Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mobiltelefon használat külföldön

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mobiltelefon használat külföldön"— Előadás másolata:

1 Mobiltelefon használat külföldön
A 18 év felettiek 79%-a használ mobiltelefont. A mobiltelefont használók 32%-a utazott az elmúlt 3 évben külföldre. A külföldi utazások ritkák: 47% csak évi egy-két alkalommal utazik külföldre, ennél gyakrabban csupán 16%. Évi egy két alkalomnál is ritkábban 36%. Mobiltelefonálási gyakorlat külföldön A mobiltelefont használók körében Ilyen esetben: annyit beszél, amennyit szeretne: 10% valamelyest korlátozza a hívásait: 34% erősen korlátozza a hívásait, csak a legszükségesebbet beszéli meg: 54% A 18 év felettiek 79%-a használ mobiltelefont. A mobiltelefont használók 32%-a utazott az elmúlt 3 évben külföldre. Minden ötödik mobilosra jellemző, hogy külföldről Magyarországra szokott telefonálni, illetve, hogy külföldön tartózkodva is felveszi a mobiltelefonját, hogyha ott hívják. Haza irányuló hívásoknál a használók fele erősen korlátozza a hívásait, és csak a legszükségesebbet beszéli meg – fogadott hívások esetén ez 44%-ra jellemző. azok aránya, akik szoktak külföldről haza telefonálni azok aránya, akik külföldön is felveszik a mobilt, ha itthonról hívják Ilyen esetben: annyit beszél, amennyit szeretne: 29% valamelyest korlátozza a hívásait: 27% erősen korlátozza a hívásait, csak a legszükségesebbet beszéli meg: 44%

2 A külföldi nem-használat okai
Miért nem telefonálnak külföldről haza? Miért nem veszik fel a mobilt külföldön? Az, hogy a külföldre utazó mobilosok ott nem használják a mobiltelefonjukat, egyértelműen a magas roaming-tarifáknak tulajdonítható.

3 Milyennek ítéli a külföldön fogadott mobilhívások árát:
Roaming árak megítélése Milyennek ítéli a külföldről Magyarországra irányuló mobilhívások árát: Milyennek ítéli a külföldön fogadott mobilhívások árát: Mobilosok Mobilosok A mobilosok nagy százaléka nem ismeri annyira a roaming-díjakat, hogy megítélje, ezek mennyire kedvezőek vagy ellenkezőleg, magasak a számára. Aki használja a roaming-lehetőséget, azok körében igen magas, 50% körüli azok aránya, akik nagyon magasnak tartja a külföldről Magyarországra irányuló hívásdíjakat (49%), illetve a külföldön mobilon fogadott hívások díját (45%). További 38 illetve 42% tartja magasnak ezeket a díjakat – mindez alátámasztja, hogy a nem-használat oka elsődlegesen az árban keresendő. Akik telefonálnak külföldről: Akik telefonálnak külföldről:

4 A roaming-tarifa csökkentés ismertsége
A 18 éven felüliek 54%-a hallott arról, hogy a közeljövőben csökkenteni szándékoznak a külföldről kezdeményezett, illetve ott fogadott hívások díját. A mobilosok 60%-a hallott erről Akik használnak roaming-lehetőséget, azok 73%-a tud róla. Aki hallott erről a változtatásokról, azok 60%-a az EU-nak tulajdonította a kezdeményezést, bármilyen más forrásnak lényegesen kevesebben. 22% viszont nem ismerte a tarifa-csökkentés forrását.

5 a mobiltelefont használók a 18 éven felüliek körében
A roaming-tarifa csökkentés hatása a mobiltelefonálási szokásokra Minél inkább bevonódott valaki a roaming-használatba, annál inkább valószínű, hogy a tarifacsökkentés hatására megváltoznak a mobiltelefonálási szokásai. A használat változása a mobiltelefont használók körében A használat változása a 18 éven felüliek körében A használat változása a roamingot használók körében


Letölteni ppt "Mobiltelefon használat külföldön"

Hasonló előadás


Google Hirdetések