Az Interaktív multimédia Az információs társadalom három fő területének metszete Távközlés, (híradástechnika) Informatika, (számítástechnika) Tartalom-ipar.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
 A felkereső ifjúsági munka gyűjtőfogalom, amely mindazon megközelítéseket magában foglalja, amelyek során az ifjúságsegítők, a fiatalokkal foglalkozók.
Advertisements

Globalizáció Globalizáció:
>>0 >>1 >> 2 >> 3 >> 4 >> Gyülekeznek a felhők a felsőoktatás egén - avagy a cloud learning szárnyalása a kibertérben SERES – MISKOLCZI - FÓRIKA - LENGYEL.
TÁMOP Mozgáskorlátozottak interaktív honlapja.
MT mint tévészolgáltató Fókuszban az interaktivitás
Internetezők az elektronikus kormányzatról és az Európai Unióról április 3. II. online média mobil- kommunikáció autók, márkák, vásárlás idegenforgalom,
DIGITÁLIS PÉNZ.
Élethosszig tartó tanulás a jobb közérzet érdekében
Dr. Pados László Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatala
TECHNOLÓGIAI FEJLŐDÉS ÉS JOGALKOTÁS
Bemutatkozás Mádi Gábor BME – 3. év villamosmérnök (Bsc) MobilNetPályázat I. – BME I. helyezés – mywalk.
Web2 a mobilon: mégis, kinek az érdeke? Méhes Krisztián Neo-Play Entertainment Kft.
Média Klub október 11. Az IPTV szolgáltatások jövője.
Új online technológiák: lehetőségek és kihívások Kerese István Fejlesztési platform üzletág igazgató Microsoft Magyarország
A tanulás jövője Dr. Kuti István oktatási főigazgató-helyettes
Informatikai alapfogalmak
Globalizáció társadalmi összefüggései - kulturális globalizáció
Önkormányzati informatika ASP alapokon
Az információs forradalom
Az információszerzés.
A kábeltelevízió jövője,
A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata A Google segítségével, a drseres.com domain keretein belül létrehoztunk egy online virtuális intranet.
 Információs társadalom – a fogalom és ami mögötte van  Másvilág – fiatalok az információs társadalomban  Útikalauz stopposoknak – ifjúsági munka virtuális.
Interaktív Multimédia Gyurik Pál Veszprémi Egyetem Alkalmazott Gazdaságtan Tanszék Egyetem TV.
Médiagazdaságtan A televíziózás piaca.
A kritikus infrastruktúra védelem nemzetközi háttere és a magyar nemzeti program kialakítása, az ebből fakadó szakmai feladatok Balatonföldvár, március.
I. Informatikai alapismeretek Dabas, november 18.
WordLearner.com -- Learn or Teach Words in Almost Any Language WordLearner.com online és offline nyelvoktatás mobiltelefonon és interneten Benedek Balázs.
Gálik Mihály Kit is érdekel a digitális televíziózás Magyarországon? BKÁE Média és Telekommunikáció Tanszék Média és Telekommunikáció Tanszék.
Európai Uniós távmunka programok és tredek Wesselényi Andrea
Internetes bankok piacformáló hatása
E-learning és a multimédia
Wireless Home Gateway Handover és roaming kérdések Készítette: Tóth Balázs Viktor.
Az IKT kompetenciaterület specialitásai
Internet alapjai. Szakmák Multimédia szerkesztő Content-szerkesztő Content-Manager Webriporter Infobróker Online-szerkesztő Online-újságíró.
A multimédia olyan tartalom, amely többféle csatornát is használ a felhasználók tájékoztatására vagy szórakoztatására. MULTI (latin) = többszörös MÉDIA.
e-Learning a tanárképzésben
Az információs ipar teljesítménye Európai Unió, Magyarország, Amerikai Egyesült Államok.
OTDK 2011 Szakra Attila Konzulens: dr. Majtényi György Társadalomtudományos és filozófiai válaszok a transzhumanizmus kihívásaira.
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
Ismerje meg a Napi Gazdaság olvasóit! május 27.
2009. október 19. Szegedi Tudományegyetem BTK Informatikus Könyvtáros Szak 1 NEMZETKÖZI TARTALOMIPAR ÁGAZATOK ÉS TRENDEK 7. előadás.
Mobilkód – az interaktív offline Szabó Tamás Head of Mobile Multimedia, Pannon.
IKT struktúra.
Az e-learning rendszer és szereplői
Tévéképernyő a digitális szobában Király István Budapest, február 29.
Levéltárak kapcsolódása az elektronikus levéltárhoz A levéltári technológiai központok, a központi e-levéltári és e-irattári szolgáltatások Dr. Kenyeres.
1 Marketing II. – VI. feladat E-kommunikáció Budapest, március 18. Készítette: Börcsök Sándor a K-ExxOn megbízásából K-Exx-On.
Máté István Multimédia fejlesztő Máté István
KÖSZÖNTJÜK HALLGATÓINKAT! Önök Vári Péter A láthatatlan üzenet - Rádiótávközlés a mindennapok szolgálatában előadását hallhatják! December 8.
Fiber haszonérv házhálózat kiépítéshez
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 2. konferencia.
Hírközlő hálózatok Stefler Sándor ...
Kutatások a digitális átállás társadalmi fogadtatása területén ORTT Alkalmazott Kommunikációtudományi Intézet Hazay István.
A z o n l i n e m a r k e t i n g l e h e t ő s é g e i SZAKDOLGOZAT.
Wireless Home Gateway Handover, roaming, keletkező veszteségek Készítette: Tóth Balázs Viktor.
ADSL alkalmazása xDSL frekvenciaosztásos elven működik, azaz különböző frekvencián továbbítja az előfizető és a szolgáltató felé haladó adatokat.
4.Tétel: xDSL, VoIP, FTTx, NGN
E-Learning, E-Kereskedelem, és E-Gazdaság fejlődései
Egy regionális rádió szerepvállalása B.-A.-Z. megye falvainak kulturális és társadalmi életében.
Dr. Apjok András Budapest, SZIM, Magyar Információs Társadalom Stratégia Az egészségügyi és szociális ágazati információs stratégia ismertetése,
E-LEARNING ALKALMAZÁSOK DR. ZÁRDA SAROLTA. AZ ELEKTRONIKUS OKTATÁS KÖVETELMÉNYRENDSZERE JÓL TAGOLT TARTALOM PERCES SZAKASZOK - A TARTALOM A KELLŐ.
FELHŐ ALAPÚ INFORMATIKAI RENDSZEREK VS. LEXIKÁLIS ISMERETEK Networkshop 2016 Konferencia Debrecen Antal Péter, Eszterházy Károly Főiskola,
Megjelentek az infokommunikációs pályázatok
Információtechnológiák és tudásbázis az Agrof-MM Leonardo+ projektben M=Mountain; M=Mediterranean
Híradástechnika I. 7. Wührl Tibor.
Közérdekű agrárinformációs szolgáltatások
Multimédia.
17. ÚJ TUDOMÁNYOS TECHNOLÓGIAI FORRADALOM.
Előadás másolata:

Az Interaktív multimédia Az információs társadalom három fő területének metszete Távközlés, (híradástechnika) Informatika, (számítástechnika) Tartalom-ipar (szórakoztatóipar). Ezek között a terültek között az átfedés ma még csak kis mértékű. E három szektor által közösen lefedett terület jelenti az interaktív multimédia szolgáltatásokat.

A távközlés területén ehhez elsősorban a kábel- és műholdas hálózatok, a műsorszórás és a mobil hálózatok tartoznak. Az informatikában a számítástechnikai berendezések, a szoftverek és interfészek előállítása kapcsolódik az interaktív multimédiához. A tartalom-ipar szolgáltatja az interaktív multimédia anyagok előállításához szükséges audiovizuális termékeket, a különböző hang- és képanyagokat, filmeket, stb …

Távközlés Informatika Tatalom- ipar IMM Multimédia hálózati berendezések és eszközök Off-line multimédia On-line multimédia

A multimédia hálózati berendezések és eszközök a távközlés és az informatika azon metszete, amelyből hiányzik a tartalom ipar. Off-line ill. on-line multimédia jelöli a tartalom-ipar kizárólagos metszetét az informatika-iparral ill. a távközléssel.

Jelenleg a három terület csak kis mértékben fedi le egymást, de már látszik, hogy a közös metszetük folyamatosan és nagy léptékben növekszik. Néhány éven belül, az információs társadalom teljes kiépülésével az interaktív multimédia az említett három szektort jelentős mértékben uralni fogja.

Fontosabb irányelvek (10 guidelines) (G1) Jelenlegi szabványok alkalmazhatósága az IMM területén (G2) Az interaktivitás megvalósíthatósága a különböző médiumokon (G4) Az IMM szolgáltató európai mintarendszerek tapasztalatai (G6) Internet és a multimédia egymásra hatása (G8) Mobil rendszereknél felmerülő felhasználói igények. (G9) Az IMM multimédia alkalmazása az elektronikus kereskedelemben (G10) Internet szolgáltatás.

 Az Internet szolgáltatások összekapcsolódnak a TV- és rádió műsorszórással.  Video and audio on demand, Near video and audio on demand Műsorszámok tetszőleges, vagy előre megadott időpontban történő indítása (alapszolgáltatás lesz)  Delayed broadcast Műsor/műsorszám sugárzottnál későbbi időpontban történő vétele  Pay per View Előfizetési díjat a megtekintett tévéműsorok függvényében fizetünk majd  News on Demand A híreket tetszőleges időpontban hallgathatjuk

Home Banking otthonról végzett banki műveletek Interaktív (szerencse)játékok Teleshopping otthonról történő vásárlás Telework otthoni munkavégzés lehetősége valamilyen telekommunikációs hálózaton keresztül. Distant Learning, Teleeducation, E-learning elektronikus médián keresztül fogunk tanulni Karaoke on Demand Népszerű zeneszámok lejátszása hálózatról, melyhez magunk énekelhetjük a szöveget