A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) az Európai Unió „Egész életen át tartó tanulás program / Grundtvig felnőttoktatási program” keretében.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Advertisements

A határmenti együttműködés „iskolapéldája” Előadó: Kiss Gábor projektvezető.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Comenius program készítette: Zakhariás Laura. „Egész életen át tartó tanulás“ Oktatás támogatása, minden korosztály számára, több programon keresztül:
A Socrates / Grundtvig program pályázati lehetőségei.
Egész életen át tartó tanulás „Egész életen át tartó tanulás” ■ Az „Egész életen át tartó tanulás” COMENIUS 2011 pályázat nyertese iskolánk COMENIUS 2011.
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 DISSZEMINÁCIÓ.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
A MAGYAR NŐI KARRIERFEJLESZTÉSI SZÖVETSÉG (MNKSZ)
Network for Exclusion and Employment knowledge Transnational Transfer Összefogás a kirekesztett emberekért és a tudásukért. Nemzetközi tapasztalatcsere.
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
Az MNKSZ és a vidéki nők • A 2003-ban alapított, ENSZ-ECOSOC konzultatív státusszal rendelkező MNKSZ 2004-es konferenciáján elindított Nők a vidékfejlesztésben.
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
Modláné Görgényi Ildikó. Vidékfejlesztés A gazdaság folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be. Minőségi, a környezet-
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
COMENIUS PROGRAM.  „Egész életen át tartó tanulás programja“  Iskolák nemzetközi együttműködése Mi is az a Comenius?
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
Közösségfejlesztés a debreceni városrészekben
A kiadvány tartalma nem tekinthető az Európai Unió hivatalos állásfoglalásának. Projekt megnevezése: Tudással a kulturális értékekért – intergenerációs,
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
„A pedagógusképzés tartalmi és szerkezeti fejlesztése” című projekt eredményeinek disszeminációja a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának oktatói.
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
CIVILEK és ÖNKORMÁNYZATOK
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Több nemzetre kiterjedő programok lehetősége GRUNDTVIG Pécs, január 27. Szellő János osztályvezető.
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia május Széphalom.
Köztünk élnek. Ismered őket? EIA/2012/
Migrációról iskolásoknak Iskolai projekt
LLP program - Comenius Tempus Közalapítvány LLP Nemzeti iroda Kiss Tímea, Comenius asszisztens november 24.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Kis- és középvállalkozások versenyképességének támogatása,klaszter együttműködéseken keresztül Bihor-, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.
Az agroturizmus és a vidékfejlesztés sokszínűsége Európában.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY Október 30.. Tempus Közalapítvány tevékenységei Pályáztatás Képzés Tudásközpont.
Tantervfejlesztési Hálózat építési Mobilitást segítő Támogatások forrás: „Magyar nyelven Európában” Budapest, április 1.
„Migráns tanulók a magyar közoktatásban” Oktatási és Kulturális Minisztérium Társadalmi Megújulás Operatív Program „BÁBEL- interkulturális pedagógia porjekt”
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
SZMM Rákospalotai Javítóintézet és Speciális Gyermekotthon és az SZMM Intézményeinek Oktatási Munkaközösségének közös pályázata Együtt tanulás – közös.
„Helyi márka kialakítása a Bakonyban” című projekt bemutatása
1 A MAGYAR NŐI KARRIERFEJLESZTÉSI SZÖVETSÉG „Női karrier korhatár nélkül” Programja 2009 – 2014 Szakértőink: Ferenczi Andrea: foglalkoztatás, aktív időskor,
Nemzetközi civil pályázati lehetőségek
Gergely László Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
A MAGYAR NŐI KARRIERFEJLESZTÉSI SZÖVETSÉG (MNKSZ) alapítva 2003-ban AZ ALAPÍTÓK arra a felismerésre jutottak, hogy a női érdekvédelem területén szükség.
11. Előadás Az emberi erőforrások fejlesztése. Az emberi erőforrások fejlesztése 1.Az alkalmazottak fejlesztése (development ) 2.Továbbképzés, betanítás.
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
„Walls talk” projekt „Walls talk” projekt Katedra Gimnázium,
AZ ASEDEM ÉS A QF EMBODIMENT. 2 Spanyol Multimédia Szövetség Célja:  A multimédiával és az új technológiákkal kapcsolatos képzés és ismeretterjesztés.
A MARCALI JÁRÁSI FELZÁRKÓZÁSI KEREKASZTAL ÜLÉSEINEK MUNKARENDJE.
AZ MNKSZ RÉSZVÉTELE A „TRAME” PROJEKTBEN AZ EU / GRUNDTVIG FELNŐTTOKTATÁSI PROGRAM KERETÉBEN ( ) TAPASZTALATOK ÉS EREDMÉNYEK KONFERENCIA A self-narration.
Pannon Helyi Termék Klaszter Megalakulás: október, közel egy éves előkészítő munka után Fő cél: a régióban fellelhető és előállítható mezőgazdasági.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM. 2 A Fiatalok Lendületben Program számokban Az Európai Bizottság programja Időtartam: Költségvetés:
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
EGT Finanszírozási Mechanizmus Kulturális és természeti örökség megőrzése, megújítása program A kulturális és a művészeti sokszínűség előmozdítása.
Az EQUAL program és sajátosságai TE IS + ÉN IS = MI IS PÉCS 2007 május 09.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
Roma és nem-roma interkulturális párbeszéd elősegítése c. intézkedés
„Tudásátadás – generációk összefogása a családban és a munkahelyen”
MNGSZ Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
5. Tétel – A Life Long Learning
Előadás másolata:

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) az Európai Unió „Egész életen át tartó tanulás program / Grundtvig felnőttoktatási program” keretében benyújtott sikeres pályázata alapján „TRAME – Transferring Competencies through Self-Narration and Mentoring Process” (Tudásátadás a self-narration - önelbeszélés és mentorálás módszerrel) című programot (továbbiakban „TRAME program”) valósítja meg augusztus június között az alábbi partnerszervezetekkel: Arbeiterwohlfahrt (AWO) Berlin Spree-Wuhle – Németország Amasra Halk Eğitimi Merkezi Ve Aso Müdürlüğü – Törország Little Bray Family Resource and Development Centre Ltd. (LBFRD) – Írország Paragon Limited - Málta

A TRAME PROJEKT CÉLJA A programban részt vevő 5 ország szervezetei szorosan működjenek együtt, a programba vonjanak be kézműveseket, mind művészeket, mind olyanokat is, akik „hobbiként” lelkesedéssel, odaadással űzik a mesterségüket, hívják fel a figyelmüket arra, hogy mennyire fontos a tudásuk átadása, támogassák őket, hogy „mentorként” átadják szakmai tudásukat és élettapasztalatukat érdeklődő, kezdő kézműveseknek és érdeklődőknek a self-narration / önelbeszélés módszerrel, ezáltal elősegítve saját fejlődésüket is összhangban az élethosszig való tanulással. Speciális kompetenciákkal rendelkező, a projektben résztvevő öt különböző országbeli szervezet támogatja a kulturális értékek megőrzését a kézművesség és egyéb szakmák területén és együttműködésük révén erősítik a kulturális párbeszédet országaik között.

AZ MNKSZ RÉSZVÉTELE A TRAME PROGRAMBAN Team-building across cultures – Kultúrákat összefogó csapatépítés Háttér: Az MNKSZ magyar és nemzetközi referenciái Vidéki nők és 50 év feletti nők foglalkoztatása témájában szervezett nemzetközi konferenciáihoz kapcsolódó rendezvények (kézműves kiállítások, ajándékötletek, divatbemutató, terítési bemutató, stb.) Művészeti és kulturális hagyományok, amelyek vidékről származnak Az MNKSZ által adományozott díjak „Nők az Esélyegyenlőségért”, „Legjobb Női Munkahely” és „Női Karrier Életmű Díj” neves magyar művészek, Kósa Klára keramikus művész és Józsa Judit kerámiaszobrász alkotásai. Az MNKSZ szakmai tanácsadója és együttműködő partnere Kósa Klára keramikusművész, a Népművészet Mestere.

A TRAME PROJEKT ELEMEI Az MNKSZ projekt team képzése Olasz és német előadók Oktatói képzések Modláné Görgényi Ildikó szakképzési és felnőttképzési szakértő saját módszer és kézikönyv kidolgozása a magyar hagyományokra építve

Tudásátadás fiataloknak

Partner találkozók Az európai uniós felnőtt tanulási programok legfontosabb elemei a személyes találkozók, amelyekre a partnerországokban kerül sor. A szakmai együttműködésre, tudásátadásra, tapasztalatszerzése ezek a legjobb alkalmak. Kötetlen beszélgetések, barátságok, a közös turisztikai és szabadidős programok – mind fontosak. Honlap, Facebook, Média Hajós Katalin előadása

A TRAME PROJEKT TAPASZTALATAI, ÉRTÉKELÉSE Magyar self-narration módszer és oktatói kézikönyv az MNKSZ birtokában Új ismeretek, tapasztalatok, magyar és nemzetközi kapcsolatok, más kultúrák megismerése, barátságok, érzelmileg és tudásban is gazdagodtunk. „Felfedeztük” saját környezetünkben értékes készséggel rendelkező tagtársainkat, akikről eddig nem tudtuk, hogy hobbiként professzionálisan űzik a kézművességet, és szívesen adják át a tudásukat. Elterjeszthetjük a tapasztalatainkat magyarországi és kárpát-medencei szinten, és nemzetközi kapcsolatainkat kiterjesztve felkészülhetünk következő EU-s projektekre. Elkötelezettek vagyunk, hogy a pályázatban megfogalmazott feladatainkon túlmenően minden adódó lehetőséget kihasználjunk, hogy az általunk megismert és hasznosnak tartott self-narration módszert a gyakorlatunkban, programjainkban alkalmazzuk, és a kézművesi körön túlmenően is terjesszük és továbbfejlesszük. Disszemináció: Videó, Honlapok, Facebook, Média

További információ: Ferenczi Andrea elnök Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség Telefon: