Más szögből így néz ki Rajzolta: Julian Beever.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A mai tízen- és huszonévesek értékeiről A közügyek fogyasztói konferencia február 17. Ságvári Bence.
Advertisements

Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
A szeretet himnusz értelmezése
gondolatok Automatikus Ne azt nézd ahová estél, hanem azt, hogy hol csúsztál meg.
K ONTROLLÁLATLAN VÁGYAK, KISZÁMÍTHATATLAN HISZÉKENYSÉG, KIALAKULATLAN ÉRZÉSVILÁG Avagy a reklámok hatásai a kisiskolásokra Készítette: Tóth Ivett Anna.
Digitális világ 6. foglalkozás A hirdetések világa Mi a reklám?
A térkép és a propaganda kapcsolata Bobák Szilvia.
Parajdi István.
A legszebb Szív.
Nemzetközi tárgyalási technikák
Albert Einstein idézetek.
Szívvel elhiszem, Szájjal megvallom Hogy Jézus Krisztus Úr
Tűnödtem… wondered: " Kik az én számítógépes barátaim ? "
Készítette: a Dalai Láma
ERP Integrált vállalatirányítási rendszer
Hogyan írjunk motivációs levelet?
Regények és versek Totó.
Isten?.
Üdvözlök mindenkit! A kutyatartással kapcsolatosan szeretnék beszélni.
Zene: Charlie - Ha messze mész
Feltétel nélküli szeretet
Albert Einstein idézetek.
Világomban minden rendben van
Szerelem „Azt kértem Tőled, hogy szeress még. Azt mondtad, hogy Neked ennyi nem elég. Annyi mindent adhatnék még hát kérlek Kicsim kérlek maradj még! Maradj.
Szeretet nélkül Szeretet nélkül élni nem lehet élni nem lehet Merk Mihály Gorog Rita Dalma.
ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina
Na ne …  gondolhatná de ez nem vicc ! Nézzen be hozzánk !
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
Előítéletmentesen a hajléktalanokkal szembeni előítéletekről
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Gyönyörködni a nők mellein, jó a férfiak egészségének, segít, hogy tovább tudjanak élni. Erre jöttek rá német tudósok, miután több éven át ezt megfigyelték.
Ami az emberek nagy részénél ugyanazt az eredményt hozza.
A napraforgó tulajdonsága: Borús id ő ben is a nap felé fordítja fejét.
Reformáció = Megújulás. Tegnap megértettük, hogy megújulni… csak szabadon lehet!
ANGYAL Képzeld csak el Képzeld el, hogy e pillanatban egy angyal ül melletted… Képzeld el, hogy e pillanatban egy angyal ül melletted…
MESÉLJ APU (Muhi János) Zene: Fiam (Komár László).
Imagine….
Mindenütt a földön Vágynak valami jó után,
SZÍVEKET GYÜJTÖK !! Mácz István:.
AZ ATEISTA FILOZÓFUS.
Vérmérsékletem képekben
NATIONAL FRIENDSHIP WEEK Sok ember sétál ki-, be az életedben De kevés az igaz barát, aki otthagyja lábnyomát a szíveden.
Hozzád emelem lelkemet, Uram, 
Miért nem valóságos az idő?
5. A racionalitás paradoxonai Bara Zoltán
Pozitív gondolatok.
Más szögből így néz ki Rajzolta: Julian Beever Kereskedelemtan 5 Reklám, befolyásolás Tóth Gergely.
Környezettudatos marketing Tóth Gergely. Hogyan üzenhetünk?  Üzenet  Csatorna  Reklám  Plakátok  Költségvetés  Profizmus  Hitelesség?  Tettek.
JÓ REGGELT !.
Nem más csak egyszerü logika!
Fogalom Kérdezz! Felelek.
Így néz ki ……. Így néz ki a szomorúság Így néz ki a bocsánat kérés.
Az önmagát kereső ember. Csak légy természetes és boldog! Táncolj a gyerekkel, szeresd, öleld át! Ne hordozz magadban eszményképeket Légy az,
Leonardo a Szabadság Teológiájának egyik megújítója.
Mai üzenetünk Szeretni kell?.
Add át a szívedet Jézusnak, Megtisztítja, meggyógyítja
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
Mountain of China Tudjuk…. - miért nem teszünk róla ?
CMMI 1.3 – Verifikáció Készítette: Kis Gergely. Bevezetés A specifikációt, követelményt vetjük össze a kész/készülő termékkel Itt nem vizsgáljuk, hogy.
FELTÉTELES RANGSOROLÁS A cikk a nyugat-afrikai farmerek szarvasmarhákkal kapcsolatos preferenciáinak felmérésével foglalkozik. A szarvasmarha jelentősége:
Tűnődtem… " Kik az én számítógépes barátaim ? ".
Pályázatok értékelésének tapasztalatai Hoffmann Miklós független szakértő.
Biotermékek piaca Magyarországon
Kereskedelemtan 8 Másért vállalkozók
A külföldi hallgatók egyetemválasztási szempontjai
Új információszerzési szokások az egészségügyben Felmérés az orvosi könyvtárak használóinak szokásairól dr. Kührner Éva Ph.D. Informatio Medicata 2007.
Manipulál-e a média?.  Média és a közönség viszonyának kérdése?  Befolyásol-e vagy sem?  Média legfontosabb információ forrás  Szabadidőnk többségét.
Manipulál-e a média FARKAS LAURA PEDAGÓGIA SZAK III. ÉVFOLYAM.
Előadás másolata:

Más szögből így néz ki Rajzolta: Julian Beever

Kereskedelemtan 5 Reklám, befolyásolás Tóth Gergely

1.1 Fő út és mellékút

 Új, gyors, könnyű, javított, forradalmi, intelligens, most, azonnal, meglepő  Pl. Papírtörölköző tartó –383 Ft – 1526 Ft –Látszatra egyforma –Mindkettő olasz –De az egyik: „inteligancza plastica” Forrás: Pratkanis és Aronson: A rábeszélőgép c. könyve alapján (Ab Ovo, 1992) Eladásnövelő szavak

Áruházak és polcok  Áruházak: Vigyázzunk a magasságra!  Polcrendszer széle, pénztár környéke! Forrás: Pratkanis és Aronson: A rábeszélőgép c. könyve alapján (Ab Ovo, 1992)

Oda nem való dolgok  Állatok, sex appeal, gyerekek  Pl. Coca-Cola Light reklámCoca-Cola Light reklám Forrás: Pratkanis és Aronson: A rábeszélőgép c. könyve alapján (Ab Ovo, 1992)

„Édes” bűnök, botrány  Erkölcs ellen  Vallás ellen  Öregek ellen

Álomvilág

1.2 Egyéb technikák

Felmérések, felmérések

Van globális felmelegedés?  Al Gore a San Diegoi Egyetem kutatóját, Naomi Oreskest idézi, aki 928, véletlenszerűen kiválasztott, lektorált tudományos cikket nézett át. Ezek közül egy sem tagadta a globális felmelegedést és annak antropogén okait. A nem mindig alapos napilapok vizsgált 636 cikkeinek immár 53%-a kételkedett a felmelegedés okaiban

Szektavezérek hétparancsolata 1.Teremts sajátos társadalmi valóságot 2.Képezz vakcsoportot 3.Teremts elkötelezettséget a disszonancia csökkentésével 4.A vezető hitelességének és vonzerejének megteremtése 5.Küldd híveidet hittéríteni 6.Tereld el a szektatagok nemkívánatos gondolatait 7.Érd el, hogy a szektatagok egy fantomra összpontosítsanak Forrás: Pratkanis és Aronson: A rábeszélőgép c. könyve alapján (Ab Ovo, 1992) 181. o., 36. o.

Faktoidok, összeesküvések  Beetetés  Képek a fejünkben  Hitler = Hussein?  A megfelelő kérdés  Faktoidok, titkos összeesküvések ElhelyezkedésÁrÁllapot Külváros, reptér mellett 13 MLelakott, felújítandó Külváros, csendes helyen 12 MFelújításra szorul Belváros, csendes helyen 21 MFelújítás alatt

A választás kódja  Ki olvasta a Da Vinci kód c. könyvet?  Olvassák el figyelmesen a kiadott cikket!  Válaszoljanak a tesztlap kérdéseire!

Szakértői vélemény  Összeesküvések vannak  Mítoszok: a cáfolat használ nekik  Valóságot kreálhatnak –Rózsakeresztesek –Templomosok –Sioni perjelség  Miért hisznek benne? –Emberek félműveltsége –Olyan húrokat pengetnek, amire szívesen hallgatunk –Politikának szüksége van bűnbakokra – Felfoghatatlan problémák egyszerű magyarázata –Néha tényleg vannak összeesküvések  Gyümölcsei: gyűlölet, félelem, apátia Forrás: Kiss Ulrich SJ, IGEN, nov o.

 Eredmény: 24 harmadéves hallgató Eredmény:  Tények vizsgálata –Hányan állítják? –Kik állítják? –Milyen érdekük fűződik hozzá? –Hol írták le? A választás kódja

HVG cikk HVG cikk – Szt. Istváni Alkotmány Miért manipulatív?  Cikk íve.  Szóhasználata: „riposztoznak”.  „Jogtudós” cinizmusa.  Kulturális folytonosság megítélése nem „szakértők” dolga.  Az alkotmány mindenkié, nem politikailag elfogult jogászoké.  Hermenautika Vigyázat!  Én is manipulálom Önöket (256 oldalas könyv és elfogult is vagyok)

1.3 Hogyan védekezzünk?  Ne higyj a szemednek!  Higyj a szívednek!  Keresd az érdeket!  PP – Propaganda-packázás (Culture Jamming)