Eszköztelenül? Területfejlesztés új helyzetben Szaló Péter.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Regionalizáció alulnézetből szeptember 15. Pécs Regionalizáció alulnézetből szeptember 15. Pécs Dr. Zongor Gábor főtitkár főtitkár Települési.
Advertisements

Területi koordinációs kapacitások vizsgálata Szepesi Balázs A területfejlesztési értékelések bemutatása – workshop április 2 5.
ÜDVÖZLÖM ÖNÖKET A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK NEVÉBEN!
TERÜLETI SZEMPONTBÓL VERSENYKÉPES ÉS KIEGYENLÍTETT MAGYARORSZÁGÉRT Dr. Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős miniszter.
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Területfejlesztési Stratégiai Program megújítása Szolnok, február 2. Jász-Nagykun-Szolnok.
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Ugrás az első oldalra Területi kohézió a fejlesztéspolitikában Dr. Szaló Péter szakállamtitkár Területi kohézió a fejlesztéspolitikában Dr. Szaló Péter.
Pelech Dávid Budapest Duna Kontakt Pont
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
Tapasztalatok bemutatása a hátrányos helyzetű kistérségek szociális ellátó- rendszerének fejlesztése és a közszolgáltatások kistérségi integrációja területén.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Varju László, államtitkár NFGM A Regionális Fejlesztési Operatív Program tapasztalatai Tanulságok és következtetések az ÚMFT regionális programjai tükrében.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
Készítette: Mogyorósi Bettina. Az ország kiegyensúlyozott területi fejlődése és a térségei társadalmi-gazdasági, kulturális fejlődésének előmozdítása,
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Irányváltások a területfejlesztés intézményrendszerében 1Területfejlesztők Napja Balatonkenese.
Ugrás az első oldalra ÚJ TERÜLETFEJLESZTÉSI STRATÉGIA október Dr. Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter.
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
A Ket. tervezett módosítása
Magyarország 2015 Intézményi Reform Munkacsoport.
1 A kohéziós politika a költségvetés fogságában 49. Közgazdász-vándorgyűlés, Pécs, szeptember 30. dr. Iván Gábor.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Genfi Egyetem, Európai Tanulmányok Intézete A vidékfejlesztés területi és közigazgatási aspektusai a magyar és a.
MTA Regionális Kutatások Központja A decentralizált hatalomgyakorlás és a regionális fejlődés Pálné Kovács Ilona.
Nyugat-dunántúli Régió
Közigazgatási Reform Programok IH dr. Bálint Ákos főigazgató Közigazgatási Reform Programok IH dr. Bálint Ákos főigazgató.
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Magyar Controlling Egyesület Szombathely, október Keringer Zsolt MCE Konferencia 2008 A controlling gyakorlata ASP alapú közigazgatás lehetőségei.
Controlling a gyakorlatban Dr. Szegvári Péter kormány-főtanácsadó Magyar Controlling EgyesületMiniszterelnöki Kabinet Uniós körkép - Az európai regionális.
Az NFT társadalmi egyeztetése civil szemszögből Civilek a Nemzeti Fejlesztési Terv Nyilvánosságáért - CNNy Pécs, március 23.
MTA Regionális Kutatások Központja Regionális fejlesztéspolitika régiók nélkül? Pálné Kovács Ilona MTA RKK MTA Regionális Kutatások Központja.
Nemzeti Területfejlesztési Hivatal A RÉGIÓÉPÍTÉS ÉVE ,3 MILLIÁRD FORINT ÁTADOTT FORRÁS A RÉGIÓKNAK március 17. Kormányszóvivői sajtótájékoztató.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Integrált közösségi szolgáltató terek
Budapest, december 6.1/12 A kistérségi rendszerépítés helyi tervezésének és módszertani támogatásának új hangsúlyai Dr. Németh Jenő IDEA Kistérségi.
Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
Belügyminisztérium Önkormányzati Feladatok Főosztálya
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv és az operatív programok rendszere CIVILIÁDA 2006 Budapest, október 18. Kelemen Balázs, főosztályvezető-helyettes.
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
A regionális politika 1996 után Magyarországon
Indulnak az új, kkv-k versenyképességét segítő EU-pályázatok
1 A városfejlesztési stratégia dilemmái A Magyar Regionális Tudományi Társaság IV. Vándorgyűlése Szeged, október Önkormányzati és Területfejlesztési.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
A Strukturális Alapok Cél: a régiók közötti társadalmi és gazdasági kohézió elősegítése Költségvetés: 195 mrd EUR  Európai Regionális Fejlesztési.
A magyar önkormányzati rendszer bemutatása OSLO április 22
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
A SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ TARTALMI IRÁNYAI MFKB megbeszélés február 5.
INDULNAK AZ ÚJ, KKV-K VERSENYKÉPESSÉGÉT SEGÍTŐ EU- PÁLYÁZATOK MÁTHÉ PÉTER VEZETŐ TERVEZŐ, DDRFÜ.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara stratégiai jelentőségű programja a közötti időszakra Miskolc, november 29. Bihall.
A PAKSI BŐVÍTÉS LEHETSÉGES HATÁSAI TOLNA MEGYÉRE: KAPCSOLÓDÁSI PONTOK, EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A TELLER-LÉVAI PROJEKTEKHEZ NASZVADI BALÁZS TERÜLETFEJLESZTÉSI OSZTÁLYVEZETŐ.
Új egyensúly Sikerek és kihívások. 2 Felzárkózik a gazdaság.
Új Magyarország Fejlesztési Terv Egészségügyi fejlesztési lehetőségek Gál Ilona közgazdasági szakállamtitkár Új Magyarország Fejlesztési Terv Egészségügyi.
1 A fogyasztóvédelem magyarországi helyzete és gyakorlata, a fejlesztés lehetséges irányai Budapest, Dr. Horváth Sándor Főosztályvezető Ifjúsági,
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Az Államreform Operatív Program évi akcióterve.
KISTÉRSÉG ÉS REGIONALITÁS A KÖZMŰVELŐDÉSI GYAKORLATBAN Pap István Megyei Művelődési Központ, Békéscsaba.
A járási rendszer megújítása
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
A helyi önkormányzatok feladatrendszere és költségvetése
Előadás másolata:

