Csodálva, imádva tekintek Kegyelmének tengeribe,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ha szívemben Istennek békéje él,
Advertisements

Passió 14 stáció Készült:
Ballagók búcsúztató áhítata.
Jézus a mi oltalmunk, erősségünk Ha ránk szakad minden baj, mégse félünk Ő a mi páncélunk, erős pajzsunk Ha ránk tör az ellenség, Benne bízunk Ez a föld.
BÖJT 2014.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Íme, az Isten Báránya, aki hordozza a világ bűnét!"
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
Igazságban, szellemben életem átadom, Szerelmemnek olaját, s teljes hódolatom. Mindent átadok Neked, fogadd el, Istenem, Oltárodra hadd tegyem, itt.
Jézusom, áldozatodra gondolok, meghaltál értem a Golgotán
Térdre hull, vár a néped, (Itt) minden hang Rólad szól: Érted jöttünk el, Érted jöttem el! Lehelj ránk, hozd a Mennyet: Életre életet. Érted jöttünk el,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Szentlélek, úgy kérünk szállj le ránk,
Jézus, tiszta lényed nézve,
Ím, jászlad mellett térdelek, Ó, Jézusom, üdvösségem.
Szentlélek, úgy kérünk, szállj le ránk, töltsd el a szívünk, életünk, hogy béke, és áldás szálljon ránk, küldd el a lelked, úgy kérünk, Istenünk!
BB Biblia-kör.
Könyörülj rajtam kegyelmeddel, Istenem, töröld el hûtlenségemet nagy irgalmaddal!
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !.
Advent Az imádság, az önvizsgálat ideje ‘.
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Áldjad én lelkem a dicsőség örök Királyát! Őnéki mennyei karokkal együtt zengj hálát! Hárfa és lant, mennyei angyali hang, mind az Ő szent nevét áldják.
Ki hittel a drága keresztre tekint, Szíve rögtön az üdvre lel itt
Dicsőség mennyben az Istennek. Dicsőség mennyben az Istennek
Szent bizonyosság: Jézus enyém. Földi utamra sugárzik e fény
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
1. Halld meg a hívást, Jézusodét! Még ma kövesd Őt fogva kezét!
Rád bízom, Rád bízom, a fényes napokat Rád bízom
Zengjen az ének, vígan szálljon Hálaadás az Úr elé! Örvendező szent szolgálattal Menjen eléje, ki övé, És a föld, tudja meg: Alkotó Isten, Ő az Úr! Menjetek.
Halld az angyalujjongást, Zeng az Istengyermekről
Csendes éj, szentséges éj! Mindenek nyugta mély; Nincs fenn más, csak a szent szüle-pár Drága kisdedük álmainál. Szent Fiú aludjál, Szent Fiú aludjál!
Ó hála az Úrnak, zengjünk neki hát, Mert úgy szeretett, hogy od'adta Fiát! A kínra, halálra küldötte el Őt. Megnyitni a mennyet a bűnös előtt! Dicséretek.
Jöjj, ha éhes vagy.
Hogyha lábam megbotolna, Jézus van velem, És erős kezébe fogja
Nem tudom mikor lesz.
Igazságban szellemben. 1. Igazságban, szellemben, életem átadom. Szerelmemnek olaját, s teljes hódolatom. Mindent átadok Neked, fogadd el Istenem, Oltárodra.
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
aki Jézussal jár s benne hitt: aranyból koronát, fehér égi ruhát,
Hittem benned, s most íme zengem Irgalmas nagy tetted ezért.
REFORMÁCIÓ Amikor a mi Urunk és Mesterünk azt mondta:
Már keresztem vállra vettem, S érted mindent elhagyok.
Dicsérlek téged, mennynek, földnek Atyja! Nagy neved fénye az eget áthatja, Kegyelmed mélye meg nem érthető, És magas volta fel nem érhető, érhető. Dicséretek.
Légy áldott Isten, Fiad úgy szeretett, Hogy a fán szenvedett értem és mennybe ment! Halleluja, hála néked, Halleluja, ámen! Halleluja, hála néked, Ébreszd.
Ó drága kincs te szeretet, Jöjj, töltsd be fáradt lelkemet,
Engem szeret Jézusom, Bibliámból jól tudom, Mind övé a kisgyermek,
Én fel sem foghatom. Ref.: Én fel sem foghatom: mily jó az Úr, Az ajkam zeng hálahalleluját, Nyelvem Róla szól.
Ó jöjjetek hívek ma lelki nagy örömmel, A jászolhoz Betlehembe jöjjetek el! Megszületett az angyalok Királya: Ó jöjjetek, imádjuk, Ó jöjjetek,
Jézusom, áldozatodra gondolok
Megtisztul minden szennytől A Jézus vériben, Jézus vériben.
Megváltóm, elfogadtalak! Szívem örül, az üdv enyém,
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
235.
Teelőtted összegyűltünk
49.
240.
101.
31.
Ha Isten békéje lakja szívemet, bár dúlhat vihar ellenem, Nagy hittel szívem zengi ez éneket: az Úrban, az Úrban jó nekem!
375.
Jézusom, áldozatodra gondolok: meghaltál értem a Golgotán
Igazságban, szellemben életem átadom, Szerelmemnek olaját, s teljes hódolatom. Mindent átadok Neked, fogadd el, Istenem, Oltárodra hadd tegyem, itt.
44.
Fenn a mennyben az Úr minden győztesnek ád, aki Jézussal járt, s benne hitt: aranyból koronát, fehér égi ruhát, s hárfa húrjait pengetheti.
Magára vette szennyes ruhámat, megbékítette Istent, Atyámat
Ó édes Jézus, ég és föld dicsőséges királya, Hozzád repes az angyalok alázatos imája. Édes igád terhe ellen föllázadt a gonosz szellem, Szívek trónját.
Előadás másolata:

Csodálva, imádva tekintek Kegyelmének tengeribe, És hallgatom édes örömmel, Mit róla tanít az Ige. Szent vére bűnt befedez, Tisztára mossa ruhám; Bizalmamat ebbe vetem, Reménységem Jézus csupán. Dicséretek 300/1

Ó mennyi időt veszítettem, Sóhajtva a terhek alatt! De hogy magam őneki adtam, Lelkemről a súly leszakadt. Szent vére bűnt befedez, Tisztára mossa ruhám; Bizalmamat ebbe vetem, Reménységem Jézus csupán. Dicséretek 300/2

Gyöngéd keze szívemet érte: Meggyógyítalak fiam én. S megfogva ruhája szegélyét Erő s öröm szállott belém. Szent vére bűnt befedez, Tisztára mossa ruhám; Bizalmamat ebbe vetem, Reménységem Jézus csupán. Dicséretek 300/3

Most vélem a béke Királya, Vezéreli lépteimet, S oly drága az Ige az ajkán: Békém adom én teneked! Szent vére bűnt befedez, Tisztára mossa ruhám; Bizalmamat ebbe vetem, Reménységem Jézus csupán. Dicséretek 300/4