A slambuc receptje.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakmán innen, szakmán túl Kirándulás a Felvidékre.
Advertisements

Készíti Dormannsné Erzsike – Hanneke Dormanns asszony receptje alapján.
Az ö sszet ö ret é s á ld á sa.
Készítette:Dobák Lídia
NAPTÁR Megjegyzés: Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja. A hónapokhoz tartozó diákat le is másolhatja, és hozzáadhatja a saját.
Serpenyős Vendéglő Rezi György
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Házi tartósítási eljárások
8.C FÁNKOS KÖNYVE.
Az azsúrzománc készítés folyamata
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Angol – amerikai projekt hét
Helyes táplálkozás.
A sűrűség.
Az anyag és néhány fontos tulajdonsága
Palacsinta Palacsinta. Hozzávalók: 20 db palacsinta, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 1-2 kanál tej, 3 kanál porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 dl tejföl.
Gyermekkori sajátosságok
„Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal” készítése
Kedvenc ételem Timler Nikoletta 9.b. Spagetti Spagetti hozzávalók 1 csomag spagetti 60 dkg cukkíni 1 fokhagymagerezd 1 fej hagyma 1 ág friss rozmaring.
A térfogat mérése.
Készítette: Zsók Győző 10.C
Marhahúsból készült ételek
Húspótlók, főzelékfeltétek
A Csepel-sziget A Csepel-sziget „kincse”. A Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal Szótár a kezdő áldoskészítőknek: zsiradék nélkül készülő.
Gombák.
A folyadékok sűrűsége Hustota kvapalín.
Algoritmusok Páll Boglárka.
23. Szappanfőzés.
Móra Ferenc Gimnázium (Kiskunfélegyháza)
Bárányom, Bárányom, Istennek Báránya, könyörülj rajtam, hadd jussak jobb sorsra! Adj nekem nagy hitet, amíg lehet! Formáld kedved szerint a szívemet!
Edényrendezés.
Kedvenc ételem Bajcsi Ágnes 9.b. Rántott sajt Hozzávalók Rántani való sajt Rántani való sajt Liszt Liszt Tojás Tojás Zsemlemorzsa Zsemlemorzsa Hasábburgonya.
Kedvenc ételem Csernyánszky Enikő.
Kedvenc kajám - A lasagne
Ételkészítési ismeretek
Használati utasítás az új bikinihez.
Limitált Kiadás.
Édességek szőlőből.. Decemberben már megismerkedtünk különböző karácsonyi szőlős süteményekkel, melyekből anyukánkkal és nagymamánkkal otthon el is készíttettünk.
Fogadó étel vörös lencse krémleves 1 fej vöröshagyma kockára vágva ¾ csésze vörös lencsét külön megfőzve 1 szál fehérrépa ¼ holdra vágva.
Sarud Természetismereti Tudor tábor 2008 augusztus.
Apáthy Réka 8.t Heiden Zoé 8.t
A bikini helyes feladása
SAJTFONDÜK HŰTÖTT KÉSZÉTELEK otthoni feldolgozására
SALSA BÜFÉ ÉTLAP Pizza 28cm: Minden PIZZA: 950 Ft Köret Savanyúság
Mézeskalács készítése
Számonkérés Matematika 9. évfolyam Lovas Margaret 2009
A körömvirág kiemelkedő helyet foglal el a gyógynövények között. Azok közé a növények közé tartozik, amelyek a rák és a rákszerű daganatok esetén.
Összefoglalás Hőjelenségek. 1. A folyadék melegebb, kisebb sűrűségű része fel- emelkedik, helyére alacsonyabb hőmérsékletű anyag kerül. Ez a jelenség.
LEVESEK levesbetétek. A LEVESEKRŐL ÁLTALÁBAN A LEVESEK CSAK NEM MINDEN NÉP ÉTKEZÉSI KULTÚRÁJÁBAN ELŐKELŐ HELYET FOGLANAK EL. FOGYASZTÁSUK IGEN EGÉSZSÉGES,
Lakóhelyem Gasztronómiája Szentgotthárd és az őrség.
Sárvár és Környéke. Sárvár Elhelyezkedése  A 8-as, 86-os és 84-es (Sopron – Balaton) főút.  Keresztül halad rajta a Budapest-Szombathely vasútvonal.
VEND VIDÉK ÉS HOZZÁ TARTOZÓ ÉTELEK.. Vendvidéki Vend vidéki„Nosztalgia”
TÁPLÁLOKOK, TÁPANYAGOK
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
Az Őrség. Az Őrségről általánosságban Vas megye délnyugati szegletében helyezkedik el Látnivalókban és természeti kincsekben gazdag tájegység Nevét onnan.
Ő rségi Ő rségi szokások, a gasztronómia jegyében.
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
„Helyi ízek, helyi értékek” gasztrokulturális kapcsolatok a magyar- horvát határvidéken Dr. Szabó Géza- Endrédi Melinda Baranya Megyei Falusi Turizmus.
Nyugat-Dunántúl Gasztronómia. Földrajzi elhelyezkedés Nyugati határszél Győr-Moson-Sopron megye Vas megye, Zala megye Ország határai: Szlovákia, Ausztria,
Kurucz Virág Dietetikus SE – Kútvölgyi Klinikai Tömb
Haemocromatosis Klub Étrendi javaslatok
A Velencei-tótól a Csorba-tóig turisztikai kalandozás a Felvidéken!
Húsvéti béles hozzávalók
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Mi készül? gulyásleves.
Készítette: Tremmel Máté
A német gasztronómia Tartalomból: Türingiáról röviden
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Iskolánk alapításának 30. évfordulója alkalmából a diákönkormányzat
Előadás másolata:

A slambuc receptje

Hozzávalók (5 főre) 40 dkg vöröshagyma 20 dkg füstölt szalonna 2 kg burgonya 20 dkg lebbencstészta 1 ek. só 2 dl víz

1. lépés A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A burgonyát is megpucoljuk, majd vékony szeletekre daraboljuk.

2. lépés A szalonnát forró edénybe tesszük, néhány percig sütjük. A hagymát beletesszük a kisült zsírba és üvegesre pároljuk.

3. lépés Beletesszük a burgonyát, folyamatos keverés közben pirítjuk néhány percig. Hozzáadjuk a vizet, ízlés szerint sózzuk, majd betakarjuk és kis ideig várunk, hogy megpuhuljon.

4. lépés Végül hozzáadjuk az apróra tört tésztát, többször megkeverjük amíg a tészta puhára nem fő.

5. lépés Megterítünk, jó étvággyal elfogyasztjuk.

Köszönjük a figyelmet!