulási alkalmak, módszerek fejlesztése, pilot rendszerű iskolai bevezetése a Nat céljaival összhangban.

25 A szociális ágazat módszertani és információs rendszereinek megújítása EFOP 1.9.4
A projekt megvalósítása konzorciumban történik. A konzorcium vezetője: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság A konzorcium partnerei: Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi Kutatóintézet Oktatási Hivatal Az Oktatási Hivatal programelemének az egyik célja: szakmai monitoring, az eredmények, problémák visszacsatolása a szakpolitikák felé. A másik fő cél: együttműködési eljárások, módszertani segédanyagok kialakításának támogatása, ezek standardizálása, jogszabályi ajánlás elkészítése. Család-és gyermekjóléti központoknak kiírt pályázat első és második körében publikussá vált a nyertes lista (29 család-és gyermekjóléti központ) szeptemberében megkezdődik az intézmények együttműködése, valamint annak monitorozása, a tapasztalatok gyűjtése, elemzése.

26 4. EFOP-3.1.1-14-2015-00001 „KISGYERMEKKORI NEVELÉS TÁMOGATÁSA”
Cél: az óvoda esélyteremtő és hátránycsökkentő szerepének erősítése 3000 fő óvodapedagógus 8 féle tematikus képzés 210 képzési csoport 144 képzési helyszín 100 település térítésmentes részvétel Folyamatban a Köztisztviselői továbbképzés

27 A pedagógus-továbbképzési rendszer minőségi fejlesztése
5. EFOP – A köznevelés módszertani megújítása a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentése céljából 1. részcél A Komplex Alapprogram szakmai megvalósítói által végrehajtott fejlesztések és képzések minőségbiztosítása, komplex monitoringrendszer kialakítása és működtetése a fejlesztési folyamatok utánkövetése és beválásvizsgálata érdekében. 2. részcél A pedagógus-továbbképzési rendszer minőségi fejlesztése

28 6. EFOP TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSI ÉS INTEGRÁCIÓS KÖZNEVELÉSI INTÉZKEDÉSEK TÁMOGATÁSA CÉL: Az óvodáskorú hátrányos helyzetű/halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek nevelését végző óvodák esélyteremtő képességének megerősítése. Együttműködési megállapodás megkötése 570 óvodával Közreműködő óvodapedagógusok 1140 fő Az óvodák 10%-ában roma (anyanyelvi) dajka is bevonásra kerül Elért gyermekek fő, bevont hátrányos helyzetű gyermekek fő

29 A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása EFOP 3.1.5
A projekt célja a végzettség nélküli iskolaelhagyás megelőzése, csökkentése, újratermelődésének megakadályozása, a köznevelés hátránykompenzációs és esélyteremtő képességének növelése, az alulteljesítés és szegregáció kezelése, a komplex intézményfejlesztés, a területi és helyi szintű pedagógiai-szakmai szolgáltató rendszer fejlesztése és ágazati, helyi közösségi együttműködések támogatása. Forrásbővülés: 12,9 Mrd a projekt támogatási kerete. A projektbe 450 új intézmény (köznevelési intézmény és óvoda) kerül bevonásra. 100 deszegregációs programban résztvevő intézmény. 1800 a képzésen, átképzésen résztvevő pedagógusok száma. gyermeket, tanulót ér el a projekt programjaival. 240 új képzési módszertant alkalmazó köznevelési intézmény támogatása. Óvodai fejlesztő programban résztvevő gyermekek száma 4000 fő.

30 8. EFOP-3.1.7-16-2016-00001 – ESÉLYTEREMTÉS A KÖZNEVELÉSBEN
PROJEKT FELÉPÍTÉSE R O M A L Á N Y K korai iskola el-hagyása M Á S O D I K E É L Y M GY H T A N O D I N T É M Y F E J L S Z 66 pályázó szervezet 120 köznevelési intézmény 279 Tanoda 30 köznevelési intézmény Képzés

31 eTwinning – digitális kompetencia fejlesztése másképp
2005-ben jött létre az Európai Bizottság kezdeményezésére – 2014 és 2020 között az Erasmus + program egyik alprogramja. Legalább két köznevelési intézmény (iskola vagy óvoda) közötti hosszú, vagy rövidtávú együttműködés. Elsősorban nemzetközi projektmunka, de 2014-től hazai partnerrel nemzeti eTwinning projekt is indítható. Európában: pedagógus, intézmény, projekt Magyarországon: 3850 pedagógus, 1754 intézmény, 1781 projekt AZ IKT eszközök használatának többszintű támogatása Digitális kompetencia fejlesztése Akkreditált pedagógus-továbbképzések, webináriumok szervezése, megtartása Külföldi szakmai továbbképző és partnerkereső találkozókra pedagógusok delegálása Hazai és nemzetközi konferenciák, szakmai találkozók szervezése Pedagógiai, módszertani, technikai segítségnyújtás Portálszol-gáltatások Évente pedagógust delegálunk nemzetközi találkozókra Képzéseinken már közel 1500 pedagógus vett részt Évente mintegy 500 pedagógus és diák vesz részt hazai rendezvényeinken

32 Tehetségpályázatok 2017. a programba bevont intézmények száma: 1165
A MaTalent 2 projekt keretében megtörtént az ország első online tehetségazonosító mérése, amelynek célja a matematikában tehetséges negyedikes tanulók megtalálása. Kiépült az online informatikai mérési rendszer, és tovább bővült a matematikai feladatbank. a programba bevont intézmények száma: 1165 a programba bevont 4. évfolyamos tanulók száma: fő a programba bevont intézmények száma: 1898 a programba bevont pedagógusok száma: 2260 fő a programba bevont gyermekek/tanulók száma: 1836 fő A TehetségKapu 2 program során megtörtént az egységes, nemzeti, komplex tehetségazonosítási rendszer továbbfejlesztése, a fejlesztések elérhetők a ww.tehetsegkapu.hu portálon. Megalapításra került a Tehetségakadémia 1. és 2. korszerű akkreditált továbbképzés. A TehetségTár 2 pályázat keretében a tehetségkapu portálon kialakításra került egy olyan funkcionális rész, amely lehetővé teszi a tehetségazonosításra alkalmas különböző mérőeszközök rögzítését és azok eljuttatását a megfelelő célcsoporthoz, valamint a kiértékelési folyamat végeztével a mérésben, vizsgálatban részt vevők a rendszeren keresztül visszajelzést kapnak elért eredményeikről. a portálon regisztrált felhasználók száma: 5961 a portálon regisztrált feladatellátási hely száma: 8310

33 Sikeres 2017/2018-as tanévet, nevelési évet kívánunk a köznevelési ágazatban dolgozóknak az Oktatási Hivatal minden munkatársa nevében!


Letölteni ppt "Az Oktatási Hivatal főbb feladatai a 2017/2018. tanév során"

Hasonló előadás


Google Hirdetések