Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Autó-jármű klíma szerelés az autószerelő szakma szemszögéből! Előadó: Spindler Tibor AOE elnök.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Autó-jármű klíma szerelés az autószerelő szakma szemszögéből! Előadó: Spindler Tibor AOE elnök."— Előadás másolata:

1 Autó-jármű klíma szerelés az autószerelő szakma szemszögéből! Előadó: Spindler Tibor AOE elnök

2 Az AOE szakmai vezetésének véleménye az autó-jármű klíma kialakult helyzetéről!

3 Szerelési jogosultság lehetőségének vizsgálata Gépjármű fenntartó tevékenység szabályozása a klíma szemszögéből A javító szakma végzéséhez szükséges eszközök, annak meglétének ellenőrzése (NKH)

4 Veszélyes anyag ? > <Veszélyesebb anyag? Nézzük sorjában…. A fékben található folyadék… A lengéscsillapítóban található folyadék… A kenő anyagok…. + KLÍMA GÁZ???????????

5 A gépjármű fenntartó tevékenység ellenőrzése Ki végzi???  NKH Mit vizsgál???  Minden eszközt amit jármű javításnál használunk Ki ellenőrzi a klíma javításhoz szükséges eszközöket???  NKH Mit és hogyan végez a Klímavédelmi Hatóság???

6 A Nemzeti Közlekedési Hatóság és a Klímavédelmi Hatóság együttműködéséről HKVSZ-AOE együttműködésről és szakmai egyeztetésekről

7 HA MÁR EGYSZER MEGTANULTUK, HOGYAN SZERELJÜNK KLÍMÁT, MIÉRT VAN SZÜKSÉG A TUDÁS ÁLLANDÓ MEGÚJÍTÁSÁRA??? ANNYIT VÁLTOZIK A KLÍMA SZERKEZETE?

8 Javítás technológiák változása az autó javítás területén Márka specifikus tudás kötelezettség (Információk) Műszer igény az autók javításánál Példa: Klíma lefejtő és feltöltő gép (Ki kezelheti?)

9 A gépjármű fenntartó tevékenység végzését és annak jogosultságát az NKH végzi, minden évben az általuk előírt kötelezettség alapján. Mivel ők ellenőrzik le a klíma javításához is szükséges eszközöket, amelyeket napi szinten kell használni az autó javítás folyamán, ezért véleményem szerint egy lefejtő és feltöltő készülék szerves része minden javító műhelynek. Manapság a javítandó járművek 80-90 %-a klímával felszerelt.

10 Következtetés: Manapság egyes autók vezérlésének kötelező intervallumban való cserélésénél is, szükséges a klíma kompresszor (klíma rendszer) megbontása. Úgy gondolom, hogy a vállalkozásoknak a közlekedési hatóságtól való feljogosítása, egyúttal lehetőséget biztosítson a klíma gáz vásárlására is és annak az autók javításánál való felhasználására is.

11 A két hatóság egyeztetésére lenne szükség ahhoz, hogy biztosítva legyen a járművek üzemeltetői által, jogosan elvárt, szolgáltatási szint betartása. -Ez, szervezetünk egységes állásfoglalása a témában-

12 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Autó-jármű klíma szerelés az autószerelő szakma szemszögéből! Előadó: Spindler Tibor AOE elnök."

Hasonló előadás


Google Hirdetések