A jövő trendjei: okos gyógyszerek, új esélyek dr. Jakab Zoltán elnök.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Copiright by Y. Kinek jó a több biztosító? Ön benne van a szerencsés 0,5%-ban? Programunk segítségével ellenőrizheti!
Információs technológiák terjedése és hálózatosodás a gazdálkodók körében: lehetőségek és korlátok Csótó Mihály BME - Információs Társadalom- és Trendkutató.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
Jövő Internet technológiák és alkalmazások kutatása Magyarországon A Magyar Tudomány Hónapja Jövő Internet technológiák és alkalmazások kutatása Magyarországon.
Egészségügyi finanszírozás
Modern technológiák az energiagazdálkodásban - Okos hálózatok, okos mérés Haddad Richárd Energetikai Szakkollégium Budapest március 24.
A magyarországi kockázatitőke- finanszírozás másfél évtizede ( ) Készítette: Papp Zsuzsa Tivadari Evelin.
Nemzeti Innovációs Hivatal
Egészségügy Intézmények Kontrollingja
Technológiai fejlesztés a hatékony ellátás szolgálatában
Business Process Outsourcing © Arthur Andersen 2001 Szolgáltató központok a harmadik évezredben Várnai Éva partner Andersen, Vezetési tanácsadás.
"vállalkozások klímatudatossága" Melyek vagy melyek lennének a legjobb, leghatékonyabb állami eszközök a vállalkozások klímatudatosságának erősítésére?
Semmelweis terv - Értékek, alapelvek, célok és megvalósíthatóságuk feltételei Önkormányzati Egészségügyi Napok január 18. Orosz Éva tanszékvezető.
INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ
Tabletták helyett egészségnyereség Együttműködésre épülő új modellek „Egészségközpontú egészségügy” Szakmai konferencia Jakab Zoltán.
Biotechnológiai KKV-k a nemzetköziesedő tudásháromszögben VÁLLALKOZÁSI UTAK A BIOTECHNOLÓGIÁBAN Halász György Imre Szeged, december 11. NKTH Innotárs.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
Európai Betegjogi Karta. Európai Betegjogi „Karta” Célja: A betegek tizennégy jogának proklamációja, alapvető jogok gyakorlati megvalósíthatóságát szolgálják.
A határmenti együttműködés szerepe a két megye élelmiszeriparának fejlődésében Dr. Máthé Endre.
A „TRUEFOOD” projektről  Az Integrált projekt teljes címe: Hagyományos európai élelmiszerek fejlesztése innovatív módszerekkel  Tematikus prioritás:
Egységes egészségügyi információrendszer
Előnyök és alkalmazási területek
Versengő tézisek a fenntartható fejlődésről: a piaci és az alternatív gazdasági modell Boda Zsolt MTA PTI, BCE, Védegylet.
III. A logisztika jövője
1 A hazai energiapolitika teendői Kaderják Péter Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont.
Prevenció, kuráció, rehabilitáció
1 Kétségek között Göd, November 6-7. dr. Kiss József magánszemély.
A Georgikon Kar kutatási lehetőségei Keszthely, március 30.
Az OEP lehetséges szerepe az ellátási hibák felismerésében és megelőzésében „(Elkerülhető) ellátási hibák az egészségügyben” országos konferencia, Budapest,
Egészségügyi intézmények kontrollingja Kórházi kontrolling Fekete Daniel, Szőke Kristóf, Zila László 2006.
Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) – egészségügyi és szociális vonatkozások: Az Egészségügyi és Szociális Ágazati Információs Stratégia (MITS-ESZ)
MTA Regionális Kutatások Központja Szirmai Viktória A következő évek főbb kutatási irányai Javaslatok november 25.
Készítette: Forgács Gergely
A vidéki tér sikertényezői
Tudásalapú társadalom és fenntartható fejlődés a globális felmelegedés korában Milyen globális és európai kihívásokra kell válaszokat találnunk? Herczog.
1 A genetikai diszkrimináció megakadályozásának közpolitikai megközelítései Géntesztek és a Biztosítók: Tiltás vagy átláthatóság? Kakuk Péter, Tudományos.
A kormányzati K+F+I politika prioritásai, különös tekintettel a gyógyszeriparra Dr. Nikodémus Antal Nemzetgazdasági Minisztérium, Innovációs és K+F Főosztály.
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
A hippokratészi eskü értelmezése
Az innováció forrásai.
Magyar KKV-k sikerei és együttműködései a globális IT iparban
Alsó-Ausztria Gazdasági Stratégiája RECOM hálózati találkozó – gazdaság/ innováció - Győr, Mag. Florian Riess, MBA, M.E.S.
Az információrendszerek kialakulása
Esélyek a piramis alján
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
Mit jelent az innováció Európának? Herczog Edit Képviselő - Európai Parlament.
Kis- és középvállalkozások válaszúton: versenyképesség, innováció, nemzetköziesedés EGY SIKERES MAGYAR IPARÁG: AZ ORVOSIMŰSZER-GYÁRTÁS Sass Magdolna Pécs,
AZ ÁPOLÁS ÉS AZ ÁPOLÓ.
Menni vagy maradni – mit tanácsol a modern közgazdaságtan? Varga Attila PTE KTK KRTI Teret adó miliő? Pécs, november 25.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Nemzeti Technológiai Platform a
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u Az ökoiskolák előtt álló jelenlegi kihívások és a lehetséges válaszlehetőségek.
„Szervezeti hatékonyság fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben – Területi együttműködések kialakítása” TÁMOP B Magyar Kórházszövetség XXVII.
Betegközpontú innováció a gyógyszeriparban
Biotechnológia, biológiai szerek, bioszimilar termékek gazdaságtana az egészségügyben
PREZENTÁCIÓ AZ EU-HOZ CSATLAKOZÓ ORSZÁG KAMARÁINAK DEBRECEN, MAGYARORSZÁG NOVEMBER 24. (hétfő) Michael Geary Vezérigazgató.
Megyei statisztikai profil a Smart Specialisation Strategy (S3) megalapozásához - Csongrád megye Szeged, Dr. Makra Zsolt.
Csapó Benő SZTE Neveléstudományi Intézet MTA-SZTE Képességfejlesztés Kutatócsoport A PISA céljai, tudományos alapjai.
Operatív menedzsment és versenyképesség
Elmélet helyett gyakorlatban – mit tehetnek a gyógyszeripari vállalatok? A gyógyszerszedés folyamatának támogatása; a gyógyszerszedés hasznosságának elfogadtatása.
A nemi betegségek napjainkban
Közösségi egészségügyi szolgáltatások jólléti szerepe Egy hazai kísérlet tapasztalatai Marketingtudományi Évkönyv koreferátum Marketingtudományi Disputa.
Megyei statisztikai profil a Smart Specialisation Strategy (S3) megalapozásához - Csongrád megye Szeged, Dr. Makra Zsolt.
Szakmapolitikai fórum
Kölcsönös tanulás Gyakorlatának kezdeményezése: Néhány ajánlás
A Fabry terápia fejlődése
A Székesfehérvári Foglalkoztatási StrAtégia Javasolt célrendszere
Önkormányzati Egészségügyi Napok január 18. Orosz Éva
GLOBÁLIS CÉLOK A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSÉRT Global Goals.
Előadás másolata:

A jövő trendjei: okos gyógyszerek, új esélyek dr. Jakab Zoltán elnök

Innováció nélkül nincs gyógyszeripar

A jövő trendjei Innovációs nemzet, M-kereskedelem robbanása, A közösségi média birodalma, Az előrejelző szervezet, Fenntartható városok, Szélsőséges klimaváltozás, Jönnek a robotok, Személyre szabott gyógyszerek, Tanulás 2.0, Harc a tehetségekért, Neuro- kiegészítés, Adatbázisok hasznosítása, Személyes 3D nyomtatás, X Energia, Quantum számítógépek Az eü kiadások 2030-ra az EU-ban elérhetik a GDP 14%-át (2010-ben 8%) A kormányzatoknak meg kell találni az adatok gyűjtésének és transzparenciájának hatékony módját, hogy priroritási döntéseiket megalapozhassák. A házirovosok kapuőr és koordináló szerepe meg fog erősödni („beteg menedzser”). A bürokrácia csökkentésén keresztül csökkenthetőek az ellátás és kutatás költségei. A gyógyszeripari változások jó része az IT lehetőségekhez kötődik, ahol sokkal gyorsabb, exponenciális a fejlődés. Paternalistából betegközpontúvá váló egészségügy. Hatóanyag – hatásosság – adat – kockázatelemzés vagy a beteg elérése?

Átalakuló gyógyszeripari modell Vertikálisan integrált „blockbuster” modell Egészségnyereség ökoszisztéma Saját K+F, gyártás, kereskedelem Népbetegségek Merev rendszerek, elkülönült funkciók Együttmüködések a K+F, gyártás területén Új szereplők Meg nem oldott betegségek Rugalmasság

A MIC 90-től a betegélményig Input B2B Prosprektív tervezés Felíró fókusz Finanszírozás – admin folyamat Output B2C Retrosprektív elemzés Beteg fókusz Finanszírozás meghatározó

HPV-vakcinák Hatóanyag(csoport) Elkerülhetővé válnak a vírusfertőzés súlyos szövődményei, így például a méhnyakrák és számos más rákbetegség Milyen előnyökkel jár? Humán papillómavírus Milyen betegséget kezel? Hepatitis (gyulladásos májbetegség) gyógyszeres terápiája Hepatitis B, C A hepatitis B incidenciája az OECD országokban 2000 és 2010 között felére csökkent HIV-ellenes szerek Az AIDS gyors lefolyású, halálos betegségből krónikus betegséggé szelídült, és közel vagyunk a gyógyíthatósághoz AIDS Tirozinkináz-gátlók Krónikus mieloid leukémia, vesesejtes rák, egyéb súlyos rákbetegségek A leukémia egyes válfajai, egyes rákbetegségek súlyos műtétek nélkül váltak gyógyíthatóvá TNF-alfa-gátló biológiai terápiák A munkaképességet helyreállító, teljes vagy közel teljes értékű életet biztosító gyógymódok váltak elérhetővé Autoimmun gyulladásos betegségek (reumatológia, bélbetegségek) AntibiotikumokJárványok, tömeges fertőzések Az akut járványok és fertőzések a fejlett világban ma már csak minimális népegészségügyi kockázatot jelentenek Antihipertenzívumok A 100 ezer főre jutó infarktusok száma az OECD-országokban között 156,2-ről 64,2-re csökkent Magasvérnyomás-betegség Inzulinok, orális antidiabetikumok Cukorbetegség Az I-es és II-es típusú diabetes olyan betegséggé vált, amellyel évtizedekig lehet teljes értékű életet élni Az innovatív gyógyszeripar által kifejlesztett gyógyszerek között vannak olyanok, amelyek alapvetően változtatták meg egy betegség kezelését, illetve növelték a páciensek életesélyeit. Egészség és értékteremtés – Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete

Új terápiák sora

Forradalom a gyógyszeripari kutatás - fejlesztésben Adatvagyon – Gén szekvenálás tömeges méretben – Elérhető emberi szövet minták – Klinikai vizsgálatok és orvosi beavatkozások adatai Új technológiák – Őssejtek, sejt- és génterápia, RNSi – Fejlődés az orvosi eszközök, képalkotás, robotika területén – M-Health Információk az egészségügy minden szereplőjétől – Orvos, beteg, finanszírozó

Transzlációs kutatásHálózati innováció A jövő gyógyszeripari kutatásainak ezek szabják meg a fő irányait A K+F megújításának két pillére

Mit adhat az innovatív gyógyszeripar? Eredmény szemlélet Projekt mgmt Marketing tapasztalat Globális jelenlét Pénzügyi háttér

2011 EU Ipari K+F Befektetési Táblázat, Európai Bizottság, Kutatás – Fejlesztési JRC/DG Egészség és értékteremtés – Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete Az innovatív gyógyszeripari vállalatok világszerte a kutatás- fejlesztésbe legnagyobb arányban befektető vállalatok között vannak

Köszönöm a figyelmet!