Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nem látható, nem hallható, nem szagolható, nem ízlelhető Az ELEKTROSZMOG Ennek ellenére szinte mindenhol folyamatosan ki vagyunk téve a veszélyének.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nem látható, nem hallható, nem szagolható, nem ízlelhető Az ELEKTROSZMOG Ennek ellenére szinte mindenhol folyamatosan ki vagyunk téve a veszélyének."— Előadás másolata:

1 Nem látható, nem hallható, nem szagolható, nem ízlelhető Az ELEKTROSZMOG Ennek ellenére szinte mindenhol folyamatosan ki vagyunk téve a veszélyének

2 Mi az elektroszmog? Elektroszmognak nevezzük a működő elektromos berendezések élő szervezetre gyakorolt káros kisugárzását. Az elektroszmog gömbsugárzás, mely a sugárforrástól minden irányba terjed.

3 Kétféle elektroszmogot különböztetünk meg: 1. Az alacsonyfrekvenciás sugárzás: általában 5Hz és 100 KHz tartományban sugároz. Ezen belül mérjük a feszültséget Volt/méterben, az elektromágneses teret pedig NanoTeslaban. 2. Nagyfrekvenciás sugárzás 800-2500 MHz (0,8-2,5 GigaHz). Mértékegysége mikroWatt/m2

4 A nagyfeszültségű vezeték alacsony frekvencián sugároz 100 méteres körzetben veszélyes a sugárzása.

5 Alacsonyfrekvenciás kisugárzása van: -külső- belső elektromos vezetékek, -trafóházak, -háztartási gépek, - híradástechnikai eszközök, -világító berendezések Egészségügyi határértékek feszültségre: 50 Volt/méter elektromágneses térre: 50 NanoTesla

6 Nagyfrekvenciás sugárzó berendezések a mobilátjátszó állomások Nagy városokban szinte minden magasabb épület tetején megtalálható Kisebb helyiségekben víztornyokra, oszlopokra szerelik

7 Az antennák erős sugárzási hatásköre mintegy 300 m lehet

8 Réz szállal átszőtt függöny, mely árnyékolja a mobilátjátszók káros sugárzásait

9 Réz szövet, mely a falra ragasztva, tökéletesen árnyékolja a mobilátjátszó sugárzását árnyékolás előtt árnyékolás után

10 Híváskor 3000 MikroWatt teljesítménnyel sugároz. Nyugalmi állapotban is 8-10 másodpercenként bejelentkezik a hálózatnak. Mobiltelefon

11 !

12 Mobiltelefon védelem A mobiltelefon elektromos hullámai károsan hatnak az agyra. Az agy felmelegszik. A mobiltelefonra ragasztott Bioprotector harmonizáló ezt a melegedést mérsékeli, vagy megszünteti. Mindenki telefonjára ajánlott.

13 Személyi védelem Ezt a terméket ajánljuk utazás, közlekedés közben, mert véd a járműveken és az általunk láthatatlan elektromos sugárzások ellen.

14 A 3 kép azt mutatja, hogy ugyan annyi idejű mobiltelefonálás sugarai milyen mélyen hatolnak be egy 5 éves, egy 10 éves és egy felnőtt koponyájába

15 Betettek egy tojást két mobiltelefon közé. Felhívták az egyik készülékről a másikat. 25 perc elteltével a tojás kezdett felmelegedni, 65 perc elteltével a tojás megfőtt. A közvetlen sugárzás a két mobiltelefon között képes módosítani a tojásban lévő fehérjék szerkezetét. Elképzelhető, hogy mit tesz az agyban lévő fehérjékkel, ha túl sokat beszélsz a mobilon.

16 Zsinór nélküli (cordless) telefon A talp rész a nap 24 órájában megszakítás nélkül sugároz! Sugárzási távolsága: 30-50 m A kézi beszélő csak híváskor sugároz, de akkor ugyan úgy mint a mobiltelefon. Hálószobába ne tegyük!

17 Mikro Mikrohullámú sütő

18 Routerek A készülékek a vonalon beérkező internet lakásban történő szórására szolgálnak. Nagyfrekvenciás elektromos sugárzást bocsátanak ki, így a lakás legtávolabbi szögletében is tudunk vezeték nélkül internetezni. Védőtávolság kb. 2m, ezen belül ne tartózkodjunk.

19 Laptopok Vezetékes internet használata során nem sugároznak. Ha routerről, vagy mobilról veszik a jelet, akkor a laptopok is nagyfrekvenciás sugárzást bocsátanak ki.

20 Vezeték nélküli, vagy mobil internetnél tilos a laptopot így használni!

21 Kismamáknak laptop használata közben ajánlatos a pocakra terített rézkendő

22 Légzésfigyelő Vásárláskor figyelni kell arra, hogy a légzésfigyelő adattáb- lázatán szerepel-e az, hogy „ a készülék 2,4 GigaHz frekvencián működik”. Abban az esetben, ha ezt a teljesítményt olvassuk az adattáblázaton, gondoljuk meg a vásárlást. Ha nincs ráírva, kérdezzük meg az eladótól. Helytelen használat esetén károsodhat a gyermek egészsége.


Letölteni ppt "Nem látható, nem hallható, nem szagolható, nem ízlelhető Az ELEKTROSZMOG Ennek ellenére szinte mindenhol folyamatosan ki vagyunk téve a veszélyének."

Hasonló előadás


Google Hirdetések