1. feladat  Készíts olyan függvényt, mely paraméterül kapja két egész típusú változó címét, s hívása után a két változó értéke helyet cserél.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Koordináták, függvények
Advertisements

Sor láncolt ábrázolással
Microsoft Excel Függvények I.
Feladat 1 •Tekintsük a prim alprogramot, amely az n, (n≤32000) paraméteren keresztül egy természetes számot kap és visszatéríti az 1–et, ha n prímszám.
Kifejezések, operandusok, operátorok
Programozási alapismeretek 3. előadás
Dinamikus tömbök.
Sztringek.
Bevezetés a Java programozásba
Bevezetés a Java programozásba
4. előadás (2005. március 8.) Pointerek Pointer aritmetika
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Programozás II. 6. Gyakorlat const, static, dinamikus 2D.
Táblázatkezelés alapjai MS Excel, OpenOffice Calc
Függvények, mutatók Csernoch Mária.
Mutatók, tömbök, függvények
Borland C/C++ mintapéldák tömbökre
3. LOGIKAI ADATSZERKEZETEK
„Országos” feladat. Feladat: Egy tetszőleges, színes országokat tartalmazó térképen akar eljutni egy kommandós csapat egy országból egy másikba. Viszont.
Programozás I Függvények általános jellemzői
Ficsor Lajos Miskolci Egyetem Általános Informatikai Tanszék
Microsoft Excel Függvények VII..
Microsoft Excel Függvények VI..
Microsoft Excel Függvények VIII.
P ROGRAMOZÁS C# - BAN Kivételkezelés. P ÉLDA I. Nullával való osztás miatt kapjuk a hibaüzenetet.
Programozás Operátorok C# -ban.
C nyelv utasításai.
Táblázatkezelés feladatok. Feladatok 1. változók –G2: földrész –G8: terület Írassuk ki a G2 földrész G8 területnél kisebb országok átlagos lakosságát!
Tömbök Csernoch Mária.
Alapfogalmak Alapsokaság, valamilyen véletlen tömegjelenség.
Alapszint 2.  Készíts makrót, ami a kijelölt cellákat egybenyitja, a tartalmat vízszintesen és függőlegesen középre igazítja és 12 pontos betűméretűre.
VI. Konténerek 18. Tömbök 19. Rendezés, keresés, karbantartás
VI. Konténerek 18. Tömbök 19. Rendezés, keresés, karbantartás
Alprogramok deklarációja, definíciója és meghívása Páll Boglárka.
A Pascal programozási nyelv alapjai
Feladatok: Rekordok Páll Boglárka. 1. Feladat: Egy szállításról a következő adatokat tartjuk nyilván: árukód, irányítószám, cím, mennyiség. Valósítsuk.
Feladat: 1.Írjunk eljárást amely egy paraméterként megadott stringből kitörli az összes ‘b’ betűt. 2.Írjunk eljárást amely beolvassa egy személy adatait.
A Pascal programozási nyelv alapjai
Tömbök és programozási tételek
Operátorok Értékadások
Merkúr.
1. Gyakorlat - Alapok 1. Írjon konzolprogramot, amely kiírja a “Hello ELTE” üzenetet! Használja a System.out.println() -t! 2. Írjon konzolprogramot, amely.
Hernyák Zoltán Programozási Nyelvek II.
1 Hernyák Zoltán Web: Magasszintű Programozási Nyelvek I. Eszterházy.
RADIX bináris számokra ___A___ Szembe 2 mutatóval, ha a felsőnél 1-es, az alsónál 0, akkor csere.
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Programozás II. 4. Gyakorlat Függvény paraméterek, dinamikus.
Objektum orientált programozás
Bernát Péter Buborékos rendezés.
ProgramozásProgramozás célja hosszabb számítások elvégzése ill. kiíratása akkor érdemes programot írni, ha sok számolni való van illetve ha ugyanazt az.
Pole (array of...).  Zložený datový typ na ukladanie viacerých premených  Zápis: var meno_pola : array [ konce intervala ] of základný typ ; Základné.
Feladatok (értékadás)
Az informatika logikai alapjai
8. osztály Egyszerű képletek. Első feladat  Adjunk meg egész számokat, majd számítsuk ki az összegüket, különbségüket és hányadosukat.
Mintapélda Készítsünk programot, amely beolvas egy egész számot, és eldönti arról, hogy prímszám-e. Készítsünk programot, amely beolvas egy egész számot,
Függvények a C nyelvben 1 Függvényeket a következő esetekben szokás írni: Ha ugyanazt a tevékenységet többször is el kell végeznünk ugyanolyan típusú,
2012. március 21. Paulik Áron.  Ha a függvényünk feladata olyan, hogy nem lenne értelme a visszatérési értéknek, vagy csak nincs rá szükség, void típusúként.
© Tóth Ákos, Óbudai Egyetem, 2010
Objektum orientált programozás
A gyakorisági sorok grafikus ábrázolása
1Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai KarAntal Gábor Programozás I. 1. gyakorlat.
Memóriakezelés feladatok Feladat: 12 bites címtartomány. 0 ~ 2047 legyen mindig.
Excel programozás (makró)
Programtervezés, programozás I. 2.5 tömbök,stringek
Dolgozat változók alkalmazására Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
Objektum orientált programozás 4. Mutatók, típusok és struktúrák Nagy Szilvia.
Függvények, mutatók Csernoch Mária. Függvények függvény definíciója az értelmezési tartomány tetszőleges eleméhez hozzárendel egy értéket –függvény helyettesítési.
Függvények, mutatók Csernoch Mária. Függvények függvény definíciója az értelmezési tartomány tetszőleges eleméhez hozzárendel egy értéket –függvény helyettesítési.
a programegységek között
Excel programozás (makró)
Filmes példaalkalmazás I.
Előadás másolata:

1. feladat  Készíts olyan függvényt, mely paraméterül kapja két egész típusú változó címét, s hívása után a két változó értéke helyet cserél.

2. Feladat  Készíts olyan függvényt, mely paraméterül kap egy egydimenziós, egészeket tartalmazó tömböt, annak méretét, valamint két egész típusú változó címét. A függvény eredményeképpen az első változó értéke a hívó oldalán legyen a tömb legkisebb, míg a második változó a legnagyobb eleme.

3. Feladat  Módosítsd az előző feladatot úgy, hogy a program két egész változó címe helyett két egész számra mutató mutató címét kapja meg. Eredményeképpen a hívó oldalon az első mutató mutasson a tömb legkisebb, a második mutató a legnagyobb elemére.

4. Feladat  Az 1. feladatban megírt függvény segítségével írj egy olyan függvényt, mely paraméterül kapja három egész típusú változó címét és eredményeképpen a három változó növekvő sorrendben kerül ki.

MENJETEK!