Demens gondozás (Kommunikáció) Készítette: Jónyer Lajosné

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MONDJÁTOK EL AZ EMBEREKNEK
Advertisements

Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
A házasság még nem a mennyország
Hogyan maradhatunk tiszták szennyes áradatban? Ruhája szegélye piszkos; nem gondolt a jövendőre. Szörnyű mélyre süllyedt, nincs vigasztalója. JSir 1, 9.
MUNKA1 MUNKA BÜNTETÉS - FELADAT  40 éven át, legalább napi 10 órát kb óra  Túl nehéz, unalmas, kibírhatatlan kollégák és főnök, kevés fizetésért:
A pontos idő: 14:2714:2714:2714:2714:27 ORHIDEÁK ORHIDEÁK Zene: Autumn Rose Kattints.
Folyamodjatok az Úrhoz,
A szeretet himnusz A Biblia egyik legszebb szakasza
Wass Albert Karácsonyi vers ll. F: Laci.
Kommunikációs stratégiák
A SIKERES ÉLET TITKA.
Az egymáshoz tartozás gyakorlata
(A tudomány szemszögéből)
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
MAG Megelőzés Alkalmazkodás Gondoskodás Készítette: Fidler Mária
Novellaelemzési szempontok
 Klikkelj az egérrel! :20:48
Készítette: Pelle Mónika Szoc. ped. II. évfolyam
ANTOINE DE SAINT-EXUPERY:
A szeretetről.
Szakdolgozat címe Készítette: X.Y Miskolci Egyetem
Alkalmazkodás: megfelelő személyi és tárgyi környezet autizmussal élő gyermekek, felnőttek számára Őszi Tamásné gyógypedagógus Autizmus Alapítvány.
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Drága Édesanyámnak, kit a világon
Ahogy engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba” (János 17:18)
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
JÓ KÉRDÉSEK FELTÉTELE.
„Minden gondotokat Ő Reá vessétek, mert néki gondja van reátok. ” (I
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
Paranoid zavarban szenvedő kliens ápolása
Születésnapi ünneplésre!!! M E G H Í V Ó. A szívedben.... Ő ott fog találkozni veled. (Hallani fogod a kopogtatását.) Díszvendég: Jézus Krisztus Dátum.
Kedves Fiam ....
Készítette: Jon A. Palmer
Isten munkája - Isten felkentje
VINCÉS TÁBOR Piliscsaba, augusztus Jézus és az Ő tanítása egész életünk alapja. Aki Jézus szavai szerint cselekszik, házát sziklára építi…
A kriminálpszichológia
Programozás Imagine Logo.
A „diszes” problémák korai jelei
A pontos idő: 18:58.
”Ne szégyelld te azt, hogy szereted az állatokat. Ne röstelled, ha egy kutya közelebb van a lelkedhez, mint a legtöbb ember akit személyesen ismersz."
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
2013. június Az Élet Igéje „De ha jót cselekesztek és ugyanakkor türelmesen szenvedtek, ez értékes Isten előtt.” (1Pét 2,20)
DIAGNOSZTIKAI ALAPISMERETEK
Az Élet Igéje szeptember.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
1. A boldogság evolúciója
Ó drága kincs te szeretet, Jöjj, töltsd be fáradt lelkemet,
Módszerek 5/5.
Idősek gondozása-ápolása
Személyközpontú gondozás
Ő SZINTÉN A HÁZI SEGÍTSÉGNYÚJTÁSRÓL Készítette: Jónyer Lajosné Debrecen, szept. 17.
Alcím mintájának szerkesztése Demens lakók képességmegőrző, rehabilitáló programja Evangélikus Diakóniai Otthon Kaposszekcső Kaposszekcső,
Kutyás terápia autizmussal élő gyermekeknél „A valóság egy autista számára események, emberek, helyek, hangok és látványok zavarba ejtő, egymással.
Koncepció a demenciával élő idősek gondozásáról Demens betegek ellátásának kihívásai az egészségügyi és szociális ellátórendszerben szakmai tanácskozás,
AZ IGEHIRDETŐ ÉS GYÜLEKEZETE Pápa - DRA Steinbach József - I. Teológiai alapelvek a prédikáció és a gyülekezet kapcsolatában - II. Homiletikai.
TANULÓK ÉS A STRESSZ. „A különbség a között, amit megteszünk és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot.” (Mahatma Gandhi) TÁMOP /
A. Az „Ige” kifejezés. János evangélista Jézus Krisztusról mint az „Igéről” ír: - a görög szövegben a Logosz szó szerepel. János a görög filozófiából veszi.
Szeretnéd, hogy gyermeked szívesen és gátlások nélkül beszéljen majd angolul? Szeretnéd, ha minél korábban, Te magad vezethetnéd be játékosan az angol.
Demenciával élők kísérése
Igeolvasás „Ellenben azt, ami nekem nyereség volt, kárnak ítéltem a Krisztusért. 8Sőt most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének.
Vecsés gyülekezet látása
Urunk, olyan jó, hogy a nevedben együtt lehetünk
Netezz biztonságosan! Köszönt Benneteket a
Húsvét VII Vasárnapja C - év.
Kérdések az alkalomhoz:
Imádkozz az Észak-Koreában élő gyermekekért!
Tommy's Window Slideshow
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK
Előadás másolata:

