Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szeretettel üdvözlöm Önöket a Maxim Könyvkiadó nevében!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szeretettel üdvözlöm Önöket a Maxim Könyvkiadó nevében!"— Előadás másolata:

1 Szeretettel üdvözlöm Önöket a Maxim Könyvkiadó nevében!

2 studio d tankönyvcsalád
Kínálatunkhoz tartozik a studio d német nyelvi tankönyvcsalád, amelyet a német Cornelsen Kiadóval adunk ki közösen. Ez a modern pszicholingvisztikai kutatások eredményei nyomán kidolgozott tankönyv korszerű ismeretanyagainak, szókincsének és feladatainak hála, az egyik legmodernebb a magyar tankönyvpiacon.

3 studio d - Super-DVD A maga nemében egyedülálló fejlesztésként jelent meg kiadónk kínálatában a studio d Super-DVD A1, amely egyesíti magában a tankönyvet és annak számos kiegészítőjét, valamint több mint 80 új interaktív feladatot és animációt is tartalmaz, melyek szókincsgyakorlatok, nyelvtani feladatok, országismereti információk segítségével könnyítik meg a tankönyvi anyag elsajátítását.

4 Super-DVD - Főmenü A DVD felépítése áttekinthető és praktikus, könnyen elérhető formában jeleníti meg a kiadvány egész tartalmát.

5 Super-DVD - Vorwort A kiadvány előszavában a módszertani jó tanácsok mellett praktikus segítséget is adunk a DVD-lemez telepítéséhez és használatához.

6 Super-DVD - Hilfe A Hilfe menüpont segít a tankönyvoldalak megjelenítésekor és az interaktív feladatok indításakor használt ikonok alkalmazásában.

7 Super-DVD - tankönyvoldalak
A tankönyv megjeleníthető és lapozható oldalain tetszés szerint kinagyíthatjuk a nekünk tetsző feladatokat, sőt a nagyításon belül a megfelelő ikonokra kattintva bővíthetjük, vagy szűkíthetjük a kinagyított feladatrészek számát.

8 Super-DVD – Hang- és Videoanyagok
A lapozható tankönyvoldalakba beágyazva elérhetjük a feladatokhoz kapcsolódó hang- és videoanyagokat és az interaktív feladatokat is.

9 Super-DVD - Interaktív feladatok
A változatos és színes interaktív feladatok között találunk többek közt a tankönyvi olvasmányhoz kapcsolódó olvasott szöveg értési, országismereti vagy nyelvtani jelenséget gyakoroltató feladatokat is. A feladatokhoz kapcsolódó nyelvtani animáció segíti az ismeretek rendszerezését, és áttekinthetőbbé teszi a nyelvtani jelenségeket.

10 Super-DVD – Audio és Videomenü
Animationen und interaktive Aufgaben menüpont mellett elhelyezett Mappa gombra kattintva a flash formátumú állományok közvetlenül hozzáférhetők, letölthetők, így elektronikus formában, pl. ben továbbküldhetők. A tankönyv hang- és videoanyagai szintén elérhetők külön menüpontokon keresztül is, így más gyakorlatoknál, feladatoknál is felhasználhatók.

11 Super-DVD - A kiadvány egyéb részei
Tanári kézikönyv: módszertani ajánlásokkal és tanítási segédlettel. Másolható anyagok, tesztek és tesztfüzet

12 A kiadvány egyéb részei
A tankönyv, Sprachtraining, a tesztek és a tesztfüzet megoldásai. A tankönyhöz kapcsolódó tanmenetek különböző óraszámban. Leckénkénti és betűrendes szószedet.

13 Super-DVD - Unterrichtsvorbereitung
A Super-DVD része az interaktív tanári kézikönyv is, amely nemcsak a nyomtatott verziót tartalmazza, hanem további segítségeket is nyújt. Ezzel az alkalmazással írhatunk óravázlatot, menthetünk el magunknak feladatokat, megnézhetjük, hogy mely szavak jelennek meg elsőként abban a leckében. Tetszés szerint kiválaszthatunk szöveget, és annak nehézségi fokát bemérhetjük, vagy készíthetünk önállóan feladatot.

14 Ötletek a tanórai felhasználásra
Nyelvtani gyakorlás: Trennbare Verben im Präsens Az animáció segítségével kiválóan érzékeltethetjük a tanulókkal az elváló igekötők működését, és elhelyezkedését a mondatban. Az animáció minden magyará- zat nélkül, akár ismétlésként Is lejátszható egy igekötős feladat megoldása előtt.

15 Ötletek a tanórai felhasználásra
Országismereti feladat: Stadtrundfahrt in Berlin A feladat egyszerre több érzékre is hat és több készséget is fejleszt: a felvételen elhangzó nevezetességeket kell felismerni a fotókon, és hozzájuk illeszteni a megfelelő elnevezést.

16 Ötletek a tanórai felhasználásra
Animált feladatok: Wohin? Wo? Wo? Az olyan nehezebb nyelvtani jelenségek, mint az elöljárószók helyes alkalmazása vezethető és mutatható be érdekesen az animált feladatokkal.

17 Ötletek a tanórai felhasználásra
Szókincsfejlesztés: A képes szókincsfejlesztő feladatok a vizuális ingerek révén segítik a szókincs elmélyítését.

18 Ötletek a tanórai felhasználásra
Hanganyag felhasználása (CD-Vollversion): Morgengymnastik (S. 220., Track 45.) A hanganyag meghallgatása akár órakezdő tornaként is funkcionálhat: a track meghallgatása közben a tanulók kövessék a németül elhangzó utasításokat és hajtsák végre a gyakorlatokat. A testtel kapcsolatos szókincs így kiválóan gyakoroltatható, és még fel is frissülhetünk az óra elején vagy óra közben.

19 Ötletek a tanórai felhasználásra
Video DVD: A feladatokat nemcsak lineárisan, hanem a különböző tananyagegységekbe beépítve is felhasználhatjuk, pl. „Katja fragt nach dem Weg” klipet lejátszhatjuk mikor az irányokat és a tájékozódást szeretnénk gyakoroltatni, vagy a „Frau Meinberg zeigt Katja ihre Wohnung” klip alkalmas lehet a lakás és a berendezés szókincsének gyakoroltatására. Ügyesebb tanulókkal rekonstruálhatjuk, vagy el is játszhatjuk a klipek egyes részleteit.

20 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!
MAXIM KÖNYVKIADÓ Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "Szeretettel üdvözlöm Önöket a Maxim Könyvkiadó nevében!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések