Jindo csodája.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
FERDINAND MAGELLAN  Portugáliában született, Portóban.  Nemesi családból származott.  1505-ös hadjáratban szállt először tengerre, ahol.
Advertisements

Vitorlázás Horvátországban. 1.nap • Szombat reggel 7 órai indulással dél körül a Plitvicai tavakhoz érkezünk. Magánháznál a szállás birtokba vétele után.
Siófok és környéki hungarikumok
Természetismeret 6. A Föld
Szeretteim! Nemsokára elérkezik a születésnapom. Nagyon sok ember vásárol ilyenkor és készülnek már külön erre az alkalomra szóló rádió- és TV-műsorok,
A bibliai lecke előkészítése és tanítása (1-2.)
“ Békés együttélésre jutottam az idővel : ő sem követ, én sem szaladok el előle, egy napon találkozunk..." Mario Lago.
(A tudomány szemszögéből)
Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.
Macskaféle ragadozók.
Stromboli (felszínalaktan)
Élt egyszer egy dombtetőn három fa
Cseh nyelvre fordította:
A Balaton földrajza.
– A Maldív Köztársaság szigetország az Indiai-óceánon, India délnyugati csücs- kénél. 26 atollból, 1192 szigetből áll, ebből 202 lakott, további 87 a.
Készítette: Fröhlich Noémi
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Készítette:Szőke Gréta
Szörfözés a,,szivárványon” Hullámvasút a természetben.
1. Egy széler ő m ű park építése a tenger közepén A XXI. század néhány mérnöki csodája.
ÁTKELÉS A VÖRÖS TENGEREN
Mi is az a világörökség? ..
Tizenegy ember lógott egy helikopter kötelén, tíz férfi és egy nő.
Én még mit sem tudtam Rólad, Te már akkor szerettél
Én még mit sem tudtam rólad,
A HAJÓTÖRÖTT
Milyen csodás kék bolygó!. Az Ibériai-félsziget déli része. Egy homokvihar hagyja el Észak- Afrikát és a Kanári-szigeteket.
A tiszavirágzás „”Az apró kérész mindössze egyetlen napig él. Egyetlen napig. Mégsem sajnáljuk érte, hiszen ezen a napon csak annak él, amit szeret. Szárnyra.
 A világ 20 legnagyobb légikikötője közül 14 itt található (Chicago,New York, Dallas, Los Angeles, Atlanta, STB....).
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! ! Zene: Princess: Tavaszi hajnal.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
ÖRDÖGSZIGET.
Un mare monument natural A boliviai Salina de Uyuni a világ legnagyobb só sivataga mely egy hatalmas természetes tükört alkot. Az es ő s évszakban.
BAHRAIN.
Anglia- Portsmouth.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Szent Miklós püspök Élete és legendái.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Az ördög úszómedencéje. Az ördög úszómedencéje. A világ legijesztőbb és legcsodálatosabb fürdőhelye. A látvány és az élmény döbbenetes és magával ragadó.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Szent Bernadette.
Francia Köztársaság.
ÖRDÖGSZIGET.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
A Kanári-szigetek 7 nagy és 6 kisebb szigetből álló csoport az Atlanti óceánban, az északi szélesség 27. és 30. foka, valamint a nyugati hosszúság 13.és.
MÍTOSZ A vízözön (pusztulásmítosz) (Részlet a Teremtés könyvéből)
„Emlékezz meg a nyugalom napjáról…”
Titicaca-tó 3821 méterrel a tengerszint felett fekszik, és ezzel a világ legmagasabban fekv ő hajózható tava. Az Andokban található, Peru és Bolívia.
A kék szépség A Son Doong ötször nagyobb, mint a Phong Nha-barlang, melyet korábban Vietnam legnagyobb barlangjának tartottak. A legtágasabb helyeken.
II Évközi Vasárnap A - év János 1,29-34 Keresztelő János másnap látta, hogy Jézus közeledik hozzá. Erre így szólt:
Hollandia, a vizek ura Készítették: Kovács Péter, Ferke Dominik, Gál Zsombor, Tőrös András (6.A)
A világháború kezdete július 28. – november 11.
Un mare monument natural
Elsüllyedt világot rejt a Föld legnagyobb barlangja
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Jindo csodája.
Tizenegy ember lógott egy helikopter kötelén, tíz férfi és egy nő.
TENERIFE.
Djerba, a lótuszevők szigete
Látványos képek a Világ minden tájáról.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
Jindo csodája KATTINTS.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
Milyen csodás kék bolygó!
Velünk élő középkor Forrás:
KAPRUN.
TÁMOP / „Bakonyszentlászlói iskola fejlesztése”
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
copyright Ian Coristine/1000IslandsPhotoArt.com
Előadás másolata:

Jindo csodája

Mózes csak egyszer tudta kettéválasztani a tengert. Koreában ez évente nem is egyszer megtörténik. Jindo szigete a harmadik legnagyobb sziget Dél-Koreában Jejudo és Geojedo után. A 250 kisebb-nagyobb szigetből álló csoport leg-nagyobb csodája a szétnyíló tenger, amely évente két alkalommal szabadon hagy egy átjárót, ami összeköti a két szigetet: szabad átjárást enged Jindo és Modo szigete között. A 2,8 km hosszú, 30-40 m széles úton száraz (vagyis inkább sáros) lábbal lehet átkelni, de mindössze egy órán át van erre lehetőség, utána a tenger visszafoglalja jussát.  

A helyiek hatalmas ünnepséget csapnak az esemény tiszteletére A helyiek hatalmas ünnepséget csapnak az esemény tiszteletére. Rengeteg ember (és évről évre egyre több turista) gyűlik össze a parton, akik már a térdig-bokáig érő sekély vízben elkezdenek átgázolni a másik szigetre. A két oldalról induló tömeg a tenger közepén találkozik, azután ki-ki kedve szerint továbbmegy a túlsó partra vagy visszafordul.

Ilyen alkalmakkor tíz-, de lehet, százezrek vesznek részt a ,,Mózes csodája” fesztiválon. A természeti csoda mindössze 1975 óta ismert a nyugati világ előtt, amióta Dél-Korea párizsi nagykövete mesélt róla. Mivel a jelenség nagyon hasonlít a Bibliában leírt tengerkettéváláshoz, ezért ebben a kultúr-körben a Koreai Mózes-csodaként terjedt el.

Az utóbbi években a nyugati turisták miatt már hozzászoktak a mózesi hasonlathoz, de termé-szetesen a helyieknek saját legendáriumuk van. A legismertebb történet a Bbyong, a hoedongi öregasszony.

Sok-sok ével ezelőtt még rengeteg tigris élt a szigeten Sok-sok ével ezelőtt még rengeteg tigris élt a szigeten. Amikor a tigrisek egyre gyakrabban jöttek be a faluba prédáért, a helyiek elmenekültek a Modo-szigetre. Végül már csak Bbyong, egy öregasszony maradt a faluban. Bbyong mindennap imádkozott a tenger istenéhez, Yongwanghoz, hogy engedje meg neki, hogy újra láthassa a család-ját.  Egyszer, februárban Yongwang megjelent neki álmában, és annyit mondott: holnap küldök neked egy szivárványt a tengerre. Ülj fel rá, és lovagolj át a másik szigetre. Bbyong így tett.

Másnap kiment a tengerpartra, újra imádkozott, és a tenger szétvált Másnap kiment a tengerpartra, újra imádkozott, és a tenger szétvált. Ezen az úton a családja és a többi falusi ember is visszatért a szigetre. Azóta ahányszor a tenger kettéválik, megünneplik ezt a Yeongdeung Fesztivállal, és így emlékeznek meg Bbyongról.

VÉGE Tradicionális koreai muzsika