Csereklei Levente. Tartalomjegyzék Élete és tanulmányai Későbbi évei Tudományos eredményei Forrás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Georg Simon Ohm ( ).
Advertisements

A kompetenciafejlesztés lehetőségei az iskolai tantárgyakon keresztül
Matematika kompetencia
Pedagógiatörténet Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem február 16. Körmendy Zsolt.
József Attila / / Tóth Márta.
Réthelyi Bálint & Gergely
Készítette: Tóth Enikő 11.A
Arisztotelész életútja.
Fizikai Intézet 4026, Debrecen Bem tér 18/a,b
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV „A felsőoktatás.
Készítette: Németh Sándor
A nagy mesemondó Készítette: Kamenszki Zita.
Rejtő Sándor Könnyűipari Mérnöki Főiskolai Kar
Tanulás, kommunikáció, nevelés Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Bizottság IV. Országos Neveléstudományi KonferenciaMagyar Tudományos Akadémia 2004.
A XVII. SZÁZAD KIEMELKEDŐ NEVELŐI
DR. Lovász László Matematikus. Dr. Lovász László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Matematikai Intézetének igazgatója 1948-ban született Budapesten. Fő.
Élete és munkássága Készítette: Illés Szabolcs
DON BOSCO.
Georg Simon Ohm Életrajza..
Készítette :Varga Sára
Bolyai János.
CSAPODY VERA március 29. – Budapest, november 6. "Az én hivatásom, hogy másoljam le a természet szépségeit. Mindegyiket, amennyire csak lehetséges."
Charles Augustin de Coulomb
Newton és gravitációs törvénye
Ludwig Boltzmann Perlaki Anna 10.D.
Készítette: Gál Patrik (9.c)
Hermann von Helmholtz Kerekes Evelin 11.c. Hermann Ludwig von Helmholtz  augusztus 31.-én Potsdamban született  szeptember 8.-án Charlottenburgban.
Szerző: Kostyalik Marcell 9.c
Készítette: Győrik Viktor
FEKETE VALÉR (SIOR) PÁSZTORVÖLGYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM.
Készítette: Bakos Vanessza, 9.a
Galileo Galilei élete Kelemen Dávid 9/c.
Eötvös Lóránd élete Készítette:Bráder Amanda 9.b.
Galilei és az inkvizíció
Newton : Principia Katona Bence 9.c..
Heike Kamerlingh Onnes
Készítette: Zsiros Ádám 10.d
Galilei és az Inkvizíció
Heinrich Rudolf Hertz.
Készítette: Borzási Stefánia.  augusztus 31-én született a németországi Potsdamban.  Német orvos és fizikus volt.  Édesapja, Ferdinand Helmholtz.
Készítette: Nagy Attila
Lénárd Fülöp ( ).
Készítette : Kovács Máté 10.d
Készítette: Prumek Zsanett
Jurij Vega Készítette : Zsemlye Márk március szeptember 26.
Vidó Angelika 9.c. Tartalomjegyzék: Életútja Filozófiája A tudományok felosztása A filozófia három ága Ködképek (idolumok) A helyes módszer kiválasztása.
Fótos Bálint.  Született Június 13.  Edinburgh, Skócia  3 évesen a katolikus anyja kezdte tanítani  8 évesen elvesztette az anyját  Ezek.
ELTE informatikus vegyész szak
Eötvös Lóránd: Gravitáció
William Thomson /Lord Kelvin/
Christiaan Huygens élete
Heike Kamerlingh Onnes
Dinyák Adrienn 10.a.  Születése Születése  Tanulmányai Tanulmányai  Munkái Munkái  Magánélete Magánélete  Fizikai elért eredményei Fizikai elért.
Galileo Galilei élete és munkássága
DEBRECENI EGYETEM Természettudományi és Technológiai Kar Földtudományi Intézet Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszék AZ EMBER DOMBORZATRA GYAKOROLT.
Isaac Newton élete.
Készítette:Longo Paolo
Készítette:Kereszti Laura
Simonyi Károly Élete Bognár Beáta 11.D. Tartalom Életrajz Családja Díjai Könyvei Források.
 Lucille Philips  Melville Feynman  New York  125 Pont  Tudomány iránti érdeklődés  Matematika Bajnokság.
Coulomb torziós ingája Misák Laura 9.a. Charles Augustin de Coulomb 1736(Angouleme)-1806(Párizs) Francia fizikus,hadmérnök Iskolái:1761-ben a mezieres-i.
Curie házaspár Készítette: Kőszegi Zoltán. Curie házaspár.
Gábor Dénes KEREKES EVELIN 12.C. A fizikusról Születési név: Günszberg Dénes Született: Budapest, Terézváros, június 5. Elhunyt: London, február.
Nagy magyar tudósok Neumann János ( ) „Neumann észjárását ismerve néha eltűnődöm, hogy nem egy magasabb rendű faj egyik képviselőjével állok-e.
  Würzburg, december 5. – München, február 1.  Nobel-díjas német fizikus, a kvantummechanika egyik megalapítója. Munkássága a modern fizikában,
Irinyi és Kossuth barátsága
Határon túli magyar tanulók teljesítménye a PISA vizsgálatok alapján
Charles-Augustin de Coulomb
Professzor Ujvárosi Miklós életútja és munkásságának hatása
Galileo Galilei Készítette : Adorján Bezaló. Élete: Galilei az olasz Pisában született ben.Orvosnak készült a pisai egyetemen de anyagi okok miatt.
Előadás másolata:

Csereklei Levente

Tartalomjegyzék Élete és tanulmányai Későbbi évei Tudományos eredményei Forrás

Élete és tanulmányai Potsdam, augusztus 31. – szeptember 8. édesapja, Ferdinand Helmholtz egy potsdami iskolában tanított filozófiát édesanyja Caroline Penn volt eleinte édesapja oktatta otthon apja azt akarta, hogy orvos legyen Helmholtzot a természettudományok érdekelték jelentkezett az iskolába ahol apja tanított anyagi okok miatt nem sikerült berlin orvosi intézet

Későbbi évei 1842 orvos a katonaságnál folytatta matematikai és fizikai tanulmányait egyik elmélete ráébresztette, hogy az akadémián a helye 1849-től hét éven át a königsbergi egyetem fiziológia-professzora volt. utolsó munkahelye a berlini egyetemen volt fizika- professzorként

Tudományos eredményei energiamegmaradás: lényege, hogy minden fizikai változásnak fizikai oka van. idegimpulzusok terjedési sebességének mérése perceptuális kutatás: az érzékletek értelmezése nem tudatos következtetések útján, tapasztalatok segítségével történik. vizuális térpercepció-elmélet: Helmholtz empirikus nézete szerint a téri észlelés alapja a tapasztalat, a helyjelzőket tanulással sajátíthatjuk el

Háromszín-elmélet: Helmholtz elméletének az alapja, hogy a szemben háromféle szövet található, melyek külön-külön ingerelve különböző színérzetet váltanak ki (vörös, zöld és ibolya). Ha a három alapszíntől eltérő szín ingerli a szöveteket, akkor nemcsak az egyik fog működésbe lépni, hanem kettő vagy három is valamilyen kombinációban.

Forrás: Wikipédia