Az energiakaland oktatási program

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Advertisements

„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
"Tabletek, kispolski, miegymás - Mi is az a Bűvösvölgy?” Média animátor – H95 Bűvösvölgy szeptember Legeza Katalin.
A tanári munka értékelése
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével a Nemzeti.
Dobbantó program. Kik vesznek benne részt? Országosan 15 iskola Tervezett: 22.
Az Észak-Alföldi régió energiastratégiája
Energiakaland - új eszközök a hazai energiatudatosság pedagógiában-
Tehetségpont létrehozása
LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Kompetensek leszünk!? Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium
Vajon mi is az a TVN? Gondolatok a 2009-es „észpénz.net” kampány kapcsán június 4. Turny Ákos igazgató.
FENNTARTHATÓ LÉTÜNK A MEGÚJULÓ ENERGIÁK TÁRSADALMASÍTÁSA -TÁMOP /2-2F – A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális.
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
2009 Merényi Zsuzsanna Közoktatási szakértő-középiskolai tanár
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
 Városi Óvodai intézmény – eFt  Arany János Általános Iskola – eFt  Kossuth Lajos Általános Iskola – eFt  Móricz Zsigmond Gimnázium,
ÚJ KIHÍVÁSOK, ALTERNATÍVÁK A FENNTARTHATÓSÁG ÚTJÁN „LEGYEN SZÍVÜGYÜNK A FÖLD!” Nukleáris energiatermelés a fenntarthatóság jegyében Bátor Gergő.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
JVSZ EU Bizottság február 09. „A gazdaságfejlesztési pályázatok módosuló feltételrendszere és a gazdasági válság: könnyítések és kockázatok”
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
Régiók együttműködése a bioenergetikai tudástranszfer és az energiahatékonyság területén „REBE” Ausztria-Magyarország Határon átnyúló Együttműködési Program.
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
Magyar Pedagógiai Társaság Somogy Megyei Tagozata november 21. Kis Jenőné dr. Kenesei Éva megyei elnök.
Az együttnevelés gyakorlata az óvodában (A pedagógusok együttműködésének lehetőségei az egyéni fejlesztés megvalósításában)
Disszeminációs Konferencia „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV
Szép őszi napot kívánok!. MÉRFÖLDKŐ NAP NOVEMBER 4. Helyszín: Villa Pelikán télikertje (9700 Szombathely, Deák F. u. 3.)
Önkéntesség, mint a vállalati felelősségvállalás eszköze az E.ON-nál
Intézményvezetői Értekezlet október 6.
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
Piller Rudolf SzélerőVép Kht.
A mai nap programja ig Köszöntő Polgármester Úr 5 perce Gyorsított tanév előkészítő információáradat ig integrációt segítő.
Gyakorlatvezető mentortanárképzés
Néhány szó a földgáz piacról
Tájékoztatás az Európai Gazdaságélnkítő Csomagról ÚMVP MB Budapest, június 29. ÚMVP MB
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 MIT KEZDÜNK AZ EU-VAL? Az unió megjelenési formái az oktatási intézményekben.
Országos Közoktatási Intézet Tantárgyi obszervációs vizsgálatok
Iskolahálózatok itthon és külföldön Pénziránytű műhelymunka MNB, november 10.
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
Hatékonyság – Esély - Integráció TÁMOP /2-C június 27.
Hatékonyság – Esély - IntegrációHatékonyság – Esély - Integráció TÁMOP /2-C SZEPTEMBER 30.
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Hol a határ a pr és a valódi felelősségvállalás között?
A halmozottan hátrányos helyzetű általános- és középiskolások nevelését/oktatását segítő pedagógiai rendszer Győr, Mosolits Lászlóné, Ildikó.
Logikai szita Pomothy Judit 9. B.
1 A magyar energiapolitika „ Az energiahatékonysági indikátorok az EU-ban és Magyarországon” nemzetközi szeminárium Budapest, október 5. Hatvani.
„Beszélgessünk Európáról” programsorozat MeH EU Kommunikációs Főosztály Dániel Anna Békés, március 18.
TÁMOP /1-2F „Mércénk az ember” Oktatásfejlesztési munkacsoport.
TRUEFOOD RENDEZVÉNYEINK Március 12. Budapest: ”Kutatás az innovációért” Április 29. Budapest: INTÉZETLÁTOGATÁS a Campden & Chorleywood Magyarország.
LLP program - Comenius Tempus Közalapítvány LLP Nemzeti iroda Kiss Tímea, Comenius asszisztens november 24.
I.Nemzetközi példák II.Magyar helyzet III.Klímatörvénnyel kapcsolatos elképzelések.
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
A tanulói laptop program megvalósítása a Kecskédi Általános Iskolában.
A 21. század energiapolitikai kérdései és hazai válaszai: a „Magyarország energiapolitikája ” című stratégia és a lezajlott társadalmi-szakmai.
A tartamos erdőgazdálkodás és a faenergetika optimális kapcsolata „A biomassza felhasználásának formái” Budapest, október 25. Jung László vezérigazgató-helyettes.
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
A projekt az Europai Unio támogatásával, az Europai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Külkapcsolataink, pályázataink: I. Comenius II. Erste – ACES III. Testvériskola.
AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT.  NAT 2012, EMMI-rendelet 2012  2016-tól az érettségi vizsga megkezdéséhez 50 óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges.
Az energiakaland oktatási program Az E.ON számára a társadalmi felelősségvállalás a következő generáció, a gyermekek és a fiatalok támogatása, és.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
Köszöntjük kedves vendégeinket!. A projekt az Európai Unió támogatásával, A z Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. ELŐZMÉNY Társadalmi.
NAPELEM MINT ALTERNATÍV ENERGIAFORRÁS. MIRE VALÓ A NAPELEM? Hiedelem = melegvíz termelés Valódi alkalmazás = elektromos áram termelés Felhasználás: közvetett,
Az energiakaland oktatási program Az E.ON számára a társadalmi felelősségvállalás a következő generáció, a gyermekek és a fiatalok támogatása, és ezen.
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
2018/2019 tanév.
Előadás másolata:

Az energiakaland oktatási program

Az E.ON számára a társadalmi felelősségvállalás a következő generáció, a gyermekek és a fiatalok támogatása, és ezen keresztül a jövő építése talán a legfontosabb befektetés.

A pedagógiai programot az E A pedagógiai programot az E.ON UK, Nagy-Britannia legnagyobb integrált áram- és gázipari vállalata hozta létre Magyarországon 2008-ban szakértők ellenőrzésével, a hazai pedagógiai hagyományokhoz igazítva, a NAT-tal összhangban került bevezetésre

A program összhangban van az EU új oktatási irányelveivel Öntevékenység Csapatmunka Összefüggő látásmód Gondolkodni Mérlegelni tanitás

Elsődleges cél, hogy a gyerekek játékos formában ismerkedjenek meg az energia izgalmas világával, az energiatermeléssel, a felhasználással, az energiatakarékosság fontosságával, és a biztonsággal

A program segíti a pedagógusokat az energiatudatosság, az energiával kapcsolatos tudás és az ezekkel kapcsolatos kompetenciák kialakításában, mélyítésében

Az EnergiaKaland program és a kapcsolódó internetes oktatási portál, a www.energiakaland.hu 6-tól 18 éves korig kínál diákok és tanáraik számára energiával kapcsolatos ismeretanyagot

EnergiaOtthon 6-10 éves tanulók számára Mi az energia? Energia a háztartásban Honnan jön az energia? Megújuló és nem megújuló energiaforrások Biztonsági jótanácsok – Biztonsági Bajnok

EnergiaVáros 9-12 éves tanulók számára Villamos energia Energia és környezet Energiatakarékosság biztonság

EnergiaOrszág 11-15 éveseknek - A tanulók az alábbi dontéshozók szerepében megvizsgálhatják, vajon át tud-e állni az ország a megújuló energiaforrások használatára: A kibocsátás-felügyelet Az áramtermelő A kormány A környezetvédelmi szakember A háztulajdonos

EnergiaVilág 14-18 éves, szakmát tanuló és/vagy érettségire készülő tanulók számára - A résztől az egészig Éghajlatváltozás Energiafelhasználás Nukleáris jövő? Energiaátalakítás Energiaelosztás Az EnergiaVilág tevékenységeinek segítségével a tanuló részt vehet bolygónk jövőjének formálásában. A globális kihívásokkal ismerkedve mérlegelheti személyes felelősségét és szembenézhet mindennapi szokásai globális hatásaival.

Az elmúlt 2 évről: 251 iskola rendelte meg a modulokat a honlapon határon innen és túlról is 151 észrevételt írtak eddig az EnergiaKalanddal kapcsolatban. Eddig kb. 8000 gyermek ismerte meg a programot

Pedagógus pályázatot 2009. október 15-i beadással hirdettünk meg:         17 pedagógus nyújott be pályázatot.

   Gyerek pályázatok: I. A Kreatív pályázatnak 2009 január 31. volt a beadási határideje. 74 pályamű érkezett be. A díjátadón 950 gyermeket láttunk vendégünk a Millenálison   II. - „Energiatakarékosság” pályázat beadási határideje 2010 április. 30. volt. 131 db pályamű érkezett be. III. „Hová tűnt az energia” pályázat beadási határideje 2010 április. 30. volt. 21 db pályamű érkezett be.

Díjaink: Nyári táborozások Könyvütalványok Üdülési csekkek Üzemlátogatások Utazásfinanszirozás Ajándéktárgyak Megjelenési lehetőségek Energy Direct rendszer

Eddig 5 továbbképzés volt pedagógusoknak és E.On önkénteseknek: Kardosfa Velence Hajdúszoboszló Dunakiliti Budapest      

Ma 35 E.On önkéntesünk van - Akik az ország különböző részén tartottak órát különböző oktatási intézményekben. Összesen 88 önkéntes energiakaland órát A 20 fős osztálytól a 270 főt nagyelőadásig

Elérhetőségeink: www.energiakaland.hu E.ON Hungária és E.ON Földgáz Kommunikációs osztálya Cím: 1051 Budapest, Roosevelt tér 7-8. Tel.: +36 1 472 2328 Tel.: +36 1 354-7129

A jövő lehetőségei… Önökkel együtt………….

Köszönöm figyelmüket Venczel Éva Zsazsa 2010. Június 05.