A évi allokáció általános bemutatása- zárása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
EU és Magyarország 7. előadás A magyar állampolgárok jogai az EU-ban.
Advertisements

Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
Bodolai Anna Borbála ICCR-Budapest Alapítvány Január 14. Európai Integrációs Modulok-Szakmai Tapasztalatcsere (EIA/2012/4.8.1.)
A felsőoktatás fejlesztési lehetőségei
Migránsok társadalmi beilleszkedése együttműködéssel
Új Magyarország Fejlesztési Terv „Foglalkoztatás és növekedés” Cél: Felzárkózni a fejlett országokhoz a foglalkoztatás növelésével és a gazdasági.
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
A komplex rehabilitáció Új feladat – új szemlélet! Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ november 26.
FSZK Nonprofit Kft. ügyvezető
Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program Budapest, február 9.
2005. szeptember 28.. Történeti háttér Kiemelkedően magas menekültáradat Igény a menekülők szabályozott érkezése iránt.
Szabad-e a szabadult? A TÁMOP kiemelt projekt szerepe a reintegrációs folyamatban Botka Bianka szolgáltatás módszertani vezető, Belügyminisztérium.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
Az EU oktatási és képzési rendszerének célkitűzései
VI. Országos Távmunka Konferencia december 6. Az OTP Csoport távmunka tapasztalatai Magyarországon és Romániában.
Migránsok Magyarországon LeCiM-projekt.
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Az ÚMVP intézményrendszere
Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia január 26.
K ÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM T ÁRSADALMI F ELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG romagov.kormany.hu A Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia.
A Safer Internetplus Program célja és területei eContentplus és Safer Internetplus Nemzeti Információs Nap Budapest, április 18. Simor Gabriella,GKM.
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
A képzett szakemberekért HEFOP központi program „ KORSZERŰ FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA ÉS ALKALMAZÁSA” Záró rendezvény A KONFERENCIA.
A Jövő Internet kutatás hazai támogatási lehetőségei Fonyó Attila Nemzeti Erőforrás Minisztérium Tudománypolitikai Főosztály.
 Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Európai Integrációs Alap 2012.
Migrációról iskolásoknak Iskolai projekt
Megpályázható tevékenységek BM/4747-1/2012. sz
Európai Menekültügyi Alap évi allokációja SZAKMAI RÉSZ Pályázható célkitűzések és tevékenységek Célcsoportok Változások A pályázók tájékoztatása,
Európai Menekültügyi Alap évi allokációja SZAKMAI RÉSZ Pályázható célkitűzések és tevékenységek Célcsoportok A pályázók tájékoztatása, szeptember.
Európai Menekültügyi Alap évi allokációja SZAKMAI RÉSZ Pályázható célkitűzések és tevékenységek Célcsoportok Változások A pályázók tájékoztatása,
Megpályázható tevékenységek BM/ /2012. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap.
Strukturális és Kohéziós Alapok
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
A bevándorlási politika néhány kritikus pontja az Európai Unióban Szalayné Sándor Erzsébet PTE ÁJK november 5.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A pénzügyi időszakban létrehozott Belügyi Alapok bemutatása
Energiahatékonysággal a vállalkozások költségcsökkentéséért Nagy Judit Külkapcsolati munkatárs Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
FEMIP „Minőségfejlesztés a felsőoktatásban” TÁMOP / Bángi-Magyar Attila szakmai vezető OFI Szakmai Napok december 7.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
„Határon innen és határon túl – integráció és migráció a Kárpát-medencében” A Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a munkaerő-migráció Korózs Lajos államtitkár.
A Kistérségi Koordinációs Hálózat szerepe a roma integráció elősegítésében Székely Andrea főosztályvezető NFÜ Központi Fejlesztési Programiroda.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Átvándorlók-bevándorlók kontra hajléktalan ellátás
„Interdiszciplináris kutatói teamek létrehozása és felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre környezetbiztonsági kutatási területeken” GEO-TEAM.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Civil és állami partnerek együttműködése a kísérő nélküli kiskorúak érdekében SUBTITLE.
Az emberkereskedelem kérdései az áldozatok szempontjából Gál Eszter Európai Együttműködési Főosztály október 21. Belügyminisztérium.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
AZ EFOP VÉGREHAJTÁSÁNAK ELŐREHALADÁSA* SZEPTEMBER 23. *2016. SZEPTEMBER 15-EI ADATOK ALAPJÁN DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS.
Központi koordináció feladatai a as programozási időszakban.
Tájékoztató a HEFOP 1.1 „A munkanélküliség megelőzése és kezelése” című intézkedés eredményeiről Rózsa Zoltán ESZA Kht. programvezető november 29.
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
Jövőkép Hasznos Gábor Kármentesítési referens
A TÁMOP szerepe a büntetés-végrehajtási szervezet életében
Lorem ipsum.
Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal
1/15/2019 Az uniós bel- és igazságügyi informatikai rendszerekkel és az interoperabilitással kapcsolatos jogharmonizációs kérdések október 10. Belügyminisztérium.
Előadás másolata:

A 2011. évi allokáció általános bemutatása- zárása Tóth Judit Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium 2014. július 16.

Szolidaritási Alapok 2011. évi allokációja 85 db támogatott projekt 4,1 Mrd Ft (EU + hazai forrás) Záró jelentés: Felelős Hatóság értékelését követően, 2014. március 31-éig

Európai Menekültügyi Alap (EMA) menedékjogi kérelmek, illetve felülvizsgálati kérelmek elbírálásával kapcsolatos képességek javítására, külföldiek beazonosítását javító képzések ingyenes jogi segítségnyújtás, jogi képviselet biztosítása minőségi befogadást elősegítő intézkedések biztosítása különös bánásmódot igénylő kísérő nélküli kiskorú menedékkérők csoportja számára speciális felzárkóztató programok + kiegészítő étkeztetés biztosítása helyi önkormányzatok bevonásával a menekültek, oltalmazottak társadalomba történő vidéki beilleszkedését segítő kísérleti projektek elismert menekültek, oltalmazottak valamint családtagjaik sikeres beilleszkedése és a befogadó társadalom érzékenyítése különleges bánásmódot igénylő egyénre, illetve csoportra szabott integrációt elősegítő intézkedések

Európai Visszatérési Alap (EVA) támogatott önkéntes hazatérési programok kísérettel végrehajtott tolonc előkészítése, végrehajtása és nyomon követése visszatérés előtt szociális és pszichológiai segítség és tanácsadás biztosítása harmadik országok konzuli hatóságaival és/vagy bevándorlási szerveivel való együttműködés kialakítása vagy javítása ország-információs missziók végrehajtása, tájékoztatás és tanácsadás nyújtása az önkéntes hazatérési és/vagy re-integrációs lehetőségekről visszatérés területén tevékenykedő szakemberek képzése legjobb gyakorlatok megosztása más tagállamok szakértőivel és hatósági szakembereivel

Európai Integrációs Alap (EIA) harmadik országbeli állampolgárok a magyar oktatási és képzési rendszerbe vagy a munkaerőpiacra való beilleszkedésük segítése magyar társadalom társadalmi tudatosságának, nyitottságának növelése kutatási projekt, amelynek eredményei hozzájárulhatnak a magyar bevándorlási és integrációs szakpolitika megalapozásához speciális komplex programok és szolgáltatások biztosítása által a harmadik országbeli állampolgárok társadalmi beilleszkedésének megkönnyítése a beutazással és a tartózkodással kapcsolatos engedélyezési eljárások elérhetővé tétele + hasznos információkat biztosítása harmadik országbeliek köz- és magánszolgáltatásokhoz való könnyebben és magasabb színvonalú hozzáférésének támogatása

Külső Határok Alap (KHA) határforgalom-ellenőrzés fejlesztése (Röszke autópálya határátkelőhely, valamint Záhony közúti határátkelőhely) határőrizet támogatása érdekében 4 db stabil hőkamerás felderítő rendszer, 6 db mobil hőkamerás felderítő rendszer, 3 db Schengen busz, egy helikopter leszállóhely 88 db Schengen Alapból beszerzett jármű, illetve technikai eszköz javítása vízumkiadás fejlesztése és az illegális bevándorlás elleni küzdelem támogatása SIS II éles üzembe állítása külképviseletek és a Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai eszközparkjának modernizálása határátkelőhelyek okmány- és ujjnyomolvasóval történő ellátása vízumkiállítás, valamint a határellenőrzés fejlesztése érdekében szakmai továbbképzések, tanfolyamok, konferencia került megszervezésre 5 db esettanulmány készült a vízumeljárási gyakorlat hatékonyságának fejlesztése érdekében

Köszönöm a figyelmet!