1 XI. Kerékpáros Mindszenty Zarándoklat Csoportvezetői megbeszélés 2012. április 26. 18.00 Iskola.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Nagy Melinda 8. c
Advertisements

Közlekedés kerékpárral Hajdúböszörményben
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Feltehetek egy kérdést?
Copiright by Y. Kinek jó a több biztosító? Ön benne van a szerencsés 0,5%-ban? Programunk segítségével ellenőrizheti!
„Vár állott, most kőhalom…”
Összeállította: a szakkörvezető és a fotószakkör gyorssegély szolgálata Országjárás másképpen Bemutató a kollégium országjárás-vezető szakkörének szakmai.
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Diplomáciai protokoll és etikett 10.
A vonat csomagtartójához hosszú fonalat erősítettünk
Partnerek vagyunk az úton László János Magyar Kerékpárosklub.
M ASZKOK MÖGÖTT A gyermekpszichodráma módszerének bemutatása Készítette: Kovács Ágota.
A síelés alapszabálya Sí KRESZ a síelés alapszabálya.
„Demo-Rendelet” 23/2011.(III.18.) Korm. Rendelet A zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről.
OSZTÁLYKIRÁNDULÁS ERDÉLYBEN 2012 ÁPRILIS 27. – MÁJUS 4.
Jelentkezési határidő: április 20.
2006. február 3. Telefonos feladat Egy egyenlő szárú háromszög alapon fekvő szögei A szárak szöge Mekkorák a háromszög szögei ?
Folyók, Hol-tenger és érdekességek
Nem számít!. Nem számít! A jó sorrend a konzultációkhoz: 1. Vágyak. 2. Problémák. 3. A félelmek eltávolítása átbeszéléssel! 4. Következő havi terv.
(Klikkelj nyugodtan tetszés szerint)
Vettem magamnak egy kis házat a hegyekben, nagyon örülnék ha meglátogatnál!
A mai nap programja ig Köszöntő Polgármester Úr 5 perce Gyorsított tanév előkészítő információáradat ig integrációt segítő.
BNV Budapest Nemzeti Vásár. Az út re kellett az iskolához jönnünk. A i indulás tervét el kellett vetnünk, Attila 30 perces késése miatt..
Üdvözlök mindenkit! A kutyatartással kapcsolatosan szeretnék beszélni.
- Szép jó reggelt, Boribon!
Vettem magamnak egy kis házat a hegyekben, nagyon örülnék ha meglátogatnál!
A megfizethető hálózat HelpforYou! Ismersz jó üzleti lehetőséget? Sokba kerül az indulás? Magas az aktivitási elvárás? Tartasz a hálózatoktól? Nehezen.
Küldök egy útmutatót. Kérlek:
Európai Autómentes Nap és Mobilitási Hét Tatabányán Oláh András
Tanítók: egy szakmacsoport az adatok tükrében Nagy Mária, Országos Közoktatási Intézet Tanítóság: szakma, mesterség, hivatás Előadóülés. MTA, június.
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
Kárpátaljára megyünk… A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon Missziói Terepgyakorlatának bemutatása MTGY.
„ Pest megye természetismereti séta Beliczay sziget - Tőzike tanösvény
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
MEGHÍVÓ Természetvédelem éve 2011 A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk.
Óberling József r. ezredes
Mottó: Most mutasd meg, hogy traktorral mit tudsz! Szervező: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr- főkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Baleset-
Rowena Morill és Bob Ross festményeivel
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
Gyermek újraélesztése
AMC a siker záloga!  Akár ingyenesen regisztrálhatsz  Vagy1.200,-Ft induló tőke kell  3 olyan partnert keress magadnak akiket érdekel  Kövesd a javaslatokat.
Csecsemő és gyermek újraélesztés
BVT 2015 PARÁDFÜRDŐ.
Az elátkozott krumpli-s mese
A tanulók felkutatásának és beiskolázásának folyamata Iskolai, önkormányzati kapcsolati táblázat Névtáblázat (adatbázis) Települési útvonal Tájékozató.
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Séta a Skanzenben /Észak-magyarországi falu/ Szombat Képek az internetről és Dénes Ildikótól.
Felvételi eljárás 2014/2015.
Erdei Iskola a Bejárható Magyarország Program keretében a Gémes Természetjáró Egyesület szervezésében Istenmezeje, október
HARSÁNYI NAP április 3.. A Harsányi díj átadása A napot, az Igazgatónő által levezényelt, Harsányi-díj átadásával kezdtük. Harsányi Nap április.
 Iskolák magatartása  Tanulók motiváltsága  Szülők elhivatottsága  Gyermekjóléti Szolgálatok, családsegítők, gyámok, nevelőszülők véleménye JULI.
Sásdi Faodu Egyesület 2001 – től napjainkig. A kezdetektől vállaljuk a sásdi térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok összefogását és támogatását, a.
Zene: Szűcs Judit - Ha belehalok százszor is
TÁMOP / IdőpontEsemény Diákbál Egészségnap Közlekedési ismeretek oktatása alsós
E-HÓD HÓDítsd meg a biteket!.
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!! Hozd magaddal a barátodat is! Német és/vagy angol nyelvtudás el ő ny, de nem kötelez ő.
„Három a Károly” Félmaraton egyéni A tavalyról már ismert három szakaszos váltóverseny útvonalát kiegészítettem egy 5,05 km-es oda-vissza szakasszal.
ZRINYI ILONA matematikaverseny
Óra a nyolcadikosoknál az Arany János Általános Iskolában, Tóthfaluban
 A Nemzeti Erőforrások Minisztériuma által kiírt Határtalanul program keretén belül iskolánk 7. osztályos tanulói lehetőséget kaptak arra, hogy a magyar.
Erdei Iskola Június Pusztavám Vajda János Erdészeti Erdei Iskola.
ERZSÉBET TÁBOR július 30. – augusztus 4. Zánka
121. óra Algebra
Szalamanov Zsuzsa az alapítvány kuratóriumának elnöke
A szakiskolai kompetenciamérés tapasztalatainak hasznosítása
Szeptember 1. Nem az első nap a nehéz, hanem az, amikor rádöbben felnőtt és gyerek, hogy még vár rá 179 nap…az iskolában.
Erasmus Tájékoztató 2018 általános tudnivalók információk afreiburgi Egyetemen való tanulásról Készítette: Kopácsi Máté III. éves teológus hallgató veszprém.
Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium Kollégiuma Balatonalmádi, Rákóczi u
Az életvezetés etikája
Közlekedési ismeretek
Előadás másolata:

1 XI. Kerékpáros Mindszenty Zarándoklat Csoportvezetői megbeszélés április Iskola

2 Napirend Létszám és következményei Menetrend – áttekintés Menetrend – részletek Rádióhasználat Biztonsági tudnivalók Eddig mi történt Költségvetés További feladatok Kérdések

3 Résztvevők:357 Kerékpározók:319 Autós kísérők: 9 Csak bográcsozók: 26 Kerékpározó - felnőttek:121 Kerékpározó - gyerekek:198 Kerékpározó - kisebb vagy 1.o vagy 2.o: 55 Kerékpározó - kisebb vagy alsós:109 Kerékpározó - felsős vagy tanuló máshol: 81 Kerékpározó - oda-vissza:282 Kerékpározó - csak oda: 29 Kerékpározó - csak vissza: 8

4 Létszám következményei 1. Jó ügy, de veszélyes! Objektíve is veszélyes a kerékpározás (volt már ütközés a bicikliúton, bukás a kátyúban, stb.) Gyerekekkel megyünk –8 évvel ezelőtt 3 elsős volt: most 55 kisebb, elsős vagy másodikos lesz –Nem csak az úton (néhány éve a Frankában felmászott egy diák az ott parkoló teherautóra) Sokan vagyunk (több mint 300 fő, 19 csoport) –Más elindulni, mozogni, wc-re megállni: amit egyedül vagy családi körben meg lehet csinálni az ennyi emberrel már másképp működik –A „tömeg” emberi pszichére gyakorolt hatása: csökken a realitásérzék, elkenődik a felelősség (nyugodtan trécsel a szülő, közben baj lesz a gyermekével)

5 Létszám következményei 2. Kölcsönösen tisztázni kell a csoportvezetők, szülők, nevesített felnőtt kísérők, tanárok, autós kísérők, szállásadók, rendőrök stb. … és a gyerekek szerepét és felelősségét Nem tudunk személyesen vigyázni senkire (ez fizikailag sem kivitelezhető), de szeretnénk megmutatni a veszélyes pontokat és tudatosítani a cselekedetek (lehetséges) következményeit Nem öncélúak a javaslataink (bukó, mellény, csoportlétszám, időpontok, stb.). Keressük az arányt a működést biztosító fegyelem és a humánus megoldások között –A múlt péntek esti fizetési határidő lejártakor még 45 fő volt bizonytalan. Ez összesen kb Ft-nyi kockázat lenne a kaja rendelésénél (ezt nem érzik át a szülők) –50 km/h-nál egy rossz helyen lévő kavics halált okozhat –20 fő feletti csoportot nehéz együtt tartani, különösen, ha kicsik is vannak benne Nélkületek nem megy

6 Menetrend - áttekintés Péntek 7.00 Gyülekező 7.40 Reggeli ima 8.15 Balesetvédelmi oktatás 8.30 Áldás Beállás, indulás rendőri kísérettel Vacsora Adalbertinum Tisztálkodás, elcsendesedés Szilencium

7 Menetrend - áttekintés Szombat 7.30 Ébresztő, reggeli, teherautó bepakolása Párkány – opcionális, csoportvezetői döntés 9.45 Közös felmenetel Mise tól indulás csoportonként Ebéd Bp. közig határ, indulás a rendőrökkel Iskola

8 Menetrend – részletek Péntek 7.00-től Gyülekező –Csomagok - közös szálláshely lesz, teherautó(k) –kerékpárok csoportonként sorban (fékek, gumik átnézése !) 7.40 Ima, visszafelé mosdó Rendőri kíséretnél –bal szélén a felnőtt –nem lehet nagyobb lemaradás, szerelés: gond esetén egy felnőttel lemarad és a menet végén egyből beszáll a kísérőautóba Buszba beszállni csak a csoportvezető tudtával szabad

9 Bp. közig határtól –Szentendre túlsó végéig az autók nem közvetlenül mögöttünk jönnek –Csoportonként haladunk A csoportsorrend kialakításának háttere : –Ha egy csoport 1 perc alatt elindul és a következő csoport 2 perc múlva kezdi, akkor 20 csoport esetén kb. 1 óra a különbség az első és az utolsó ember indulása között –Kisebbeknek több idő kell –Menet közben nincs előzés, de álló (pihenő) csoportot lehet előzni –Esztergomban a Bazilika északi oldalán lesz a szállás: Adalbertinum mindenkinek

10 Szentendre után két elágazás –Balra letérünk a főútról Lajos forrás – Dömörkapu felé –Egyenesen megyünk Dömörkapu felé (balra megy Lajos forrás felé az út) Dömörkapunál –mellény levehető –autós kísérő ne rekedjen a sorompón kívül Sikárosi rét után két elágazásnál figyelni kell, hogy ne menjen senki rossz irányba Földút odafelé kimarad, helyette több szint! Visszafelé földút: –Itt nincs kísérőautó (defekt esetén mi a teendő ?) –Balesetvédelem! –Mindig legyen abszolút sereghajtó, aki tudja, hogy mögötte senki sincs!!!

Pálostól indulás lefele csoportonként –Balesetvédelem, mellény felvétele, követési távolság (kerékpárok között, csoportok között – előző autó beférjen)! –A vége kb. ¾ órával később indul csak! Megérkezés – kultur környezet!: –Kerékpárok elhelyezése –Teherautó lepakolása – csoportonként felelősök! –Kézmosás párhuzamosan több helyen –Vacsora utáni rendrakás –Tisztálkodási rend kiírása –Szilencium betartása

12 Szombat Teherautó bepakolása Szállás rendben hagyása (ne hagyjunk ott se gyereket, se kerékpárt, se csomagot, se szemetet) Párkány – csoportvezetői döntés Bazilikánál –a kerékpárok elhelyezése, őrzése –mellény levétele

eleje indul –A csak visszafele jövőkre külön figyelni kell (összesen 8 fő : legyen mellény, sisak, fegyelem!) –Balesetvédelem! –Kicsik Pilisszentlélekig busszal, a meredeken a romokig séta! Ebéd, osztás több helyen, szemeteszsák Pálosnál a csoportsorrend átrendeződik: kicsik, lassúk elöl, hamarabb indulhatnak. Lefelé –Sífelvonónál felöltözés, hosszú lejtő következik –Maximális sebesség: ami még a csoport legkisebb gyermekének is biztonságos –Kátyúk !!!

– Találkozás a rendőrökkel –aki elöl van, tudja előre, hogy meddig kell várnia –aki hátul van, tudja előre, hogy addigra oda kell érnie

15 Rádióhasználat reggel felvétel, este leadás töltéshez értéke kb. 50 ezer Ft. anyagi felelősséggel tartozik mindenki érte!

16 Biztonsági tudnivalók Kidőlt gyerek lassan megy Műszaki hiba (leesik a lánc, defekt, stb.) Baleset Balesetvédelem –Majd lesz indulás előtt mindenkinek –Legfontosabb: második baleset ne legyen! Kísérő autó nincs mindenhol Gyermek egyedül nem maradhat az út szélén

17 Eddig mi történt … Fiatal szervezők kapcsolódtak a munkába ! Szétküldtük a meghívókat, aktualizáltuk a honlapot (Gyuri) Sikeres a kétlépcsős, önszerveződő csoportalakítási mód, használható a web-es alkalmazás, mert aktívak a csoportvezetők Összesítettük a befizetett pénzeket, utánajártunk az elmaradásoknak (Dénes) Szerveztük a szállást, az étkezést az Adalbertinumban (Endre) Megkértük a rendőri kíséretet a BRFK-tól (Attila) Megjött az engedély a Parkerdőtől, folyamatban van az ügyintézés a Felügyelőségnél (Laci) Kifaragtuk a kiskereszteket (Gellért) (kell még lakkozás, pecsételés) Bekértük az árajánlatokat a rádiókhoz és előkészítettük a bérlést (Miklós) Felkértük a buszt és a teherautót biztosító szülőtársainkat a „szokásos” közreműködésre (Karcsi, István) Tudjuk ki intézi az ételhordó edényeket + merőkanalat (Gábor) Tudjuk hogyan lesz utánfutó (Gellért, Endre) Tudjuk ki vásárolja az „apróságokat” (Zoli) …

18 Költségvetés-tervezet Étkezés ( Ft / fő, 320 főre) Rádióbérlés Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség engedély Kísérő busz, bicikliket szállító utánfutós kisbusz (?) Utánfutó (Attila által vezetett autó után) Eü. Csomagok kiegészítése Egyéb (kis keresztek, szalagok, VIP ajándékok, spray, tányérok, kanalak) Zsömle szombat délre Összesen Befizetések (2000 Ft/fő, kedv.: 6000 Ft/cs., tanár ingyenes)

19 További feladatok Autós kísérőknek térkép elkészítése, eligazítás (hol tölt vizet, ki megy elől, ki zárja a sorompót) Felügyelet –Kerékpárok elhelyezése –Teherautó lepakolása –Vacsora utáni rend az ebédlőben –Reggeli utáni rend az ebédlőben –Teherautó felpakolása –Szálláshely rendje Ebéd felhozatala Esztergomból

20 Kérdések Csoportok indulási sorrendje? Csoportvezetői, autóskísérői, orvos telefonszámok egymásnak mehet? Péntek esti csoportvezetői megbeszélés: kell?