a Microsoft Office Word szövegszerkesztő program segítségével

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Én így tanítanám a tabulátor használatát
Advertisements

Microsoft Office Programcsalád
Elektronikus levelezés
CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Szoftverfejlesztés eredményei Közös szervezetmenedzsment.
Levelező program beállítása webmail-hez
LEVÉL.
SZÖVEGSZERKESZTÉS Boríték készítése.
Körlevél készítése.
Szövegszerkesztési szabályok
az MSAccess programmal
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 2. rész: Adattáblák létrehozása külső adatforrásból.
az MSAccess programmal
TARTALOMJEGYZÉK LÉTREHOZÁSA
A körlevél készítésének menete
Körlevél készítése
European Computer Driver Licence
WEB Technológiák Coldfusion ME Általános Informatikai Tsz. dr. Kovács László.
MICROSOFT OFFICE EXCEL. Indítása  Start - Minden program – Microsoft Office – Microsoft Office Excel  Asztalról az ikonjára dupla kattintással.
A szövegszerkesztés alapjai
Delphi programozás alapjai Nagyváradi Anett PTE PMMK MIT.
KÖRDOKUMENTUM készítése
Így tanítanám a kördokumentumok készítését
Egyéni anim á ció készítése Jenei Olívia Felkészítő tanár: Fegyver Imre Huszár Gál Iskola 4030 Debrecen Diószegi út 15.
Szélességi bejárás A szélességi bejárással egy irányított vagy irányítás nélküli véges gráfot járhatunk be a kezdőcsúcstól való távolságuk növekvő sorrendjében.
Hasonlóságelemzés.   Kaptunk egy feladatot, amit meg kell oldanunk.
Microsoft Excel Függvények VIII.
Elektronikus levelezés
Microsoft Office Programcsalád
Körlevél.
A cikk (ismertetés) szerzője és címe Az ismertetett mű szerzője, címe és megjelenési adatai Ismertetések a HUMANUS-ban: Az ismertetett mű – ismertetés.
A példaként választott cikk bibliográfiai tétel ISBD formában: Az elkészült bibliográfiai tétel „marc formában”: A bibliográfiai tétel megalkotásához kért.
Készítette: Lakos Péter.  Adott egy irányított vagy irányítatlan, véges gráf.  Írjuk ki a csúcsokat egy kezdőcsúcstól való távolságuk növekvő sorrendjében.
Körlevél.
Szövegszerkesztés Páll Éva Boglárka.
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” Emlékszel rá?  Hol tárolod kedvenc webhelyeid címét?  Fizikailag hol van.
Microsoft Office Power Point 2003 segítségével
Körlevél.
KÖRLEVÉL.
DOKUMENTUMOK KÉSZÍTÉSE WORD 2007 SZÖVEGSZERKESZTŐVEL II. rész.
DOKUMENTUMOK KÉSZÍTÉSE WORD 2007 SZÖVEGSZERKESZTŐVEL I. rész.
Aki írja a levelet Aki küldi a levelet Aki kapja a levelet Aki olvassa a levelet.
I276 Antal János Benjamin 12. osztály Nyíregyháza, Széchenyi I. Közg. Szki. Huffman kódolás.
Eu-háló Partnerszervezeti Kommunikációs Center január 17.
Egy szövegszerkesztő legegyszerűbb szolgáltatásai
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Néhány jótanács prezentációk készítéséhez
Adatbázis alapfogalmak
Microsoft Office. A szövegszerkesztők segítségével igényesen kialakított dokumentum készítésére van lehetőség. A számítógépes szövegszerkesztés számtalan.
Szakember Kérdések Megállapítás Megoldási javaslat javaslat Árajánlat Megvalósítás Pénzügyi Szakember Bemutatkozás Elemzés Ajánlat készítés Specialisták.
Kördokumentumok 1..
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Kördokumentumok 2..
Fórum használata A fórum főoldala alapállapotban.
Bevezetés az informatikába 8. előadás Dokumentumkészítés számítógéppel II.
Szövegszerkesztés – 9. óra
Adatbázis kezelő bemutatása MS-Office 2003 Tisztelt Felhasználó ! Ebben a bemutatóban szeretném bemutatni Az adatbázis készítés alapjait. Földi Attila.
Pénzügyes változások, fejlesztések. FIR pénzügyek.
Szövegszerkesztés.
A jövő HR megoldása Fejér Tamás. perbit.insight Munkavállaló kezelő Munkakör kezelő Toborzás kezelő Továbbképzés kezelő.
Microsoft® Office Project 2007-tanfolyam
MIFIR adatszolgáltatás – Technikai információk
Kördokumentum készítése
Szövegszerkesztési alapfogalmak
MS Office Word 2010 Szövegszerkesztés.
Körlevél készítése.
az MSAccess programmal
Informatika Oktató: Katona Péter.
Barcsák Marianna KPSZTI
MS Office Word 2010 Szövegszerkesztés.
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
Előadás másolata:

a Microsoft Office Word szövegszerkesztő program segítségével Körlevél készítése a Microsoft Office Word szövegszerkesztő program segítségével

Mi a körlevél? A körlevél több személynek küldendő azonos tartalmú levél, amely azáltal válik személyessé, hogy minden levél a címzettre vonatkozó adatokat tartalmazza.

Példa egy kész körlevélre: Címzett: Kovács Gézáné Szeged, Híd u. 1. Tisztelt Kovács Gézáné! Örömmel értesítjük, hogy Ön megnyerte nyereményjátékunk 1000 Ft-os díját. Nyereményéhez, amelyet postán küldünk sok szeretettel gratulálunk! A levélben a különböző címzettre vonatkozóan három adat szerepel: a név, a lakcím és a nyeremény összege. Ezeket az adatokat ezért pirossal jelöltem.

Hogyan lehet körlevelet létrehozni? A körlevél készítésekor szükség van egy olyan állományra, amely minden levél állandó szövegét tartalmazza. Ez a törzsdokumentum. A törzsdokumentum szövegében a címzettre vonatkozó adatokra mezőhivatkozások találhatók, pl.: <név>. A másik szükséges állomány a különböző címzettek adatait tartalmazza táblázatos formában, ez az adatállomány.

A körlevél készítéséhez szükséges állományok: törzsdokumentum Címzett: <név> <lakcím> Tisztelt <név>! Örömmel értesítjük, hogy Ön megnyerte nyereményjátékunk <nyeremény>-os díját. Nyereményéhez, amelyet postán küldünk sok szeretettel gratulálunk! mezőnév adatállomány

…és hogyan készül a körlevél? a törzsdokumentumot és az adatállományt a felhasználónak kell létrehoznia. a program ezután a törzsdokumentumba épített hivatkozások, un. mezőnevek alapján egyesíti a két állományt. Ennek során a mezőnevek helyére behelyettesíti az adatállomány adatait, pl. a <név> helyére Kovács Gézáné, Kiss Éva, stb. kerül. így jön létre egy újabb állomány: a körlevél.

A körlevél készítésének három alapvető lépése: 1. lépés A törzsdokumentum elkészítése, 2. lépés az adatállomány létrehozása, az első két lépés sorrendje tetszőleges, majd a 3. lépés a törzsdokumentum és az adatállomány egyesítése.

…tehát: törzsdokumentum adatállomány k ö r l e v é l

Vége