Szoftverhez kapcsolódó jogok, felhasználási formák

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Országos könyvtári fejlesztések a tanulás támogatására
Advertisements

Számítógépes vírusok.
S ZOFTVERSZOLGÁLTATÁSOK : B ILINCS VAGY S ZABADULÁS ? Zsoldos Sándor IPR-Insights Consulting & Research.
Szaszák Csaba forrás: Szoftverjogok Szaszák Csaba forrás:
A látvány-csapatsportágak támogatásához kapcsolódó társasági adó kedvezmény szeptember 16. Hadas Ildikó mob:
Az Autodesk szoftverek licencelési technikái, a jogtiszta használat új lehetőségei Eördögh Imre Business Development Manager AEC Eördögh Imre Business.
Szerzői jog A különböző műveket nagyon könnyű másolni.(Például könyv, kép, film, zene vagy valamilyen program). Ez rengeteg jogi problémát vet fel. Az.
1 Bevásárlás, az árak összehasonlítása. 2 Mária, 20 éves egyetemista, félállásban dolgozik Mi a közös ezekben az emberekben? Teréz, 30 éves, dolgozó édesanya.
Szoftver Fogalma, típusai.
Partiumi Keresztény Egyetem - Nagyvárad -
Internet és szerzői Szerz ő i Akadémia, Irodalom és Internet Dr. Fodor Klaudia Franciska március 29.
Mire jó az internet? • Kommunikáció a családdal, a barátokkal • Elérhető információ és szórakozás • Tanulási, ismerkedési, és felfedezési lehetőségek.
Informatika és etika. Jogi ismeretek
A szoftverek.
A térségi vasutak, az élhető vidék október 27. A térségi vasutak, az élhető vidék – október 27. Közlekedési szövetségek alakítása, lehet ő.
Szoftverek jogállása Alapfogalmak Szoftver.
Magunkról  Kurzusok  Tartalom  Tesztek  Feladatok  Nógrádi PC-Suli  96/ Nógrádi PC-Suli  96/ Magunkról  Kurzusok  Tartalom  Tesztek.
A szoftverhasználat jogi vonatkozásai
Magyar Tudományos Akadémia
Levelező program beállítása webmail-hez
A szoftverek csoportosítása
Az emberek életében kellemes élmény a jól megszervezett nyaralás. És ezt a legtöbb esetben meg is akarják örökíteni. Csak az nem mindegy mivel teszik.
A szoftver.
Software Technology Forum, április 7., Budapest, BME Nyílt forráskód a vállalatnál: ingyenes gyógyír vagy pénznyelő divat? Szentiványi Gábor, PhD.
Informatika és etika §.
Számítógépes bűnözés A számítógépes bűnözés fogalma, jellegzetességei
A Microsoft Windows Vista gazdasági hatásai Lehetőségek az ökoszisztéma számára Microsoft Innovációs Nap november 27. Komáromi Zoltán Ügyvezető igazgató.
Készítette: Hanusz Zoltán /Hazlaat/
Testre szabott Microsoft szoftver-licenc meghatározása online szakértői rendszerrel Készítette: Kurucz Eszter
Szoftverlicencek Takács Béla
SZOFTVEREK.
A szakdolgozat egésze Envisioning the Thesis as a Whole Mavrák Katalin
A szerzői jog 2. Takács Béla Felhasznált irodalom Bednay Dezső: Gazdasági és üzleti jog LSI Oktatóközpont Budapest 2002.
„Jó gyakorlatok” Nagyné G. Jordanoff Györgyi. A „jó gyakorlat” újszerűsége  a MiTiok programban szereplő tananyag adaptálása és felhasználása IKT eszközök.
Munkahelyi egészség és biztonság
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Kié a neten publikált tartalom? Creative Commons.
Készítette: Gocsál Ákos, Gocsál Klára, Fehér Péter 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Internet az oktatásban – taneszközök.
Számítástechnikai alapismeretek 2. rész
INFORMATIKA ALAPFOGALMAK
Információs társadalom
Bárhol, bárhonnan, bármikor… Élelmezési-étkezési megoldások a felh ő ben el ő adó: Fizel Mihály tanácsadó GNSoft Kft.
Szoftverjog és etika, adatvédelem
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
Fekete Vivien Galambos Edit
A Szoftverekkel kapcsolatos jogok
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
Informatikai alapismeretek Összefoglalás. AlapfogalmakAlapfogalmak Informatika: Informatika: – Az a tudományág, amely az információk keletkezésével, továbbításával,
A vállalkozás létrehozásának lépései
Jogi tudnivalók Adatbiztonság. Adatbiztonsági osztályok Alapbiztonsági osztály Személyes adat, üzleti titok, pénzügyi adatok. Fokozott biztonsági osztály.
Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 1 A szoftverek Csoportosításuk, verziók.
Olyan, rendszerint kisméretű programok vagy programrészek, amelyek észrevétlenül terjedjenek és kárt okoznak. A felhasználó tudta nélkül működnek. Képesek.
E-Learning, E-Kereskedelem, és E-Gazdaság fejlődései
Szoftvergazdálkodás a gyakorlatban Az információbiztonság tükrében Hétpecsét, XIX. Szakmai fórum, jan. 18.
TÁMOP /1-2F Modern informatikai eszközök Állományok le- és feltöltése az interneten Papp Szabolcs 2009.
Szoftver Program – a számítógép számára érthető utasítássor Operációs rendszer – Programcsomag. Kapcsolatot teremt a felhasználó és a számítógép között.
Szoftver Program Operációs rendszer – Programcsomag, kapcsolatot teremt a felhasználó és a számítógép között. Pl: Windows és DOS, Linux (ingyenes), Unix.
Szoftverek fajtái, rendszer- és felhasználói szoftverek
SZERZŐI JOGOK AZ INTERNETEN AZ EGÉSZSÉGES, ERGONOMIKUS SZÁMÍTÓGÉP HASZNÁLAT  Minden jog fenntartva.
Jogi kérdések Jogi kérdések. Szerzői jog Törvény – LXXVI./1999. Irodalmi, művészeti, tudományos alkotások Számítógépes programalkotás Dokumentáció Forráskód,
SZOFTVEREK (programok). Szoftver fogalma A szoftver (software) valamely számítógép rendszerhez tartozó programok, program- rendszerek, és azok dokumentációinak.
Kommunikáció Boda Klaudia 12.c. Mi a kommunikáció? A kommunikáció tájékoztatás, információk cseréje közlése valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
A GPLv3 és a BSD licenc összehasonlítása Ádám Szilveszter Magyar BSD Egyesület.
Információtechnológiai alapismeretek
Szoftver Program Operációs rendszer – Programcsomag
Készítette: Pető László
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Letöltés az internetről
SZOFTVEREK (programok)
A szoftverhasználat jogi vonatkozásai
Előadás másolata:

Szoftverhez kapcsolódó jogok, felhasználási formák

Szoftver licencszerződés Szerzői jog Szellemi tulajdon Szoftver licencszerződés A szoftverek védelme általában: technikai (másolásvédelem) és jogi (szerzői jog, licence)

Kereskedelmi (jogtiszta) Licencelési módok Kereskedelmi (jogtiszta) Freeware (ingyenes) Trial (próba) Shareware (korlátozott) Félszabad (célcsoportnak) Szabad

Mit tehetünk a legálisan megvásárolt szoftverünkkel? készíthetünk egy biztonsági másolatot Használhatjuk Megfigyelhetjük és tanulmányozhatjuk a működését

Mit nem tehetünk a legálisan megvásárolt szoftverrel? Illegális használat Jogosulatlan másolás Egy szoftver megvásárlása nem jogosít a későbbi verzióinak használatára Internet-kalózkodás (warez) Hamisítás Alkalmi másolás

A felhasználó felelőssége A számítógép üzemeltetője felel azért, hogy a gépen csak jogtiszta szoftverek legyenek! Az illegális szoftver kereskedelemben való részvételt – az eladást és a vételt is – a törvény bünteti! BSA

Legalább ennyit illik tudni mindenkinek!