A slambuc receptje
Hozzávalók (5 főre) 40 dkg vöröshagyma 20 dkg füstölt szalonna 2 kg burgonya 20 dkg lebbencstészta 1 ek. só 2 dl víz
1. lépés A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A burgonyát is megpucoljuk, majd vékony szeletekre daraboljuk.
2. lépés A szalonnát forró edénybe tesszük, néhány percig sütjük. A hagymát beletesszük a kisült zsírba és üvegesre pároljuk.
3. lépés Beletesszük a burgonyát, folyamatos keverés közben pirítjuk néhány percig. Hozzáadjuk a vizet, ízlés szerint sózzuk, majd betakarjuk és kis ideig várunk, hogy megpuhuljon.
4. lépés Végül hozzáadjuk az apróra tört tésztát, többször megkeverjük amíg a tészta puhára nem fő.
5. lépés Megterítünk, jó étvággyal elfogyasztjuk.
Köszönjük a figyelmet!