Demens gondozás (Kommunikáció) Készítette: Jónyer Lajosné Demens gondozás (Kommunikáció) Készítette: Jónyer Lajosné Miskolc, 2015.08.07.

„imádkozom azért, hogy a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennetek ismerettel és igazi megértéssel; hogy megítélhessétek, mi a helyes, hogy tiszták és kifogástalanok legyetek a Krisztus napjára, és gazdagon teremjétek az igazság gyümölcseit Jézus Krisztus által Isten dicsőségére és magasztalására.” (Filippi 1:9-11)

gyakorlati tapasztalatokat közvetítsünk mindenki számára érthető módon Mi a célunk? gyakorlati tapasztalatokat közvetítsünk mindenki számára érthető módon egységes receptet adni nem tudunk.

a társadalom minden tagja. Ki a célcsoport? munkatársak, hozzátartozók, idősek, a társadalom minden tagja.

téma körök kommunikáció, állapotváltozások, viselkedési zavarok, korai felismerés.

1. kommunikáció beszélgetés beszéd megértés együttműködés

problémák A kommunikáció zavara a demencia minden tünetének kezelésére hatással van.

Problémák szó találási nehézség töltelék szavak használata hosszasan beszél a tárgyakról, körülírja azt ismételgetés halandzsa a szókincs rohamosan csökken némaság metakommunikáció

a gondozó problémái: nem értem mit szeretne megőrülök mindig ugyan azt hallgatni türelmetlenség, mert többször el kell mondanom ugyanazt hozzátartozókkal nehezebb a dolgom időnként

Megoldási javaslatok Mit tegyünk,és mit ne tegyünk, mi a megoldás? a megismerés-életút egyszerű szavakat, tő mondatokat használjunk beszéljünk nyugodtan, lassan. rövid konkrét utasítások kérdéseink legyenek egyszerű válaszra várva.

Megoldási javaslatok olvastassunk rövid verseket, mondókákat, meséket. szemkontaktus használjunk fotókat, jeleket a téma jobb megértéséhez szavak nélküli kommunikáció nyugodt környezet megteremtése.

Megoldási javaslatok Türelmetlenségünk kezelésére kreativitás pihenés team munka rekreáció munkaközi szünetek alkalmazzunk motivátorokat

Kommunikáció hozzátartozókkal: Megoldási javaslatok Kommunikáció hozzátartozókkal: együttműködés valós információ nyújtás felkészítés az állapot változásra.

2. Állapot változás, viselkedés zavarok A beszéd zavara és megértése miatt környezetváltozás beilleszkedés

viselkedés zavarok nyugtalanság, agresszivitás, toporgás, bolyongás változás a táplálkozás, folyadék bevitel terén esések, elesések kockázata testi leépülés, végül „magzati lét”

3. Korai felismerés mire figyeljünk kihez forduljunk milyen technikákat alkalmazzunk

„ zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint a csillagok a világban” (Filippi 2:14-15.)

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!