Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Káros szenvedélyek: Drogok.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Káros szenvedélyek: Drogok."— Előadás másolata:

1 Káros szenvedélyek: Drogok

2 Drogkfajták: Kokain Krokodil drog Heroin Ópium Marihuána Amfetamin LSD
Speed

3 A krokodil drog hatása:
Mivel ezt a "mix"-et mindenféle további tisztítás nélkül rutinszerűen közvetlenül injekciózzák, a "Krokodil" hírhedtté vált az általa előidézett súlyos szöveti károsodásról és visszérgyulladásról, mely előbb-utóbb a végtag amputációjához vezet a hosszú távú kábítószer- fogyasztóknál. A függők két-három évnél nem élnek tovább. A krokodil drog hatása:

4 Kokain: A kokain közvetlen hatását az agyban fejti ki. Hatását orrba szippantva percen belül kifejti. Intravénásan a hatás azonnal jelentkezik. A beszedés után rendszerint farkasétvágy jelentkezik, ami több napon keresztül ismétlődően tarthat. A kokain hatása:

5 Heroin: A heroin hatása:
A heroin a szervezetbe jutva rendkívül gyorsan hat. A kialakuló állapot ismerős, megszűnik a belső feszültség, s túláradó önbizalom, eufória foglalja el a helyét. Három óráig tart a hatása. A heroin hatása:

6 LSD Az LSD 6–14 órán keresztül fejti ki hatását: az érzékszervi ingerek, az időérzékelés, az érzelmek, az emlékezet és az általános tudatműködés befolyásolását. Gyakran okoz nyitott és csukott szemmel is látható víziókat, például kaleidoszkópszerű vagy egyéb geometriai mintákat, mozdulatlan felületek mozgását, mozgó tárgyak mögötti utóképeket, „nyomvonalakat”, a színérzékelés felerősödését, új textúrák megjelenését tárgyakon, elmosódott látást. Az LSD hatása:

7 Ópium: Napjainkban az ópiumtermelés legnagyobb része Afganisztánra, Mianmarra és Laoszra koncentrálódik. Afganisztán GDP-jének 50%-át a kábítószer-termelés adja. Kábítószerként először a 14. században használták. Az ópium hatása:

8 Marihuána: A marihuána hatása:
A marihuána az indiai kender szárított, megtermékenyítetlen kendervirágzata. A marihuána-használat egyik jellemző következménye a megnövekedett éhség, melynek hatására a használó gyakrabban és többet étkezik a számára szokásosnál. Gyakori elvonási tünetek: szorongás, ingerlékenység, hangulatingadozás, nyugtalanság étvágycsökkenés és/vagy fogyás alvászavarok (elalvási nehézség, rémálmok) A marihuána hatása:

9 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Készítette:Szép Barbara


Letölteni ppt "Káros szenvedélyek: Drogok."

Hasonló előadás


Google Hirdetések