Aktualitások: Konszolidáció és Gazdasági Bizottságok

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
Advertisements

MV Zrt. felé történő adatszolgáltatás. Igénylés megküldése interfacen keresztül (igénylés-igényelt státusz) Az igénylés rögzítése a web-es rögzítést követően,
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
TÁMOGATÓ SZOLGÁLATOK VII. ORSZÁGOS SZAKMAI KONFERENCIÁJA
A védelmi bizottság elnökének katasztrófavédelmi feladatai Jogszabályi háttér: § §1999. évi LXXIV. törvény a katasztrófák elleni védekezés irányításáról,
közös finanszírozás vagy ellátásszervezés
Tájékoztatás a as EMVA társfinanszírozású vidékfejlesztési program évi éves végrehajtási jelentésben foglalt eredményekről ÚMVP MB 2013.
FSZK Nonprofit Kft. ügyvezető
Egészségügy Betegjogok.
Közigazgatási alapismeretek
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
A kiegészítő támogatásról. Tények Oktatási miniszter- AME elnök megállapodása 1,4 md Ft Részletes alku a pályázatokra, szerződésekre Két fordulós pályázat,
ELSŐ SZINTŰ ELLENŐRZÉS ALAPJAI South East Europe Programban
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
ÁROP-EKOP Monitoring Bizottság ülése június 6.
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
1 Az egészségipar az Állami Számvevőszék ellenőrzéseinek tükrében Prof. Dr. Báger Gusztáv Az ÁSZ Fejlesztési és Módszertani Intézetének főigazgatója.
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
A POLGÁRMESTEREK VÉDELMI IGAZGATÁSI FELADATAI A JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK TÜKRÉBEN MISKOLC, JÚNIUS 06. FAZEKAS GYÖRGY ALEZREDES.
ÖNKORMÁNYZATI SZAKMAI NAP
INTÉZMÉNYKÖZI MEGÁLLAPODÁS SZERKEZET. TÖRTÉNET, SZEREPLŐK 1999-es megállapodás 2002-es megállapodás 2006-os (hatályos) megállapodás Módosítások: 2007,
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
A GYEMSZI közbeszerzési feladatai 1.GYEMSZI saját közbeszerzései 2.GYEMSZI irányítása alatt lévő intézmények közbeszerzéseinek ellenőrzése, felügyelete.
1. 2 Mi a hitel? 3 Mi a hitel? - válasz A hitel olyan pénzösszeg, amelyet az egyik fél a másiknak egy meghatározott lejáratra ad. A hitel visszafizetése.
Konszolidációs törvény a megyei intézmények
Közmunkaprogram kórházaknak Budapest, április. 27 SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KÖZMUNKA TANÁCS KÖZMUNKA TANÁCS.
Vizsgaszervezés központi koordinációja Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet Feigl Ágnes.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, december 14. Együttműködés a fogyasztóvédelmi ügyek területén.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
MINŐSÉG A SZAKFELÜGYELETBEN
Márton Mártonné MESZK Oktatási, továbbképzési referens Május 05.
KÖZHASZNÚ SZERVEZETEK. irányadó jogszabályok: az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról.
Nagy István Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki Levelező FÉLÉVES GYAKORLAT.
Fejér Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály
Intézményfenntartás a köznevelésben, új irányok
Az agrárpiaci rendtartásról szóló évi VI. törvény.
Az Állami Számvevőszék önkormányzati ellenőrzési tapasztalatai Előadó: Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
Nem a forrás hiányzik, hanem a döntés… Csató András MKSZ Kongresszus – április 23. WWW. ETOSZ. ORG.
Üzemgazdasági szemlélet a gyakorlatban
Biztonság és Partnerség Társadalmi vita - Zárókonferencia szeptember 2. Budapest Az egészségügy feladatai 2010-ig Dr. Székely Tamás miniszter.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
Nagykanizsa július – HEP munkatalálkozók tapasztalatainak összegzése- a szervezetek szemével Közös fellépési lehetőségek a tapasztalok.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
„Az Áldozatvédelmi Szakmai Együttműködési Rendszer egységes fővárosi szintű megvalósítására”
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Önkormányzati Egészségügyi Holding Zrt. Lehetünk-e ártatlanok ?
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Beszámoló január-december Bognár Lászlóné tagozatvezető.
AZ EFOP VÉGREHAJTÁSÁNAK ELŐREHALADÁSA* SZEPTEMBER 23. *2016. SZEPTEMBER 15-EI ADATOK ALAPJÁN DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS.
Magyar Rendvédelmi Kar Büntetés-végrehajtási Tagozat
Kórházi konszolidációra fordítható pályázati források lehetséges keretrendszere Budapest, november.
Egy nyílt levél elő- és utóélete
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
A FEJÉR MEGYEI SZENT GYÖRGY EGYETEMI OKTATÓ KÓRHÁZ A szakmailag megalapozott, következetes munka eredménye 2013 november.
Szociális foglalkoztatás aktualitásai
A hivatalos statisztikára vonatkozó új jogszabályok bemutatása Dr
A hivatalos statisztikáról szóló évi CLV. törvény bemutatása Dr
Kórházátalakítási pályázat
Az önkormányzati működtetés átvételének tapasztalatai
T Á J É K O Z T A T Ó a rekultivációs projekt előrehaladásáról KEOP-7
A MAHOP végrehajtásának bemutatása
Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása a közbeszerzés tükrében
Pénzügy 1. oldal „Jó gyakorlatok” konferencia, „Fókuszban: az önkormányzati gazdasági társaságok.” Az önkormányzati vállalatirányítás Előadó Horváth Tamás.
1/15/2019 Az uniós bel- és igazságügyi informatikai rendszerekkel és az interoperabilitással kapcsolatos jogharmonizációs kérdések október 10. Belügyminisztérium.
Lehetünk-e ártatlanok ?
Előadás másolata:

Aktualitások: Konszolidáció és Gazdasági Bizottságok Istvánovszki Krisztina 2015. május 15.

Adósság konszolidáció 1226/2015 (IV.20.) Korm. határozat szerint 60 milliárd forint átcsoportosításra kerül az egészségügy részére a fekvőbeteg ellátást végző intézetek adósságának kifizetésére. A konszolidáció érinti: az ÁEEK fenntartásában lévő kórházakat, 5 egyetemet a Honvédkórházat egyházi fenntartású kórházakat A lebonyolítást az ÁEEK végzi.

Az ÁEEK részéről 04.28.-án adatkérés az intézmények, valamint a szállítók felé Adatok beérkezése 04.29.-én azonnal megkezdődik az adatok ellenőrzése (az intézményeknél nagyon sok a hiba, félreértelmezés) Tárgyalások lefolytatása az első 24 legnagyobb szállítóval (összes követelésük 03.31-én közel 30 milliárd Ft) Célja: a tőke követelésen felüli egyéb követelések – késedelmi kamat, behajtási költségátalány – mérséklése/elengedése 05.05.-én ismételt adatbekérés az Intézményektől.

Az adatbekérések, egyeztetések célja: Számlaszinten pontosan meghatározható legyen a kórházak tényleges tartozása Meghatározható legyen az a tartozásállomány (lejárat napja szerint), melyre a 60 milliárd forint fedezetet nyújt Meghatározható legyen a szállítónkénti tartozás Olyan egyezségi megállapodások elkészítése, mely a mindkét fél (kórház és szállító) részéről elismert adatokat tartalmazza és teljesíthető

Jelenleg: Az egyezségi megállapodások elkészültek, a szállítók részéről aláírásra kerültek Az intézményi támogatási szerződések elkészítése folyamatban van Az intézmények kiértesítése megtörtént, hogy megkezdhetik a tárgyalásokat a többi szállítóval

Eredmények: A konszolidációba bevont fekvőbeteg ellátó intézmények 03.31.-én lejárt tartozásállománya teljes mértékben kifizetésre kerül A tőkén felüli egyéb követeléseket sikerült mérsékelni az összes intézet vonatkozásában

A kifizetések ellenőrzése: Adatbekérés ÁEEK részéről arra vonatkozóan, hogy a Támogatási Szerződésben rögzített számlák kerültek-e kifizetésre KEHI EMMI Egészségügy Államtitkárság – helyszíni ellenőrzés Indoklás bekérése azoktól az intézményektől, ahol az április közepén megküldött „adószámos” tartozásállomány jelentés és a konszolidációhoz szolgáltatott adatok között eltérés mutatkozik.

A Megyei Egészségügyi Gazdasági Bizottság és az Országos Gyógyintézetek Gazdasági Bizottságának bemutatása

Létrehozásuk célja: Megyénként és a Fővárosban a fekvőbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi intézmények kiegyensúlyozott gazdálkodásának elősegítése és összehangolása. Az ÁEEK által fenntartott intézmények gazdálkodási terveiben foglaltak végrehajtatása; az intézmények támogatása az egyensúlyi gazdálkodás megvalósításában Megyénként és a Fővárosban a fekvőbeteg-szakellátást nyújtó intézmények részére a fenntartó és a jogszabályok által elrendelt gazdálkodási és vagyongazdálkodási feladatok változásainak ismertetése, a végrehajtás összehangolása.

A Bizottságok tagjai: Elnök: az ÁEEK kijelölt képviselője Tagok: a Bizottságban részt vevő intézmények gazdasági igazgatói, ÁEEK képviselője Meghívottként részt vehet: ÁEEK gazdasági főigazgató-helyettes napirendben érintett meghívott vendég

A Gazdasági Bizottság ülésezési rendje: Két heti rendszerességgel ülésezik, Az ülések nem nyilvánosak, Amennyiben a tagok fele nem tud részt venni, 15 napon belül újra összehívásra kerül Az ülésről jegyzőkönyv készül, de elegendő egy emlékeztetőt közreadni 8 napon belül Döntéshozatal: Egyszerű szótöbbség Elnök szavazata dönt

A Bizottság havi első ülésének állandó napirendje: Intézményi adósságállomány alakulásának áttekintése Kiadott adatszolgáltatások teljesülése határidőre Aktuális, intézményi gazdálkodást érintő jogszabály módosítások áttekintése Vis major alap keretében meghozott döntések bemutatása Egyéb, intézményi gazdálkodást érintő kérdések és határidők áttekintése

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!