Az élelmiszerekkel kapcsolatos szabályok
2003. évi LXXXII. törvény az élelmiszerekről Törvény : az élelmiszerek előállításának és forgalmazásának szabályai környezet berendezés eszközök élelmiszer összetevők minőségi követelményei alkalmazott személyekkel szembeni követelmények
Tevékenység bejelentési kötelezettség: élelmiszer előállító neve,címe előállítás helye tevékenységi kör Élelmiszerekkel szembeni minőségi követelmények JÓ MINŐSÉG Élelmiszerellenőrző hatóságok ellenőrzési, intézkedési feladatai
Hatósági élelmiszer ellenőrzés : Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszer-lánc biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság élelmiszerbiztonsági ellenőrzés ÁNTSZ / Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat közegészségügyi ellenőrzés Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság élelmiszer ellenőrzés
Ellenőrző hatóságok jogai: Belépni Iratokba betekinteni Térítésmentesen mintát venni Minőségvédelmi bírságot kivetni
Magyar Élelmiszerkönyv 57/2004. FVM rendelet Élelmiszerekre vonatkozó kötelező és ajánlott irányelvek gyűjteménye: kötelező előírások ajánlott irányelvek Hivatalos Élelmiszervizsgálati Módszertani Gyűjtemény
41/1999.(V.28.) FM rendelet az Állategészségügyi Szabályzat kiadásáról Származás igazolás Szállítás Tárolás elkülönítve, hűtve, Lefagyasztás légmentes, jelölt csomagolásban
67/2007.(VII.10.)GKM-EüM-FVM-SZMM együttes rendelet a vendéglátó termékek előállításának feltételeiről Anyaghányad-nyilvántartás Közegészségügyi követelményeknek megfelelés Szállítás, tárolás Előrecsomagolt élelmiszerek Vendéglátó termék kiszállítása -ÁNTSZ engedélye alapján