Megosztok, tehát vagyok

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A gazdaságos közlekedésért... Budapest, FORENSIS Autóklub.
Advertisements

Fehér Péter PhD Edutus Főiskola Budapest
Veszélyes cégek Hogyan szúrd ki azt a céget, akihez nem szabad elmenni dolgozni? Savanya Erzsébet HR Igazgató
Digitális világ Mindent rólad - Személyes adatok gyűjtése.
Logók és logfájlok Az online közönségmérés kihívásai.
Egy ágyban az ellenséggel Internet a műsorszóró szemével Grósz Judit, UPC I február 29. I Bigscreen Konferencia.
DPR és webfejlesztés Aknai Péter Tartalommenedzser, PTE DPR Szakmai Nap, április 15.
Mit csinálsz a szobádban
Internetes attitűdváltozások a felsőoktatási hallgatók körében 2002–2007 Dr. Vig Zoltán augusztus 26.
Készítette: Hardon Dávid 11.FK
Kommunikáció a médiában figyelés és kiértékelés Előadó: IDS Communications Kft április.
3 millió közös ismerős A kormányzati kommunikáció első éve a közösségi médiában Böszörményi Nagy Gergely Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság.
Tanfolyami oktatásunk sajátosságai Készítette : Pohner Lászlóné október 10.
Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
Fent vagy valamelyik közösségi portálon?. A közösségi weboldalak, mint amilyen a Facebook, a MySpace vagy az iwiw, az oldalukon megjelenő reklámokból.
Közösségi hálók Központi helyen aggregálva az ismerősök a Windows Liveról, Facebookról és Twitterről Csoportok Hogy még könnyebb legyen kiszűrni a.
e-Learning a tanárképzésben
Nevem: Tóth Nándor Témám: Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Közösségi portálok használata
Mindent a rajongótáborról… Klausz Melinda közösségi média specialista kozossegi-media.com kozossegimedia.cafeblog.hu.
TT Kovács Sándorné.
Korlátok és lehetőségek. Három év tapasztalatai. Nagy Generáció projekt: kommunikáció és/vagy virtuális közösségteremtés.
Metaverzum A jövő virtuális univerzuma. Videójátékok, virtuális világok, web 2.0, Földet ábrázoló online térképek kereszteződése Szimuláció és realitás.
Digitális világ – interaktív táblán
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
László Miklós Legutolsó dolog, amit megtudsz egy könyv írása közben az, hogy mivel kellett volna kezdened v 1.0 A kutatási sorozat a múlt és jelen kontextusában.
Mobilitás és közösségi média – „Szép új világ?”
Gyermekeink védelme a Digitális Világban Kutas István, Vállalalti kommunikációs igazgató, Telenor.
Mérlegen az atipikus foglalkoztatás május 14. A Fiatalok Ligája (a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának Ifjúsági Tagozata) álláspontja.
(ágazati) Lehetőségek és kihívások a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia december 6.Eszes Gábor.
Oxford Czinege Julianna Trinity Term Mi volt nehéz? Minden héten volt tutorialom, ami azt jelentette, hogy minden hétre kellett írnom egy dolgozatot.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
„Mi dolgunk a világban?”
Játszani tudni kell - A gamification szabályai az interneten
Üdvözöljük a Waldviertelben. következetesség ● kézi munka ● tapasztalat ● bölcsesség ● megbecsülés.
Szociális helyzet a Pogányvölgyben 2011 június 17.
Kinek hogyan segíthet? Motivációs üzenetek a társadalom különböző szegmensei számára.
RIPPLN – AZ ÁTLÁTHATÓ KÖZÖSSÉG. Ripple = fodrozódás Ezt a szót használja az angol arra az esetre is, amikor egy vízbe ejtett tárgy, vagy vízcsepp maga.
Csimag.hu Bemutatkozó.
Készítette: Baráth Péterné, 2013.
Módszertani lehetőségek a digitális nemzedék megszólításában
A fizikai réteg. Az OSI modell első, avagy legalsó rétege Feladata a bitek kommunikációs csatornára való juttatása Ez a réteg határozza meg az eszközökkel.
Miért érdemes egy cégvezetőnek regisztrálni a …………… közösségi oldalra? Hogyan használjuk ki hatékonyan a jelenlétet a világ legnagyobb szakmai hálózatán?
Az új csendes generáció Székely Levente
Egészséges Windows. A mai világban a számítógépek szerves részei lettek a mindennapjainknak. Mindenki otthonába előfordul, és rengeteg munkahely igényli,
 Információs társadalom – a fogalom és ami mögötte van  Másvilág – fiatalok az információs társadalomban  Útikalauz stopposoknak – ifjúsági munka virtuális.
 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános.
Megosztok, tehát vagyok
Hajós Katalin Budapest, június 5.
A két- és többnyelvűségről Vélemények és gondolatok.
ZENEALATTI Halljuk, vagy hallgatjuk is? Székely Levente –
Munkaerőpiaci kihívások Az új generációk elvárásainak megjelenése a kiválasztásban Készítette: Farkas Edit közvetítési üzletág vezető.
"KÖ- ZÖS- SÉ- GI" MÉ- DI- A. új lehetőségek sora alapvető értékek rendeződnek át PARA- DIGMA- VÁLTÁS.
Magyar Média Konferencia December 8. Kihívások a távközlési piacon Hazai gazdasági helyzet: Távközlési Versenyhelyzet Távközlési adó A lakosság.
Digitális generáció az iskolapadban Bedő Ferenc
FELHŐ ALAPÚ INFORMATIKAI RENDSZEREK VS. LEXIKÁLIS ISMERETEK Networkshop 2016 Konferencia Debrecen Antal Péter, Eszterházy Károly Főiskola,
Iskola és család Eltérő és hasonló megközelítések a prevenciós beavatkozások tervezésében A magára hagyott nemzedék A drog veszélyes - veszélyben van a.
SZIE GTK TTI KFI-csoport
VMR.cool 2009 – Felmérés az internetező fiatalokról
A tévés főműsoridő a célkeresztben Látogatottsági adatok után már nézettségi adatok?! Mester Sándor [origo] értékesítési igazgató T-Online Magyarország.
KIPRÓBÁLÁS ÉS MEGÚJULÁS - A TANÍTÁS TANULÁSA -
 Generációk együttműködése az oktatásban, avagy a generációk együttműködésére/együttmozgására utaló jelek tetten érése a Google Trends adatbázisa alapján.
Employer Branding - gyakornokok
A SOCIAL MEDIA HATÁSA A FOGYASZTÓI KULTÚRÁRA
HOGYAN LÁTJÁK A VÁLLALATI
„Megbízható segítség a vállalkozóknak”
Hogyan előzz be kisvállalkozóként
A FIATAL KÖLTŐ A HALÁLRÓL AZ ÖREG A SZERELEMRŐL ÍR. „S EM UTÓDJA, SEM BOLDOG ŐSE... S EM ROKONA, SEM ISMERŐSE. N EM VAGYOK SENKINEK ”
Előadás másolata:

Megosztok, tehát vagyok Klausz Melinda közösségi média specialista kozossegi-media.hu

Digitális bevándorlók – digitális bennszülöttek Prensky, 2001.

Technikai fejlődés 1992. fogyasztók számára is elérhető GSM telefon 1993. első internet-böngésző 1995. megszületik a mai 18 éves 1997. Google elterjed a világon

Y-generáció, Internetgeneráció, IT-generáció, online generáció, digitális nemzedék, milleniumiak, C-(consumer)generáció -1980 és 1994 között születettek - együtt nőttek, fejlődtek és formálódtak a technika változásával - állandó változás - médiafüggés, multitasking - többségük kerüli a csendet. - újdonságra nyitottak, igénylik a változást - újabb és újabb kihívásra vágynak, - magánszféra és a munkahely szükségszerűen összekapcsolódik.

Z-generáció, Zappers - ténylegesen beleszülettek a digitális világba - 1995 után születtek - ténylegesen beleszülettek a digitális világba - képzelőerejük minimális - interneten élnek, kapcsolataikat is itt alakítják ki, - sokszor elzárkóznak a valós világtól, - egyedi szavak, kifejezések és rövidítések - rugalmasan, gyorsan oldják meg a feladatokat, - gyakori gyors döntésképesség megterhelő az idegrendszerüknek. - gondolkodásukra a következetesség és a logika nem igazán jellemző - problémamegoldás = ESC, lekapcsolás

Függőség Órákat tölt gép előtt Internetezés közben elrepül az idő Ingerültté válik ha valaki megzavarja netezés közben Este/éjjel titokban is böngészik Úgy érzi, online ismerősei jobban megértik, mint valós barátai Többször hazudott már az internetezéssel töltött órák számáról Más tevékenységeket elhanyagol

Egoszörfölés

Süti, nem süti, nem kap mást…

Tudod, mit lájkolsz?

- Facebook fizetőssé válik/Megszűnik a Facebook - Pénzt gyűjthetsz a rászorulóknak lájkolással, megosztással - Megtudhatod, mikor fogsz meghalni/ki nézte meg legutóbb az adatlapodat/ki volt a legaktívabb az oldaladon - Meghalt Bud Spencer/Mégsem halt meg Bud Spencer URBAN LEGENDS, MÉMEK, ÁLHÍREK, VÍRUSOK

Munkavállalás kapcsán… …a fejvadászok 76%-a rendszeresen átnézi a jelentkezők Facebook-oldalát, …ha a munkáltatód a közösségi média felületről szerzett információk alapján hátrányosan megkülönböztet, perelhetsz.

„A 30 év alatti fiataloknak ugyanolyan fontos a munkahelyen a közösségi média használat, mint a bérezésük”

…a munkáltatód korlátozhatja közösségi média használatot a munkaidő alatt.

…nem mindegy, mit osztasz meg a munkahelyedről a Facebook-on, mert akár el is bocsáthatnak emiatt.

Esettanulmányok itt és ott… kozossegi-media.com -> Oktatás -> Könyveink

Köszönöm a figyelmet! klausz.melinda@gmail.com kozossegi-media.hu kozossegimedia.cafeblog.hu