Dr. Hőnyi Péter mb. osztályvezető Országos Mentőszolgálat

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Dr. Golopencza Pál szolgálatvezető főorvos
Advertisements

Békés Megyei Államigazgatási Kollégium június A közérdekű munka büntetés végrehajtásának tapasztalatai Békés megyében Békés Megyei Kormányhivatal.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Miniszterelnöki Hivatal, Kisebbség- és Nemzetpolitikáért Felelős Szakállamtitkárság Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Főosztály 376/2007. (XII. 23.) Korm.
A polgári védelmi tervezés Jogszabályi háttér § §1949. évi XX. törvény a Magyar Köztársaság Alkotmánya § §1996. évi XXXVII. törvény a polgári védelemről.
A gyógyító megelőző intézmények és szolgálatok szakfelügyeletéről szóló 8/1993.(III.31.) NM rendelet módosítása Előkészítők: Dr. Bujdosó László Dr. Tímár.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
Pest Megyei Orvosnapok 2006 Hogyan lássam el a beteget? Járó-, vagy fekvőbetegként? Dr. Domján Gyula.
Baranya Megyei Önkormányzat
PATH’ munkamegbeszélés Takács Erika PATH ország-koordinátor október 10.
ÜZEMBENTARTÓI BALESETVIZSGÁLAT első tapasztalatok
Nem tervezetten kezdett dialízis és a túlélés
Ápolóeszköz kölcsönzés Négy hónap tapasztalatai Dr Pusztai Erzsébet.
Pest Megye járó- és fekvőbeteg ellátásának komplex rendszere Sinkovicz László elnök, KM RET.
A költségvetési intézmények feltételrendszereinek változása recessziós gazdasági környezetben, egy felsőoktatási intézmény szemszögéből Mag Zoltán Debreceni.
Távhőszolgáltatás és fogyasztóvédelem dr. Balku Orsolya főosztályvezető Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Távhőszolgáltatási Konferencia és KiállításPécs,
Az erdők megelőző tűzvédelme Magyarországon (aktualitások, tervek)
Pest megyei Flór Ferenc Kórház, Neurológiai osztály
Az Egynapos Sebészet 6 éves tapasztalata Budaörsön
Katasztrófavédelem válaszai a globális klímaváltozás
A Down szűrés klinikai audit tervezete, kivitelezése Szy Ildikó OEFI Ritka Betegségek Központ május 19.
Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ
Változások a szakképzés irányítási rendszerében A szakképzés és a Térségi Integrált Szakképző Központok jelentősége Szőke István szakmai igazgató 2008.
A SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁS RENDSZERÉNEK KIALAKITÁSA DR. RÁCZ JENŐ BUDAPEST 2OO4. ÁPRILIS O1.
Beutalási rend megváltoztatása (vitaindító) Dr. Brunner Péter főigazgató Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ rendkívüli február 14. Országos.
Merre, hogyan tovább budapesti egészségügyi ellátás?
A költségvetési tervezés megbízhatóságához és megalapozottságához szükséges belső kontrollok kialakítása és működtetése Összeállította: Kiss Péter pénzügyi.
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Stratégiai Terv és Program stratégiai környezeti vizsgálatának társadalmi egyeztetési tematikája Dr. Farkas István,
A KLIK szerepe a szakképzés irányításában
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Az igénybevevői nyilvántartás
Dr. Farkas Klára r. őrnagy
AZ ÁNTSZ HATÓSÁGI FELADATMEGOSZTÁSÁNAK ÉS MŰKÖDÉSI RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSAI
1 8/1993.(III.31.) NM rendelet Szakmai felügyelet A jogszabály módosítás okai: –Az Eü. Reform kiemelt feladata a szakfelügyelet erősítése –Nem minden orvosi.
MINŐSÉG A SZAKFELÜGYELETBEN
ÁPOLÁS SZAKFELÜGYELET MÓDSZERTANA
Márton Mártonné MESZK Oktatási, továbbképzési referens Május 05.
Szakmai vizsgák az egészségügyi szakképzésekben
ügyvivő szakértő, országos versenyszervező
Az edukálás szerepe a dializált betegek együttműködésének javításában
BMSZKI Szabolcs utcai Átmeneti Szálló bemutatása
A sürgősségi osztály indításával és működtetésével nyert tapasztalataink. CSMEK Hódmezővásárhely - Makó Dr. Lóczi Gerda.
Az egyetemi klinikák és az ellátási területükhöz tartozó kórházak közötti feladatmegosztás speciális kérdésének kezelése a szakmai egyeztető fórumokon.
Alapfogalmak Bevezetés az informatikába. 2 Az információ felvilágosítás, tájékoztatás, hír, adat valami, amit még nem tudtunk, újdonság jellegű az adatnak.
Adatszolgáltatások tapasztalatai Mihalik István pénzügyőr őrnagy osztályvezető.
Ápolói teljesítmény és terhelés összehasonlító vizsgálata avagy: Miért is vagyunk leterheltek? Pap-Szekeres Anita Magyar Kórházszövetség XXVII.
UNIÓS BETEGEK ELLÁTÁSA KÖZFINANSZÍROZOTT KAPACITÁSON
Úton az akkreditációs igazolás megszerzése felé
Aktualitások: Konszolidáció és Gazdasági Bizottságok
Sürgősségi funkcionális kórház –válasz az egészségpolitika és a finanszírozás kihívásaira Dr. Mezőfi Miklós Fővárosi Önkormányzat Szent Imre Kórház.
A gyógyszertárak és az ÁNTSZ feladatai a megváltozott jogszabályi környezetben Dr. Bódis Lászlóné országos tisztif ő gyógyszerész.
Kórházi szociális munkás együttműködése a szociális ellátó rendszerrel Készítette: Atkári Gizella szociális munkás 2014.
CÉL – ADAT - ELLÁTÁS Törvénynek hosszútávon megfelelő költség- hatékony rendszer működtetése Szakember szükséglet optimalizálása Szempont: 16 – 08 óra.
A Commitment Köznevelési Kht. MOHAY GERGELY március 31. ÉS A KECSKEMÉTI IRODA BEMUTATKOZÁSA.
Az „Út a munkához” program tapasztalatai és eredményei a munkaügyi szervezet tevékenységében Székesfehérvár, július 14.
Az egészségbiztosítási közigazgatás változásai 2011 Balatonalmádi, november 11. Országos Egészségbiztosítási Pénztár, Varga Péter, Finanszírozási.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
A területfejlesztés megújult rendszere február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
Önkormányzati Egészségügyi Holding Zrt. Lehetünk-e ártatlanok ?
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Beszámoló január-december Bognár Lászlóné tagozatvezető.
Központi koordináció feladatai a as programozási időszakban.
„A Kirendeltség és az Önkormányzatok közötti információ és adatszolgáltatás gyakorlata a Paksi Kistérségben Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
az önkéntes kamarai tagság
Hazai kórházi-járványügyi helyzetkép: adatok és aktualitások
A szakdolgozat rövid bemutatása
Országos Statisztikai Tanács
Országos Statisztikai Tanács
A hivatalos statisztikáról szóló évi CLV. törvény bemutatása Dr
Dr. Sutyinszki Petra Jogi tanácsadó
Székesfehérvár, július 14.
Előadás másolata:

A Budapest környéki sürgősségi szervezés problémái – központi ágynyilvántartás Dr. Hőnyi Péter mb. osztályvezető Országos Mentőszolgálat Szolgálatvezető Főorvosi és Szuperügyeleti Osztály

KÁNY-SBKO-SZFSZO Feladataink: 2014. január 1. óta az OMSZ szervezeti egysége. Feladataink: Napi 480-720 telefonhívás Folyamatos tájékoztatás (OMSZ, kórházak,ügyeletek, háziorvosok, laikusok) Tételszámok adása, az egyenlő terhelés figyelembevételével (sebészet, érsebészet, hajléktalan, ittas) Helyettesítések szervezése, értesítések Tervezett – OTH határozat alapján, írásban Akut – telefonon Panasz-, reklamációkezelés

KÁNY-SBKO-SZFSZO Éves Beutalási Rend készítése, véleményeztetése, közzététele Adatfeldolgozás, elemzés, értékelés Adatszolgáltatás Felettes szervek, egyéb intézmények (EMMI, OEP, OTH, fenntartók, intézmények) Részvétel, véleményezés egyeztetéseken Ellenőrzések

Eredményeink Napi kb. 300 e-mail kezelése, értékelése Gasztrointesztinálisan vérző betegek beutalási rendjének módosítása (2014.május 1.) 47/2004 ESZCSM rendelet módosítása (18§,19§) Kijelölés, ellenőrzés, jelentés Az ITO-k beemelése a Beutalási Rendbe 60 percnél nem régebbi adatok begyűjtése és kezelése Napi kb. 300 e-mail kezelése, értékelése

Feladataink, terveink On-line és real time kapacitásnyilvántartás Helyettesítési rend kialakítása Tételszámok kivezetése

Extremitások I. Nem ritka jelenség (főleg) a PIC „ágyszámok” igen drasztikus lecsökkenése A III. szintű PIC helyek száma Budapesten több alkalommal vált kritikussá. Tatabányán, Székesfehérváron, Szolnokon és Kecskeméten is fordul elő kapacitáshiány, olykor több vidéki intézményben egyszerre. A „tervezett lemondások” egyeztetés nélküli, váratlan bevezetése komoly kapacitáshiányt eredményez Vidéki kórházak lemondásai miatt a TEK Budapestre történő terelése újabb nehézségeket jelent.

Extremitások II. A fővárosban és Pest megyében összes szabad ITO ágyszám többször volt extrém alacsony, néha kritikus. ITO-k tartós lemondása (31 napból 28) a folyamatos helyettesítés miatti anomáliákhoz vezet A Beutalási Rendben nem szereplő intézmények ITO-i, szintén kapacitáshiány miatt nem tudtak rendelkezésre állni

Extremitások III. Folyamatos szervezés mellett is előfordul rendkívüli kapacitáshiány miatti komoly szervezési nehezítettség A „tervezett lemondások” egyeztetés nélküli, váratlan bevezetése komoly kapacitáshiányt eredményez Vidéki kórházak lemondásai miatt a TEK Budapestre történő terelése újabb nehézségeket jelent.

Ellenőrzések 2015-ben megkezdtük a lejelentett és valós szabad ágyszámok ellenőrzését. Minimális számú eltérést találtunk a lejelentett és a valós szabad kapacitások között. Hatalmas az eltérés a finanszírozott és a valóban működtetett ITO ágyszámok között. Az ellenőrzések megkezdése óta kevesebb az ITO- lemondások száma.

Összefoglalás Komoly terhelés ellenére az elemzett 9 hónap alatt nem fordult elő a korábbiakhoz hasonló betegelhelyezési anomália. Kérjük és (el)várjuk az együttműködést osztályunk betegirányítóival és főorvosaival Nincs személyes ellentét, konfliktus, részrehajlás. A beteg az első. Kérjük a Beutalási Rendben nem szereplő és a vidéki intézmények együttműködést is.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!