Medve-barlang.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A sin függvény grafikonja
Advertisements

A négy gyertya.
Cseppkőbarlangok Huszti Dóra 9.o
A felszín alatti vizek.
A KARSZTJELENSÉGEK.
A pillangó tanítása Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült mellette, és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy.
A ptc oldalakról egy rég tanult bölcsesség jut eszembe: „nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar” ELTÉRÉSEK ÉS HASONLÓSÁGOK A PTC OLDALAK KÖZÖTT.
A HÁROM FA.
Közösségi oldalak használata
Kereső programok használata
Budapesti zsinagogák Gáj Sáchár reprezentációja. Gáj Sáchár, akadémiai előadó, turista, fényképész. Ezt a bemutatót rövid budapesti látogatása alkalmával.
Eltérések és hasonlóságok a ptc oldalak között A ptc oldalakról egy rég tanult bölcsesség jut eszembe: „nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar”
Gyakoroljuk a múlt idő és a tárgyeset helyesírását!
1.Számú Elnöki (ecchi)gőzfürdő terv. -Ki ne álmodozott volna az anime és manga rajongók közül, hogy egy napon majd eljut Japánba és személyesen megismeri,
Hyde park lakók… folytatás Sziasztok! Én is írok magamról néhány sort, ahogy ti is megtettétek én születtem Pécsen. Nyitott hátgerinccel.
VADÁSZOK ÉS GYŰJTÖGETŐK
. Magyar Gyógytornászok Társasága V. Kongresszusa Sopron november (Élmény) beszámoló a tanszék 9 előadásáról.
Albert Einstein idézetek.
BOLYGÓ-DIMENZIÓK.
Az Élet Vonata.
Újévi vidámságok Néhány válogatott humoros mondás – hogy jókedvben fogadd az Új Esztendőt! Gyűjtötte és szerkesztette: Hermess.
A kockacukor világítása
Éva az Úrhoz.
Az anyós Egy anyósnak van 3 veje. Egy szép napon elhatározza, hogy próbára teszi őket, mert látni akarja mennyire tisztelik és szeretik őt.
Hogyan születnek a lepkék?
Magyarország Természeti Kincsei
Tols vs. MKK-Apol Kontinens 34 A kezdetek Eleinte a Tols nem volt jelen a K34-en olyan mértékben hogy az gondot okozzon akármelyik ellenséges klánnak.
Webdesign I - Oldaltervezés alapelvek. I. Tartalom-elhelyezés az oldalon ALAPELVEK 1.Mindig értékes és érdekes tartalom jelenjen meg az oldalon! 2.A tartalom.
Albert Einstein idézetek.
A HTML alapjai Havlik Barnabás Készítette:
A négy gyertya Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer négy gyertya.
A vita Egy csaj élete.
Mára ugyancsak megtépázta az idő a sárkányok létezését, mivel kizárólag mesékben bukkannak fel. A 16 század elején, az emberek elkedztek hinni a sárkányok.
A mai órán az őskor festészetével ismerkedünk meg!
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
Készítette: Rácz Imre Vince
Egyiptomi hétköznapok és ünnepek
Moliere 24/B.
Adventi négy gyertya.
AZ ÍRÁS Ókori Hellász írása.
A három fa. Egy magas hegy tetején volt három fa. Egy szép napon beszélgetni kezdtek vágyaikról, reményeikről, álmaikról.
A számítógép működéséhez két elv kell egyszerre működjön: automatizált számolás és programozhatóság. Történetét azokig a mechanikus számológépekig szokás.
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
A világ hét csodája azaz 3x7 nevezetesség.
Kedves csoptársak, az alábbi néhány kép egy üzem karbantartási munkái során készültek. Talán azok számára lesz érdekesebb, akik nem találkoztak még hőcserélőkkel.
Baradla-barlangi cseppkőkoradatok a késő negyedidőszaki klímaingadozások tükrében.
Optikai csalódások.
Mi így gyűjtjük a szemetet
Aggteleki Cseppkőbarlang
Aggteleki cseppkőbarlang
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
Bihar az I. Világháború előtt, alatt és után
Kialakulása A Medve-barlang a triászkorú kristályos mészkőben képződött mintegy 200 millió évvel ezelőtt. A mészkőben a barlangon átszivárgó víz rengeteg cseppkőképződményt.
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött, hogy testét kiszabadítsa.
Hogyan mozognak a bolygók és más égi objektumok?
FENG SHUI Tudod miért hordják a jegygyűrűt a negyedik ujjon?
Medve-barlang Nevét a barlangban épségben megtalált barlangi medve (Ursus spelaeus) csontvázról kapta.
MICA képeken. MICA 1. kísérlet Vettünk 6 db 50x50 pixeles képet. Ezeket 1-1 kétdimenziós sűrűségfügvénynek (2D-hisztogram) fogjuk fel, és importance sampling-gel.
A medve barlang.
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
A kék szépség A Son Doong ötször nagyobb, mint a Phong Nha-barlang, melyet korábban Vietnam legnagyobb barlangjának tartottak. A legtágasabb helyeken.
Buzgó-barlang Várhosszúrét
Elsüllyedt világot rejt a Föld legnagyobb barlangja
Minden hajnalban megfog valami…
PROKO karácsonyi KVÍZ Logók.
Láss... ne csak nézz.
14. A KARSZTERÓZIÓ.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
Megtudod különböztetni a szineket?! OK, Akkor nézd meg ezt a képet...
Közgazdászpalánta verseny
Előadás másolata:

Medve-barlang

A barlangot bányászok fedezték fel az ottani márványbányában egy robbantás után, 1975. szeptember.17.-én A barlang kutatásába később a nagyváradi Körösvidéki Múzeum, illetve a kolozsvári Barlangászati Intézet is bekapcsolódott.  A felfedezést követő években járdák, lépcsők, korlátok beépítésével látogathatóvá tették a barlangot, és 1980 július. 14.-én megnyitották a turisták számára. 

- A cseppkövek rendkívül lassan nőnek, évezredek alatt csupán csak egy centimétert. - ‘Ahányféle cseppkő, annyi féle forma, -3 gyakoribb formájuk van, az egyik a függőcseppkő, a másik a szalmacseppkő és a harmadik a cseppkőoszlop, más néven sztalagnát, a képen az utóbbit láthatjuk.

-A képen látható függő és álló cseppkövek valószínűleg 10 -A képen látható függő és álló cseppkövek valószínűleg 10.000 év múlva fognak összeérni

A bejáratnál a következő medve csontok fogadtak mindek az út mellett:

Eleinte csak kisebb cseppkövekkel találkoztunk melyek távolabb voltak egymástól, mint vártuk.

Ahogy egyre beljebb haladtunk a barlangban egyre nagyobb és formásabb cseppköveket vehettünk észre.

Néhány ember látogatása során pénzérméket dob a cseppkövek közé, amik sajnos károsítják azokat, oldják őket.

A túra végén végre találkozhattunk a híres medvecsontvázzal.

Köszönjük a figyelmet! 11B