Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A hőáramlás Definíció: Ha a folyadékot vagy gázt egy területen melegítjük, akkor a melegítés hatására kitágul, a sűrűsége kisebb lesz, a kisebb sűrűségű.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A hőáramlás Definíció: Ha a folyadékot vagy gázt egy területen melegítjük, akkor a melegítés hatására kitágul, a sűrűsége kisebb lesz, a kisebb sűrűségű."— Előadás másolata:

1

2 A hőáramlás Definíció: Ha a folyadékot vagy gázt egy területen melegítjük, akkor a melegítés hatására kitágul, a sűrűsége kisebb lesz, a kisebb sűrűségű része felemelkedik, és helyére hidegebb anyag kerül. Ezt a jelenséget nevezzük hőáramlásnak. A hőáramlás közben az élénkebben mozgó részecskék felfelé mozdulnak el!

3 A hővezetés Definíció: A szilárd testeknél a melegítés helyén bekövetkező élénkebb részecskemozgás fokozatosan átterjed a további részecskékre is. Ez a jelenség a hővezetés. A szilárd test részecskéi helyükön maradnak. Jó hővezető anyagok pl.: vas, acél, legtöbb fém. Rossz hővezető anyagok pl.: (levegő), kerámia, üveg, fa, papír.

4 A hősugárzás Definíció: A hő terjedésének azt a módját, melynél a melegedés hősugarak segítségével következik be. Például: gyertya lángja, Föld által összegyűjtött, majd kisugárzott hőmennyiség.


Letölteni ppt "A hőáramlás Definíció: Ha a folyadékot vagy gázt egy területen melegítjük, akkor a melegítés hatására kitágul, a sűrűsége kisebb lesz, a kisebb sűrűségű."

Hasonló előadás


Google Hirdetések