Bíbic Túrakör Programajánló 2011. 2011. február 27. Télbúcsúztató túra a szatymazi Fehér-tón   A Fehér – tó nemzetközi jelentőségű madárélőhely. Itt.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Vitorlázás Horvátországban. 1.nap • Szombat reggel 7 órai indulással dél körül a Plitvicai tavakhoz érkezünk. Magánháznál a szállás birtokba vétele után.
Advertisements

Kiskunsági Nemzeti Park
TERMÉSZETISMERETI TÚRÁK BUDAPEST VÉDETT TERÜLETEIN avagy nyitott szemmel és szívvel a természetben, a fővárosban. Zene: Fonográf. Menjünk gyerekek /részlet/
Sikeres pályázatai Természetjáró Szakosztály sikeres pályázatai Örömmel tájékoztatjuk Szendrő város lakosságát, hogy az Edelényi Kistérségen keresztül.
Ertetrerter.
Képes Beszámoló Természetvédelem éve 2011 A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk.
Szendrő Városi Sport- és Szabadidő Klub Természetjáró Szakosztály
Szendrő Városi Sport- és Szabadidő Klub Természetjáró Szakosztály
Tisza-tó, mint kerékpáros régió
Fertő-Hanság Nemzeti Park
Fertő-Hanság nemzeti park
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
Helyi Vidékfejlesztési Stratégia Felülvizsgálata 2011.
MEGHÍVÓ Természetvédelem éve 2011 A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk.
Körös-Maros Nemzeti Park
Kocsis Gáborné Lamberti Judit környezetismeret 4. osztály
5x5 km, Bagi István NBmR Történeti térképek összemetszése: a folttörténet térkép Biró Marianna, Horváth Ferenc, Bagi István.
Hogy tennéd még vonzóbbá a Dél-Dunántúlt?
Aggteleki Nemzeti Park
Készítette: Nagy Zsanett
A négy évszak Készitette: Csiki Árpád Tanár: Iftenie Márta Ágnes Iskola:“Constantin Brâncuşi” Technologia Liceum Marosvásárhely, Victor Babes utca 11.
Készítette: Horváth Mónika
Balaton.
MEGHÍVÓ szombat Budai arborétum alsókert Fotó: Telek Gy Zene:Faragó”Judy”István Vén Budai hársfák /részlet/
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület Látogatóközpont és tanösvény Szombat Foto:Telek.
Gellért hegyi séta természetvédelmi terület
„ Pest megye természetismereti séta Beliczay sziget - Tőzike tanösvény
Kattints A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Bizottságai, Egyesületei, Szakosztályai, idén is Mikulástúrán találkoznak a Mikulással a Budai hegyekben.
MEGHÍVÓ A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága, és a Pest Megyei Természetbarát Szövetség szeretettel meghív minden kedves Természetjárót.
Nőnapra Tavasz és kikelet, ébredező élet Igéző napsugár és zöldellő rétek. Szeretettel köszönt minden ma titeket, Zengi fürge szellő, csodás szépségteket.
MEGHÍVÓ Természetvédelem éve 2011 A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk.
Mindenkiért akik már nincsenek közöttünk egy-egy gyertya égjen.
automatikusan vált ErdŐ éve keretén belül várjuk szeretettel a családokat, gyermekeket. Mikulás túrára.
MEGHÍVÓ Sas-hegy Föld napja szombat Szombat.
MEGHÍVÓ Vasárnap Sas-hegy Természetvédelmi terület Fotó: Telek Gy Zene:Faragó”Judy”István Vén Budai hársfák /részlet/
Kattints A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Bizottságai, Egyesületei, Szakosztályai, idén is Mikulástúrán találkoznak a Mikulással a Budai hegyekben.
MEGHÍVÓ Zene:Faragó”Judy”István Vén Budai hársfák /részlet/
MEGHÍVÓ Naszály, Gyadai tanösvény Természetismereti túra Szombat.
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
Természetismereti túra.
MEGHÍVÓ Természetvédelem éve 2011 A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk.
Ifjúsági TERMÉSZET- JÁRÁS Előadó: Berlinger Anita "Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás" „Tudásháló”- a Dél-dunántúli Régióban 2010.
Szeged és környéke természeti értékei
Klauzál Gábor Élete és munkássága!
LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ A példás kanizsai Halis István Czémán Mátyás (Piarista Általános.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
Meghívó Természetbarát
A Tisza.
Rippl-Rónai Múzeum Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum.
Balaton Keleti Kapuja Kerékpáros Turisztikai Régió (tervezet)
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Séta a Skanzenben /Észak-magyarországi falu/ Szombat Képek az internetről és Dénes Ildikótól.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
„Családi időutazás” TÁMOP-projekt 1. félév január – május KŐRÖSI.
Sétahajózás a Dráván A Dráva, Magyarország egyik legvadregényesebb és legtisztább vizű folyója. Néha olyan érzése támad az utazónak, hogy egy dzsungelfolyón.
Egy tökéletes kirándulási célpont. GyalogSZERrel! Kellemes túrákat tehetsz gyalogosan az alábbi helyekre Miért? Kinek? Áfonyás tanösvény (1.5 óra; 5.11.
Zemplénagárd.
MEGHÍVÓ természetismereti kirándulásra. Csobánkai „Erdőszéle” tanösvény Szombat Foto:Telek és internet Zene: Giovanni.
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Programozás I. Követelmények.
Nagytalálkozó Június Mártély. Szállás: Bodnár Bertalan Természet és Környezetvédelmi Oktatóközpont Ifjúsági Szállás (url: bodnarbertalan.hodtav.hu)
A Kiskunsági Nemzeti Park. Az december 20-án alapított Kiskunsági Nemzeti Park hazánk második nemzeti parkja. Hasonlóan a Hortobágyhoz, ez a táj.
MEGHÍVÓ Budai várhegy alja Természetismereti séta
Atlétika versenyszervezés
Meghívó Föld napi rendezvényekre
MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulásra és találkozóra vasárnap
10 km Esti tekergés Kékfestő ház Csáky kastély Református VÁR
Előadó: Németh Péter tanulmányi koordinátor
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI
2018/2019 tanév.
Előadás másolata:

Bíbic Túrakör Programajánló 2011

2011. február 27. Télbúcsúztató túra a szatymazi Fehér-tón   A Fehér – tó nemzetközi jelentőségű madárélőhely. Itt található Európa egyik legnagyobb sirálytelepe. Sok fokozottan védett faj fészkelőhelye, madárvonuláskor a parti madarak, lúd és récefélék ezreinek pihenőhelye.   Túránk során meglátogatjuk a Tisza-völgyi Bemutatóházat, és a Beretzk Péter Kilátót.   Jelentkezés: február 20-ig   A fotókat Barkóczi Csaba készítette.

2011. március 12. Ásotthalmi láprét - Egyhajúvirág túra  Az ásotthalmi Csodarétnek nevezett láprétre hívlak benneteket!  A lápréten ilyenkor virágzik az Egyhajúvirág, amely egy igazi különlegesség, fokozottan védett növény.  Jelentkezés: március 7-ig

2011. április 30. Csaj tavi madarászás   A Csaj-tó nemcsak hazai, de európai viszonylatban is egyedülálló madárparadicsomnak számít, Magyarország leghosszabb községe–Csanytelek szomszédságában.   Túránkhoz a Kiskunsági Nemzeti Park szakvezetést biztosít, mivel a szigorúan védett területre csak felügyelettel lehet bemenni.   A korszerű madárvártában távcsöves madármegfigyelést tartunk, a szemünk elé kerülő madarakról szakvezetőink tartanak előadást. Akinek van, hozzon saját távcsövet!   Jelentkezés április 26-ig   A fotókat Bakos Katinka készítette

2011. május 14. Gyalogos és kerékpáros teljesítménytúra Pétfürdő és környéke  Útvonal: 7 km gyalogos; Nevezés:  Pétfürdő - Albert pihenő - Doktor-szikla - Tányérfenyő - Térképészeti pont - Pétfürdő  15 km gyalogos; Nevezés:  Pétfürdő - Albert pihenő - Doktor-szikla - Tányérfenyő - Öskü - Pétfürdő  26 km gyalogos; Nevezés:  Pétfürdő - Kék jelzés - Vilonya - Sóly - Hajmáskér - Öskü - Pétfürdő  26 km kerékpáros; Nevezés:  Pétfürdő - Várpalota - Ősi - Berhida - Pétfürdő  55 km kerékpáros; Nevezés:  Pétfürdő - Várpalota - Ősi - Nádasdladány - Jenő - Polgárdi - Füle - Balatonfőkajár - Csajág - Küngös - Berhida – Pétfürdő  Minden távon lesz gyümölcs, meglepetés, ital és a végén zsíros kenyér és egyéb finomságok.  Rajt és cél: Pétfürdő Horváth István Általános Iskola Berhidai u. 54.  Díjazás: oklevél, plakett  Érdeklődni:  Ladoniczki Ferenc  Körmöczy Zoltán 30/

2011. Június 4. Látogatás a Szentesi Légimentőkhöz   A Szentesi Légimentő Bázis vendégei lehetünk.   Megnézhetjük a légimentők Écureuil vagy EC-135 típusú helikopterét, (attól függően, hogy melyik lesz szolgálatban) majd a szomszédos repülőtéren vitorlázó repülésre lesz lehetőség GÓBÉ típusú vitorlázógéppel.   Jelentkezés: május 14-ig

2011. június 18. Tőserdő - Tiszaalpár   A Kiskunsági Nemzeti Park legkisebb területegysége az Alsó- Tisza-vidéken található, Lakitelek és Tiszaalpár között. A Szikra- és az Alpári-rét, közismertebb része a Tőserdő, a kedvelt vízparti üdülőhely.   Élővilága a tiszai árterek nyüzsgő életét őrzi. A magasabb buckavonulatok és meredekebb löszpartok végigkísérik ezt a területet, ezeken települtek a falvak. A nemzeti parki terület két holtágat is magába foglal - a szikrait és a Tiszaalpárit -, melyeket értékes ártéri erdőtársulások kísérnek.   Dél felé a védett terület az Alpári rétben öblösödik ki. Mindkét holtág 9 km hosszú, kapcsolatuk az élő Tiszával ma szabályozott.   A túrát csak akkor tudjuk megtartani, ha a vízállás azt megengedi!!!!

2011. Szeptember „Ember a gáton” kerékpáros és gyalogos teljesítménytúra a Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség rendezésében   A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség rendezésében, kerékpáros és gyalogos teljesítménytúra   Indulás az alábbi indítópontokról, érkezés minden esetben Szegedre, az Irinyi utcai célba.   Kerékpárral:  Szentesről 72 km   Gyalog:  Szentesről 72 km  Mindszentről 50 km  Mártélyról 40 km  Mindszent-Mártély 10 km   Kenuval:  Mindszentről50 km   Jelentkezés: szeptember

2011. december. Mikulás túra a CsMTSz Ifjusági Bizottság rendezésében Keressük a mikulást!

Jelentkezés Ha valamelyik túra felkeltette az érdeklődéseteket jelentkezzetek a megadott határidőkig. A túrák önköltségesek, tehát az utazási költségeken és esetleges belépőkön kívül egyéb kiadás nincs. A meghirdetett túrák csak tájékoztató jellegűek, terveink szerint ezeken kívül is tervezünk kirándulásokat. A túrák, városnézések időpontja változhat, ezért kérem, hogy a honlapon tájékozódjatok! Deszpotné Simon Orsolya túravezető 20/ Apjok Gábor Túravezető 30/