Művészetek Palotája. Budapest legfiatalabb többfunkciós kulturális létesítménye. 10 000 m²-t meghaladja az alapterülete.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Királyhelmec városunk története
Advertisements

Hámoriné Váczy Zsuzsa. •Története: 1936-tól szakképzés, flexibilis szakmacsoportos oktatás, a gazdaság, mint megrendelő.
RÁD GONDOLUNK... Emlék - Megemlékezés - Kiállítás El Kazovszkij festőművész kiállítása
A Gencsapáti Integrált Közösségi Szolgáltatói Tér megvalósítása A Kezdőkör Egyesület pályázata IKSZT/2008/2.
M ILYEN B ARTÓKOT SZERETNÉNK ?. ÚJBUDA KULTURÁLIS VÁROSKÖZPONT ÖVEZET SZAKASZAI LEHATÁROLÁSA
Promóciós eszközrendszerünk
Kulturális tevékenységek intézményesülése (Instituţionalizarea activităţilor culturale)
„CSOPORT VEZET CSOPORTOT”
NYON 1.
Európai vonat Európa 2010 Kaposvár. benyújtja pályázatát az „Európa Kulturális Fővárosa 2010” cím elnyeréséért.
„A tárgy elnyeri formáját”. Iparművészeti Múzeum (1896) Az öltés művészete - Nemzetközi kortárs hímzések január március 22. Ezt.
A görög lakóház kialakulása
A világ legnépszerűbb turisztikai desztinációi Készítette: Gyarmati Zoltán Hajdú Júlia.
Gondolatok a művészet rendszeréről
Szerint a természet értelmetlen rendezetlenségével szemben az emberi kultúrát a szervezettség és fegyelmezett rend jellemzi. A mûvészet célja, hogy új.
Budapest, mint világváros
Budapest Mint Világváros
A MŰVÉSZET: „A SZEMÉLYISÉG KÉPE” Dr.Pető Zoltán, Szeged
Itthon otthon van Belföldi turisztikai kedvezménykártya
Készítette: Szőke Gréta. A Művészetek Palotája egy többfunkciós kulturális létesítmény.Palotája Három művészeti ág kedvelőinek ad otthont : Zene Vizuálisművészet.
Készítette: Greges Dániel
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Tokaji múzeum.
Készítette: Werner Gábor
A KULTURÁLIS MODERNIZÁCIÓ IRÁNYAI Dr. Hiller István Oktatási és kulturális miniszter február 27.
„Korunk vívmánya a számítógép, mint kreatív eszköz az alkotó művész kezében” Művészetek Háza Veszprém április május 01. „Digitális Művészetek.
Kiállítás, Ludwig.
Esztétika Kerékgyártó Béla docens Jász Borbála doktorandusz
Renzo Piano, Richard Rogers: Centre Pompidou Párizs, kulturális központ színházi stúdiókkal, galériákkal, hatalmas könyvtárral, koncerttermekkel.
Magyar Könyvtárosok Egyesülete 42. Vándorgyűlése ajánlásai.
Katona András Magyar Turizmus Zrt.
A világ szép múzeumai Múzeum pedagógia.
Budapest nevezetességei!
Nemzeti Kulturális Alapprogram Rendszerváltás előtti helyzet Rendszerváltás előtti helyzet Létrehozása – évi XIII. tv. Létrehozása – évi XIII.
E-KULTÚRA 2001 Interfórum november 14. Kovács Márta, Budapesti Művelődési Központ.
Az Agóra program Szolnok- Terminál. ALAPVETŐ ÉS ÁTFOGÓ CÉL  Ésszerű működéssel lehetőség  Jobb minőségű kulturális szolgáltatás  Szolnok város és a.
Színész Szerep Nézők  Színház lényege, ami nélkül, nincs színház  Nincs színház  Színész / szerep-be lépés,  Néző (közönség), több ember  Közös.
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület. A Stúdió.
A kulturális turizmus trendjei és a
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Az öt érzék - öt kortárs művészeti alkotás a Ludwig Múzeumból - Korosztály: óvoda és alsó tagozat Műveltségi terület: Ember és természet, Művészetek Várjuk.
MARINA HOTEL AZ ÖBÖLBEN
A cseh származású Daniel Swarovski 1895-ben alapította meg kristályékszereket készítő/csiszoló cégét. Márkajegyéül az Alpok ihlette havasi gyopárt választotta.
Szponzori ajánlat Produkciós támogatás. A művészeti központ A Palota három épületet foglal magába: A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem a világ élvonalába.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
Hagyományok, népművészet Magyarországon
Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.
Miért a témaév?. Miért a témaév? A Magyar Turizmus Zrt óta minden évben egy-egy témára koncentrálja erőforrásait: 2006: Nagy Ízutazás 2007: Zöldút.
Az öt érzék - öt kortárs művészeti alkotás a Ludwig Múzeumból - A diasor a Ludwig Múzeum Az öt érzék című múzeumpedagógiai foglalkozás előkészítéséhez.
ben Európában telepítették a világ napelemes rendszereinek 70%-át, 2013-ban ez az arány már csak 28% volt, - az új PV (photovoltaic - fotovillamos.
Báder Fanni Nikolett 9.a.  Tate Liverpool (1988)  Tate St Ives (1993)  Tate Modern (2000)
„Walls talk” projekt „Walls talk” projekt Katedra Gimnázium,
ERNYŐ PROJEKT Záró 2013/ TÁMOP /
Az „Életet az éveknek” Országos Szövetség munkája, hatása a hazai időspolitikára: aktív időskor Budapest, április 23. Hegyesiné Orsós Éva Hegyesiné.
LINZ.MEGVÁLTOZOTT, KITEKINTÉS | 2014, augusztus.
Tényleg romkocsmákban merengenek? KREATÍV Milliók és ezer fők fő ≈ fő Forrás: Target Group Index Hungary - TGI –H 2012.
Az atomenergia szerepe a Nemzeti Energiastratégiában dr. Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének.
Kardosné Gyurkó Katalin A család jövője – a nagycsaládosok
Tehetséggondozás mozgóképkultúra és médiaismeret
LINZ. NÉZŐPONTOK október.
Sao Paulo.
Iskolai informatikai fejlesztés
A III. Fazola-napok alkalmából rendezett szimpózium (2009
Programjaink fizikából a es tanévben
Arany János Vojtina Ars poetikája
Velünk élő középkor Forrás:
Németh Antal 10 Credójából
Előadás másolata:

