A többcélú közösségi terek fejlesztése program régiós szakmai műhelye Bemutatja: KANDIKÓ Rita Becsehely, 2015.04.24. TÁMOP 3.3.9.A – 12/2-2012-0035 Mi.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösségi pedagógiai gyakorlat
Advertisements

Komplex kistérségi programok a gyerekszegénység csökkentéséért Kun Zsuzsa, MTA KTI Gyerekprogram Iroda.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
 2011 első félévében Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnöki feladatait  az önkéntesség európai éve  június 4-12.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Goronné Ondré Katalin Bihari Mentor Hálózat kiépítése a résztvevő szemével.
Zalai Falvakért Egyesület Zala Megyei Önkéntes Centrum.
Horizontális tanulás intézményi hálózati együttműködés
© Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. Önkéntes oktatói tapasztalatok.
Egyéb prevenció, civilek, iskolán kívüli szervezetek.
Add tovább! Fiatalokkal a települési közösségekért! – országos mozgalom A fiatalok részvételének fokozása a közjóért!
Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda ● 3527 Miskolc, Selyemrét.
2014. július 6. A hálózati együttműködés az innovációs tevékenység során Bedő Ferenc közoktatási szakértő
Alapinformációk az átmenetben nyújtott munkaerőpiaci szolgáltatásról Munkaerőpiaci szolgáltatás az iskola és a munkaerőpiac közötti átmenetben.
„A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása” módszertani megalapozása” kiemelt projekt kiemelt projekt.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
Integrált közösségi és szolgáltató terek Koncepció, megvalósulás, kilátások Beke Márton FVM-VKSZI, HROD Közösségi Társadalomfejlesztési Központ.
Kismama Karrier Központ és Alternatív Főiskola
“13 tanács egy életre".
Iskolai Közösségi Szolgálat Definíció Cél Folyamat Példák Demokratikus Ifjúságért Alapítvány.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
Szülői értekezlet és 5. évfolyam. Téma Hogyan halad iskolánkban a „Korszerű oktatást Mándokon” című projekt megvalósítása? (beszámoló,
Önkéntes munka az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárban
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
Robert S. Kaplan – David P. Norton Csanádi Gábor Tamás C8ITGY 2007.
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Alakulóban az ekoiskolák (?) hálózata MNB Tanárszeminárium, április 17.
VII. Nemzetközi Médiakonferencia „A média hatása a gyermekekre és fiatalokra" szeptember Balatonalmádi Fiatal group leaderek Facebook használati.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
Roma Központ Nagykanizsa Magyar-Horvát Szakértői Akadémia szeminárium
Nemzetközi és hazai civil szervezetek hatása a klímapolitikára Schmuck Erzsébet, MTVSZ társelnöke Hogyan értékelhető a nemzetközi és hazai civil mozgalom.
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Iskolák határok nélküli együttműködése.
Biztos Kezdet gyerekházak hálózata
Biztos Kezdet Gyerekház Dokumentációs rendszer
TÁMOP /A Tanulás, képzés, önfejlesztés Az elmúlt időszak fejlődési üteme, amely az élet minden területét jellemzi, elengedhetetlenné.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Mit tennél, ha te is ilyen helyzetben élnél, mint a képeken látható gyerekek és felnőttek? Gondolkozz el ebben a pár percben, hogy te milyen szerencsés.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Csipp-csepp, egy csepp – Ritmus az életünkben Papp Leonóra.
A vállalati önkéntesség népszerűsítése Eger, június.
Jó szülő vagyok? Foglalkozások fogyatékkal élőket gondozó szülőkkel
13 tanács egy életre ( munkatársi csapat épités) ( felnőttoktatás,
HEKS = Hilfswerk der Evangelischen Kirchen der Schweiz Svájci Protestáns Egyházak Segélyszervezete.
Motiváció Tanoda- Tiszasziget Balázs Ákos Tanodavezető Motiváció Tanoda-Tiszasziget.
A Bologna-folyamat hatása az ifjúság munkaerő-piaci helyzetére
Sásdi Faodu Egyesület 2001 – től napjainkig. A kezdetektől vállaljuk a sásdi térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok összefogását és támogatását, a.
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
IVSZ START-UP KONFERENCIA ÉS VERSENY ÁPRILIS 4. A versenyre való jelentkezés határideje: március 10..
EVS – Európai Önkéntes Szolgálat Szepesi Judit. Téma Mi az az EVS ? Hogyan lehetsz EVS önkéntes? Tájékozódj! Találj egy küldő szervezetet! Találj egy.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Szolgáltató Város ® Szolgáltató Szolnok projekt címszavas bemutatása Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, Szolgáltató Város ® Szolgáltató Szolnok integráló/kohéziós.
“Közösségben az erő!” Helyi civil kezdeményezések projekt ötlet felhívás Vas megyében A Vas Megyei Civil Információs Centrum és a Vas Megyei Önkéntes Centrum.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
TÁMOP-6.2.2/A-09/ Képzési díjak támogatása a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban Sürgősségi szakápoló képzés munkahelyi.
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Vajdasági ifjúsági tapasztalatok az uniós programok terén
Csecsemő- és gyermekápoló képzés munkahelyi gyakorlat
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
„ÖSSZEFOGÁSBAN AZ ÉSZAK- HEGYHÁTÉRT”- EFOP
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
Tájékoztató a csillagfény tanodáról toborzó Győr, Széchenyi Egyetem február 07. efop
Család – és Gyermekjóléti Központ
Sugárterápiás szakasszisztens képzés
Előadás másolata:

A többcélú közösségi terek fejlesztése program régiós szakmai műhelye Bemutatja: KANDIKÓ Rita Becsehely, TÁMOP A – 12/ Mi van azokkal akik itthon maradtak?

Mottó: „ Amit teszek csak egy csepp a tengerben, de e csepp nélkül sekélyebb lenne a tenger.” Teréz Anya

Első lépések Nagyvázsony rövid bemutatása Roma Nemzetiségi Önkormányzat szerepe Teleház és a fiatalok szerepe a Fekete Sereg 2002 óta nemzetközi kapcsolatok Hátszél Tanoda

Nagyvázsony rövid bemutatása fő

Nagyvázsony. Roma Nemzetiségi Önkormányzat szerepe

Vándorlásunk helyszínei:

Világjárás – tudatosság Önkéntesek jönnek-mennek ők maradnak Sokat tudunk más kultúrákról, de mit tudunk a cigány/roma kultúráról? Dolgunk van a cigányokkal/romákkal Sikeres programokra van szükség Hallgassunk, beszélgessünk

Rückenwind Hálózat (2008-)

Fiatalok nemzetközi tapasztalatai Számos lehetőséget kapnak Nem mindig élünk az általuk összegyűjtött tapasztalatokkal Helyi önkéntes munkában tapasztalatok beépítése Újabb lehetőségek felkínálása, újabb programok generálása Település népszerűsítése fiatalosan, fiatalokkal

Hátszél Tanoda 1999 óta van egy hely ahova be lehet jönni nyitva tart 16 éve (!), meleg tea és zsíroskenyér is van (Teleház, Tanoda...) Nem szervezünk szakköröket Mindig van 1-2 ifjúságsegítő aki várja és MEGHALLGATJA a gyerekeket, fiatalokat Fontos, hogy legyen „átjáróház”, BABEL jöjjenek az impulzusok, ingerek !! Mindig van önkéntes

Hátszél Tanoda külön épület 3 pedagógus 1 Tanoda ANYA 1 Tanoda gazda Szakmai vezető Projektmenedzser Pénzügyi vezető 4 Mentor 3 EVS Önkéntes 1 Iskolai Közösségi Szolgálat Önkéntesek

Hátszél Tanoda hozzáadott értékei Szülő Klub Pályaorientációs képzés Szakdolgozat a Tanodáról 3 roma fiatal tett szakmunkás vizsgát 10 év után Tanodás fiatalból munkatárs és EVS önkéntes!! Strasbourgba voltunk az Európa Tanács meghívására április !!

Önkéntesség a Seregnél Legyen helyből is önkéntes 10 év Teleházba járás után lett önkéntes Adunk értékes munkát, majd visszajelzést Kapunk új energiát, színt Érdemes időt szánni – megtérül Tartjuk a kapcsolatot Munkatapasztalat Rendszeresség

Rendőrséggel kialakult egy hosszabb távú kapcsolat

Ifjúságsegítők EVS önkéntesek szerepe

Tanoda + önkéntesség = munkahely?! Formális tanulás elmélet Nem formális tanulás szakmai gyakorlat Nyelvtudás Alternatív munka lehetőség Van idő kitalálni önmagát Világot lát vagy jön el hozzá

Önkénteseinktől tanultam: Hallgassuk meg őket… Ők vajon mit is akarnak? NE MI mondjuk meg mi nekik a jó!! Segítsük, céljaik elérésében nem biztos, hogy szavakkal, hanem tevékenységgel, közös munkával Testbeszéd szerepe (fontos a hallgatás, megfigyelés) Bízzunk bennük !!

Megért - megérint Egy like nekünk is a Facebook-n ;-)? Tel.: