Füzérkomlós. Fekvése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90 kilométerre északkeletre fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
VANYOLA.
Advertisements

Felsőregmec.
Szigetszentmiklós Készítette:Haász Valter.
Értény.
Múcsonyban található irodaépület Ft-ért eladó!
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
A falu bemutatása Készítette: Szlovicsák Valéria 8.c
NYON 1.
Szülővárosom bemutatása
Káloz.
Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport.
Gazdálkodás és Management BA Levelező 1. évfolyam
Bácsszentgyörgy Adatok: Rang: község Terület: 1473 hektár Lakosság: 190 fő Telefonkörzet:76 Irányítószám: 6511 Régió: Dél-Alföld Megye: Bács- Kiskun.
Milota.
Kétsoprony.
Körösszegapáti Körösszegapáti.
Márok A falu bemutatása.
Bihartorda.
Somogybükkösd.
Fekvése ♦ Zalaegerszegtől 13 km-re északnyugatra, a Zala folyó, a Szévíz és a Foglár patak által határolt területen fekszik.
Pórszombat A falu bemutatása. Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének.
Az eldugott paradicsom
Sopron, a hűség városa.
Királyhelmec Iván Evelin Projekt.
Heves megye történelmi térképe az emlékhelyekkel
Bőcs Község Készítette: Csege Kornélia.
F ő meü Fekvése Rövid története Nevezetességei Közérdekű Adatok Turizmus,Szálláshelyek Kezdőlap Készítette:Balatoni Ádám.
Kötcse.
Aggteleki cseppkőbarlang
TISZAKÓRÓD Készítette: Bercséné Grezner Emese
Kultúra a török hódoltság korában
Zselickislak.
Kalandozás a Báthoryak és a Rákócziak földjén
csodás Palotaszállója Isaac Stern – Massenet: Meditation
Történelmi vonatkozások
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Ismerkedés Várgesztessel Készítette: Dienes Zoltán SZIE GTK GM levelező 1szemeszter.
Bér bemutatása.
Készítette: Tóth Balázs I./3.cs.
Készítette: Dóbiás Kinga
Zemplénagárd.
KÜKÜLLŐVÁR (Cetatea de Balta, Kokelburg,) Foto: Csedő Attila
Tevel (Bonyhádi kistérség).
Medgyesegyháza. Fekvése Békés-megye dél-keleti részén fekszik. Békéscsabától kb. 30 km-re. Itt található Medgyesegyháza!
Készítette: Nemes Andrea Kereskedelem és marketing (Ba) 1. évf. 2.csoport.
KAPOSMÉRŐ Készítette: Diarráné Kiss Enikő SZIE-GTK Gazdálkodási és Menedzsment Szak Levelező Tagozat I.évf.
KAMOND.
CSONGRÁD CSONGRÁD A TISZA JOBB PARTJÁN, A KÖRÖS TORKOLATA FELETT FEKSZIK. KEDVEZŐ FÖLDRAJZI HELYZETE MIATT AZ ÚJKŐKOR ÓTA LAKOTT HELY. ÁRPÁD FEJEDELEM.
Újsolt Informatika Házdolgozat Fekvése A település Apostag és Solt között fekszik. Két csatorna – keletről a Kiskunsági öntöző-, nyugatról pedig a Fűzvölgyi.
Sárrétudvari.
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
Székelykeresztúr Fekvése:
Kistérségi település elemzés
ünnepélyes bizonyítvány átadása
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
Ferenczi Ilona szakmai nap
TÁMOP-6.2.4/A/11/ „A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Humánerőforrás fejlesztése foglalkoztatás támogatás révén”
Csecsemő- és gyermekápoló képzés munkahelyi gyakorlat
3. célterület keretében részt vevő 3 fő szakorvos jelölt
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban
TIOP-2.2.2/C-10/ „Észak-Magyarország kicsinyeiért”
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
TÁMOP-6.2.2/A-09/ Képzési díjak támogatása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban Sajtótájékoztató.
Sugárterápiás szakasszisztens képzés
TÁMOP-6.2.2/A-09/ Képzési díjak támogatása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban Ünnepélyes bizonyítvány átadás.
Készítette: Körtélyesi Nóra
Előadás másolata:

Füzérkomlós

Fekvése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90 kilométerre északkeletre fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90 kilométerre északkeletre fekszik

Megközelíthető Budapest felől: Budapest felől: 3-as főúton Miskolcig majd 37-es út Sátoraljaújhelyig onnét Mikóháza, Pálháza, Filkeháza, Füzérkomlós 3-as főúton Miskolcig majd 37-es út Sátoraljaújhelyig onnét Mikóháza, Pálháza, Filkeháza, Füzérkomlós 3-as főút Hidasnémetiig majd Zsujta, Abaújvár, Hollóháza, Füzérkomlós 3-as főút Hidasnémetiig majd Zsujta, Abaújvár, Hollóháza, Füzérkomlós Miskolc felől: Miskolc felől: 37-es út Sátoraljaújhelyig onnét Mikóháza, Pálháza, Filkeháza, Füzérkomlós 37-es út Sátoraljaújhelyig onnét Mikóháza, Pálháza, Filkeháza, Füzérkomlós

Története I. Először 1270-ben említik. Nevét jellegzetes növényéről, a komlóról kapta; régebben Komlósnak hívták a falut. Először 1270-ben említik. Nevét jellegzetes növényéről, a komlóról kapta; régebben Komlósnak hívták a falut. Ez a terület már ősidők óta lakott lehetett, ezt bizonyítják az itt előkerült kőkorszaki leletek. Ez a terület már ősidők óta lakott lehetett, ezt bizonyítják az itt előkerült kőkorszaki leletek. A település első írásos emléke 1270-ből maradt fenn, ekkor adományozta V. István a füzéri várat és tartozékait - köztük Füzérkomlóst – Endre fia Mihálynak. A település első írásos emléke 1270-ből maradt fenn, ekkor adományozta V. István a füzéri várat és tartozékait - köztük Füzérkomlóst – Endre fia Mihálynak. A vár sorsának alakulásával együtt változott a falu története is. A vár sorsának alakulásával együtt változott a falu története is.

Története II. Helytörténeti kutatások szerint alig lakott itt néhány család a XV-XVI. században. Helytörténeti kutatások szerint alig lakott itt néhány család a XV-XVI. században. A Károlyi család telepítette újra a falut. A Károlyi család telepítette újra a falut. Az itt élő emberek elsősorban fakitermeléssel, földműveléssel és kőbányászattal foglalkoztak. Az itt élő emberek elsősorban fakitermeléssel, földműveléssel és kőbányászattal foglalkoztak. A XX. században a hegyi vasút megnyitása új lendületet adott a falu fejlődésének, de mikor ban megszűnt a vasút a bánya is bezárt. A XX. században a hegyi vasút megnyitása új lendületet adott a falu fejlődésének, de mikor ban megszűnt a vasút a bánya is bezárt. A füzérkomlósiak ma is büszkék arra, hogy itt alakult meg a környék postahivatala és valamikor gyógyfürdő is volt a faluban. A füzérkomlósiak ma is büszkék arra, hogy itt alakult meg a környék postahivatala és valamikor gyógyfürdő is volt a faluban.

Nevezetességek Füzéri vár Füzéri vár Füzérkomlós közelében magánosan emelkedő, meredek falú, hegykúp tetején állnak az ban V. István által épített Füzér várának romjai (550m) Füzérkomlós közelében magánosan emelkedő, meredek falú, hegykúp tetején állnak az ban V. István által épített Füzér várának romjai (550m) A mohácsi vész után egy évig itt őrizték a koronát A mohácsi vész után egy évig itt őrizték a koronát

Lehetőségek Fehér Szikla Vadászház Fehér Szikla Vadászház Választható programok: - vadászat - horgászat - lovaglás - túrázás Választható programok: - vadászat - horgászat - lovaglás - túrázás

Térképe