Művészetek Palotája

Budapest legfiatalabb többfunkciós kulturális létesítménye m²-t meghaladja az alapterülete

Egyszerre három különböző művészeti ág: a zene-, a vizuális és a színházművészet művelőinek és kedvelőinek ad állandó otthont Kiállítóhelyei, hangversenyterme, színházterme egymástól függetlenül működnek, önállóan alakíthatják programjaikat.

A létesítmény három fő egységből áll. 1. Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem 1563 ülő- és 136 állóhely Akusztikai adottságok tekintetében Európa legjobb koncerttermei között tartják számon.

443 férőhelyes, 750 négyzetméteres színpadával a világ élvonalába tartozik Prózai és táncelőadások mellett komolyzenei koncertek, kamaraoperák, jazzműsorok, világzenei és könnyűzenei produkciók befogadására is alkalmas Akusztikai burkolat (borovi fenyő-, chilei cseresznye-, tölgy-, akác- és diófa) 2. Fesztivál Színház

3. Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum A Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum Magyarország első olyan múzeuma, amely kizárólag kortárs művészetet gyűjt. Gyűjtőköre: magyar és az egyetemes művészet alkotásai az 1960-as évektől A kollekció magját a Ludwig házaspár 1989-es adománya képezi A kollekció dinamikus fejlődik

3. Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum Nemzetközi és a hazai művészeket közös platformon mutatja be. Kortárs nemzetközi művészeti élet meghatározó, közép- európai regionális központjának szerepét kívánja betölteni. Jelenleg közel 500 műtárgyat tartanak nyilván A kollekció évente átlagosan 20 darabbal gyarapodik.

3. Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum