Az öt érzék - öt kortárs művészeti alkotás a Ludwig Múzeumból - A diasor a Ludwig Múzeum Az öt érzék című múzeumpedagógiai foglalkozás előkészítéséhez.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kis Lord Alapítvány a Gyermekekért
Advertisements

A hallás.
A m ű v é s z e t e k A művészet a görög tekhné és technika,
Az újszülött élettani sajátosságai (folytatás)
GÓLYÁK.
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
Az operációs rendszer.
GÁRDONYI GÉZA EMLÉKHÁZ
Feladatsor A mi világunk 1. c. tankönyvhöz
INFORMATIKA OKTATÁS GYÓGYÁSZAT KÖZLEKEDÉS TÁVKÖZLÉS HADITECHNIKA
„CSOPORT VEZET CSOPORTOT”
Buhály József (Nyírtass, 1945 –. Artportal.hu: •
AUSZTRÁL ŐSLAKOSOK Onódi Csaba, 6.B.
Tiziano: III. Pál unokái körében Portréértelmezés.
Kohán György (1910, Gyulavári , Gyula).
A nyelv, az orr és a bőr mint érzékszervek
Csontváry Kosztka Tivadar -A Napút festő -
Kép - képsor A kép értelmezésének (dekódolásának) szintje: felismerés
A belgyógyászati fizikális vizsgálat
3. óra Kódok, adatok.
Lyonel Feininger Vitorlások.
Gondolatok a művészet rendszeréről
Magyarország a reformkorban
Magyarország a reformkorban
A művészetek születése Bevezetés az irodalomtörténetbe I.
Étkezési szokások az Arab Birodalomban
Kifejezési eszközök a filmművészetben A képkivágások.
Rekurziós példa „Az érzékek elé kell tárni mindent, mégpedig a láthatókat a látás elé, a hallhatókat a hallás elé, a szagolhatókat a szaglás elé, az ízelhetőket.
Láss... ne csak nézz.
Média és Gazdaság, ha a keresztény hit számít NymE-SEK, Szombathely, május 9. Dr. Németh Norbert.
A DENEVÉR.
A mai órán az őskor festészetével ismerkedünk meg!
A „hűséges kéz” és az „állhatatos szem” viszonya x A taktilis és a vizuális megismerés összekapcsolhatósága a XVII. században Szerző: Pintér Lilla Témavezető:
(1543) ifj. Hans Holbein (1497/8-1543) Önarcképek (1542)
Csáki Róbert.
VTT-BudapestSchanda János VE-Professzor Emeritus – CIE-MNB Színészlelet és „lágy” metrológia CIE TC 1-65:A framework for the measurement of visual appearance.
Magasabbrendű idegtevékenység
Esztétika Kerékgyártó Béla docens Jász Borbála doktorandusz
ADOLF HITLER festményei.
Kertész Imre: Sorstalanság
Színész Szerep Nézők  Színház lényege, ami nélkül, nincs színház  Nincs színház  Színész / szerep-be lépés,  Néző (közönség), több ember  Közös.
10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon...
„….valami bűzlik Dániában….” /Shakespeare/
Az ember külső élősködői Bevezető. Human ectoparasites Introduction.
Ámos (Ungár) Imre (Nagykálló, Ohrruff, Németország, 1944)
ZRÍNYI IFJÚSÁGI KÖR „Kiművelt emberfők által tenni nagy nemzetté a magyart” (Széchenyi István)
A „barbárság” fogalma Móricznál és általában
Ez a program elkészít egy portét arcodról, az általad megadott információkból… Kattints ide.
Az öt érzék - öt kortárs művészeti alkotás a Ludwig Múzeumból - Korosztály: óvoda és alsó tagozat Műveltségi terület: Ember és természet, Művészetek Várjuk.
Ami a tananyagból kimaradt… - Válogatás a Ludwig Múzeum gyűjteményéből - - A diasor a rajz és vizuális kultúra valamint a művészettörténet érettségire.
Matematika óra Az útügyi kiállításon. 2.állomás: Kiállító terem, híd makett. adatgyűjtés: Miről nevezték el a hidat?
Rózsavizes Húsvét napját jöttem ma kívánni… Húsvét projekt a baracskai Kozma Ferenc Általános Iskola 3. osztályában március 17-március 25. készítette:
A stockholmi metro A stockholmi metrót "a világ leghosszabb művészati galériájának" nevezik. 3 fő vonala (a kék, a vörös és a zöld) közel 110 km.
Készítette: Berzlánovich Krisztián
Major János ( ) grafikus Panyik Sára. Életrajz 1939-ban született zsidó kispolgári családban Apja munkaszolgálatosként eltűnt a doni átkelésnél.
Sapientino A minket körülvevő tér Miket találsz Aladdin szőnyegén? Kattints a megfelelőkre! Rajta van …
Urbán Gábor 1946-ban született Szabadkán
HALÁL a művészetben Készítette: Barna Eszter 9.a.
Vincent van Gogh művészete Van Gogh 1880-tól teljesen a festészetnek szentelte magát. Hágában élve eleinte a bányászok életét örökítette meg vázlatain,
Művészetek Palotája. Budapest legfiatalabb többfunkciós kulturális létesítménye m²-t meghaladja az alapterülete.
M ű vészeti korok szépségei Játékos vetélked ő Kriván Norbert Buzás Kristóf 12.C 12.A.
Az E-galéria kiállítása Gergely Borbála első önálló tárlata az E-galéria „Tehetségek” című sorozatában december 2 – december 2 – 18.
Használati útmutató Készítette: Kávai Áron Felkészítő tanár: Sarnyai Zoltán Iskola: Beszédes József MMIK Cím: Magyarkanizsa,
Részletek a kiállítás anyagából: A 25.évforduló I-V. c. sorozatból (2011., kréta, szén, á/ 70x50cm) Hommage’a Vinkler I-V. c. sorozatból (2011.,
Láss... ne csak nézz.
A kamara tárlat anyagát a hely adottságainak figyelembe vételével állítottam össze. OLAJ, AKRIL, AKVAREL, OLAJPASZTELL, XEROGRÁFIA, COMPUTER GRAFIKA.
B. Bodnár Éva „Élek , mint annyian mások , Szeretem e tarka világot.
A Biblia és a képzőművészet
Ki mit tud? december óra 330 terem
A prezentáció művészete
Előadás másolata:

Az öt érzék - öt kortárs művészeti alkotás a Ludwig Múzeumból - A diasor a Ludwig Múzeum Az öt érzék című múzeumpedagógiai foglalkozás előkészítéséhez (a programba ezek az alkotások szerepelnek, más feladatok kiegészítésével), de órai anyag színesítésére is alkalmas. A művek alkotójának neve, a művek címe és technikája mellett elhelyeztünk néhány rávezető, értelmező, az érzékeket működésbe hozó kérdést is. Korosztály: alsó tagozat Műveltségi terület:

Tapintás Domenico Gnoli : Nadrágzseb (1969) olaj, vászon, 131 x 111 cm Mit látsz a képen? Mire való a nadrágzseb? Mit tartunk a zsebben? Mivel „látunk” a zsebben?

Ízlelés Spoerri: Az Hôpital Ephémère szomszédos műtermének fiatal művészei által fogyasztott desszert (1991) vegyes technika, farostlemez, 80,2 x 160,3 x 43,5 cm Mit látsz a képen? Hány fő étkezhetett ezen az asztalon? Milyen ételek, italok nyomait fedezed fel? Miképpen tudnád csoportosítani az ételeket ízük szerint? Tudod-e csoportosítani őket az ételek színük szerint?

Látás Nádler István: Erőszak (1968) kazeintempera, akril, vászon, 199,5 x 150 cm Nevezd meg a képeken látható színeket! A kép címe: Erőszak. Mely színeket látod erőszakosnak, melyikeket szelídnek a képen? Hogy tudnád még csoportosítani a képeken látható színeket?

Hallás A. R. Penck: Metafizikus áthatolás egy zebrán (1975) pamutvászon, diszperziós festék és akril, 285,8 x 285,8 cm Milyen állatokat ismersz fel a képen? Hol élnek ezek az állítok, melyik földrészen, melyik kontinensen? Próbáljátok meg a képeken látható állatok hangjait utánozni? (Az állatok nemcsak a „hangszálaikkal” hoznak létre jellegzetes hangokat!)

Szaglás Csujkov: Panoráma I-II. (1976) zománcfesték, farost, II.: 29 x 65,8 x 65,4 cm Felismered a képen (részlet) látható helyiséget? A helyiség mely jellegzetes tárgyai hiányoznak még a képről? Hasonlítsd össze a Te családod ugyanezen helyiségével, miben hasonló, miben különböző? Mely illatok jutottak először eszedbe a kép láttán?