Formátum: jegyzőkönyv

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Csonkolt henger szerkesztése
Advertisements

Több oldalas dokumentum készítése Ms Word 2007 szövegszerkesztővel
Szimmetrikus 3f mennyiségek ábrázolása hatékonyan
BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
Nagyméretű dokumentumok hivatkozásai
Utófeszített vasbeton lemez statikai számítása Rajzi rész
Metszeti ábrázolás.
Metszetek.
A MŰSZAKI RAJZKÉSZÍTÉS SZABÁLYAI
Áramlástan mérés beszámoló előadás
Táblázat kezelő programok
Digitális Sötétszoba Adobe Photoshop CS5 Extended v12.0 Fotószakkör 2011/1. Retusálás beadandók.
6. rész: A részletmérés.  A változási vázrajzok elkészítéséhez szükséges részletmérés során a változással érintett területen az állami alapadatok tartalmában.
Excel: A diagramvarázsló használata
Prefix egyszerűen Miről is beszélek?. Részlet egy szoba beszélgetéséből.
Szövegszerkesztési szabályok
POSZTEREK KÉSZÍTÉSE.
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 5. rész: Jelentések.
Készítette: Nagyváradi Norbert
Hő- és áramlástechnikai gépek II
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TERVEZŐ PÁLYAMŰ TELEFON KONZULENS.
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TANTÁRGY TÉMA TERVEZŐ KONZULENS SZEMESZTER.
Access alapok Táblák, kapcsolatok, űrlapok.
Cellák és tartalmak formázása táblázatkezelő programokban Készítette: Péter Tünde Felkészítő tanár: András Izabella Iskola: Gábor Áron Iskolaközpont,
Informatikai alapszoftverek
A bemutató címe akár kétsoros is lehet, vagy még hosszabb. Szerzők, intézmények felsorolása tetszőleges sorrendben, okosan, szépen. A betűméret automatikusan.
A MÉRETMEGADÁS SZABÁLYAI
RENDEZETT VETÜLETEK.
CSAVARORSÓS EMELŐ TERVEZÉSE
Körlevél.
Prezentáció készítés MS PowerPoint segítségével
1 Kedves Kolléga, kérlek, hogy PowerPoint előadásaidhoz ezt a file-t használd fel alapként! a bemutatóban már van néhány, általunk összeállított dia, melyeket.
Készítette: Horváth Zoltán (2012)
Prezentáció a prezentációról
Körlevél.
DOKUMENTUMOK KÉSZÍTÉSE WORD 2007 SZÖVEGSZERKESZTŐVEL II. rész.
Vetületi ábrázolás alapjai
Microsoft Word Oberhuber Balázs.
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) Ennek megfelelően a sorok elválasztás.
A prezentációkészítés alapjai
ADATBÁZISKEZELÉS ŰRLAPOK.
TENGELYEK.
Gépszerkezettan.
Géprajzi egyszerűsítések és különleges ábrázolások
Az NVU webszerkesztő program
Táblázatok.
Rövid ismertető USB lábpedállal történő felvétel lejátszáshoz - jegyzőkönyv készítéséhez.
Rövid ismertető mikrofonnal történő
Kördokumentumok 2..
Bekezdések formázása 1..
Prezentációk készítése
Dokumentum formázása.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 A munka véglegesítése, nyomtatás.
Veszprémi EgyetemGépészeti alapismeretekGéptan TanszékVeszprémi EgyetemGépészeti alapismeretekGéptan Tanszék Hajtások.
BIOLÓGUS INFORMATIKA 2008 – 2009 (1. évfolyam/1.félév) 6.
CAD programok jellemzői
3.2. Axonometria – Műszaki rajzok párhuzamos vetítéssel
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TANTÁRGY TÉMA TERVEZŐ KONZULENS SZEMESZTER.
Informatika Oktató: Katona Péter. Táblázatkezelés (Az Excel táblázatkezelő alapjai)
Szövegszerkesztés összefoglalás.
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
MS Office Word 2010 Szövegszerkesztés.
Tárgyak műszaki ábrázolása Metszeti ábrázolás
Adatfeldolgozási ismeretek 15. ML osztály részére 2017.
Tárgyak műszaki ábrázolása Metszeti ábrázolás
Felületminőség.
MS Office Word 2010 Szövegszerkesztés.
Áramlástan mérés beszámoló előadás
Áramlástan mérés beszámoló előadás
Tárgyak műszaki ábrázolása Merőleges vetítés
Előadás másolata:

Formátum: jegyzőkönyv A4 méretű lap, alul és felül, valamint a jobb oldalon 5 mm keret, bal oldalon 10 mm keret A címlap tartalmazza a feladat címét, a tárgy nevét, a készítő nevét, Neptun-kódját és tankörét, valamint a készítés helyét és dátumát. A jegyzőkönyv készíthető számítógéppel, ill. kézzel is. Folyóírás a címlapon nem, a szövegben használható. Ha a szöveg ábrára hivatkozik, az ábrát be kell szerkeszteni a jegyzőkönyvbe. Ha táblázatra, szabványra vagy egyéb adatra hivatkozik, elegendő megadni a forrást (pl. Segédlet a Gépelemek I.-II. kötetéhez, 4.1 táblázat) A számítások eredményeit ki kell emelni, erre használható félkövér betűtípus vagy aláhúzás. A jegyzőkönyv végén összegezni kell az eredményeket és irodalomjegyzéket kell készíteni a felhasznált irodalmi forrásokról. Megadható webcím is, ha a készítéshez webes katalógust használ.

Formátum: rajz A rajz 1:1 méretarányú, a szükséges mennyiségű nézettel és metszettel. Tetszőlegesen használható kitörés, metszet és kiemelt nézet vagy metszet, ha az a rajz érthetőségét javítja. A rajz elkészíthető számítógéppel, de ebben az esetben minden részletet jól kivehetően kidolgozva, a géprajz szabályainak megfelelő kivitelben 1:1 méretarányú szabadkézi vázlatot kell bemutatni a gyakorlatvezetőnek, a számítógépes szerkesztés csak akkor kezdhető meg, ha a vázlatot a gyakorlatvezető jóváhagyta. Ha az elkészült rajz eltér a vázlattól, a jegy automatikusan elégtelen. A vázlaton használhatók a géprajz szabályainak megfelelő egyszerűsítések, a rajzon ki kell dolgozni minden egyes elemet. A beadandó rajzon a vonalvastagságokat úgy kell beállítani, hogy nyomtatáskor a vonalak ne folyhassanak egybe. Az egybefolyt vonalak hibának minősülnek.

Alapadatok Ékszíjhajtás Lánc- vagy laposszíjhajtás Pm= kW n= 1/min i1xi2= 1. ábra: a hajtás vázlata φ= ° A dilatáló csapágyazás külső gyűrűje mozdulhat el!

Az ékszíjhajtás méretezése A tárcsaátmérők meghatározása: Vopt=18…22 m/s érték választható A hajtó ékszíjtárcsa átmérője (dp1): Mivel

Az ékszíjhajtás méretezése A dp1 átmérő szabványos, ezért a számítotthoz közeli szabványos értéket kell választani a 4.1 táblázatból (segédl. 149.o.). Ügyelni kell rá, hogy a szíj sebessége benne maradjon az optimális tartományban. dp1sz = [mm] dp2= dp1sz * i

Az ékszíjhajtás mértezése dp2 ekkor lehet, hogy nem szabványos, ezt ellenőrizni kell és szabványosra választani. A 4.1 táblázat alapján: dp2 dp2sz Mivel így az áttétel változhat, ki kell számítani a valós áttátelt is:

Az ékszíjhajtás méretezése Az ékszíjszelvény kiválasztása A 4.2 táblázat (segédl. 150.o.) alapján választható a sebességhez tartozó ékszíjszelvény. A 4.4 táblázat (segédl. 151.o.) alapján ellenőrizni kell, hogy a dp1min kritérium teljesül-e.

Az ékszíjhajtás méretezése A tengelytáv megválasztása: 0,7(dp1 + dp2) < a < 2(dp1 + dp2) a= [mm] Az eddigi adatok alapján számítható a szíj hossza.

Az ékszíjhajtás méretezése Az ékszíj hosszának számítása:

Az ékszíjhajtás méretezése Lp= [mm]

Az ékszíjhajtás méretezése Lp-t szabványosra kell választani, pl. a segédlet 4.5 táblázata alapján (használható ékszíjkatalógus is, de azt jelölni kell a jegyzőkönyvben). Lpsz= [mm] Ez azt jelenti, hogy megváltozik a tengelytáv az előzetesen választotthoz képest!

Az ékszíjhajtás mértezése A szabványos tengelytávolság: asz = [mm]