Eszköztelenül? Területfejlesztés új helyzetben Szaló Péter

Helyünk Európában A Világbank II. szerkezetátalakítási programja és a nyírlugosi teniszpálya A Világbank II. szerkezetátalakítási programja és a nyírlugosi teniszpályaavagy Képesek vagyunk-e a felzárkózásra? Képesek vagyunk-e a felzárkózásra?

Makropálya Kiváló feltételek a kohéziós politika révén Az NFT hozzájárulhat a növekedéshez és a szerkezetváltozáshoz Az NFT hozzájárulhat a növekedéshez és a szerkezetváltozáshoz Sikeres tárgyalások a feltételekről Sikeres tárgyalások a feltételekről Tervezhetőség: előrelátás hét évre Tervezhetőség: előrelátás hét évre

Sikeres tárgyalások a feltételekről A munkacsoport A munkacsoport Források növelése közel 1 Mrd euróval Források növelése közel 1 Mrd euróval Közép-Magyarország pozíciója millió Közép-Magyarország pozíciója millió ÁFA elszámolhatósága (önkormányzatok, központi szervek) ÁFA elszámolhatósága (önkormányzatok, központi szervek) Társfinanszírozás növelése 10 %-kal Társfinanszírozás növelése 10 %-kal Magánkiadások (PPP) társfinanszírozása Magánkiadások (PPP) társfinanszírozása N+3 N milliárd költségvetési megtakarítás milliárd költségvetési megtakarítás

A kohéziós politika hatása Átrendezte az érdekeltségi rendszereket Átrendezte az érdekeltségi rendszereket Ágazati szinten Ágazati szinten Térségi szinteken Térségi szinteken Helyi szinten Helyi szinten Veszélyek: költségvetéspótló intézmény Veszélyek: költségvetéspótló intézmény Tapasztalatok: Tapasztalatok: az ágazati érdekek elszakadnak az eredeti gazdaság- és társadalompolitikai céloktól az ágazati érdekek elszakadnak az eredeti gazdaság- és társadalompolitikai céloktól A keretek tágítására törekvés A keretek tágítására törekvés

Válasz: új intézményrendszer Összkormányzati prioritások érvényesítése Összkormányzati prioritások érvényesítése Egyszerűbb, átlátható intézményrendszer Egyszerűbb, átlátható intézményrendszer Források központosítása Források központosítása A növekedési pálya központba helyezése A növekedési pálya központba helyezése A foglalkoztatás A foglalkoztatás

Kihívás a szakpolitikáknak Policy forrás nélkül Policy forrás nélkül A kiürülés veszélye A kiürülés veszélyeLehetőség: A „forrásokért versengés” helyett szakmai célok A „forrásokért versengés” helyett szakmai célok Az eszköztár újragondolása Az eszköztár újragondolása Megtalálni az elfelejtett tervezést Megtalálni az elfelejtett tervezést

A területfejlesztés Faragó László: kisgömböc effektus Faragó László: kisgömböc effektus Bekapja a szakpolitikákat Bekapja a szakpolitikákat Univerzális szerepre törekvés Univerzális szerepre törekvés Kettős elvárás egymás rovására: Kettős elvárás egymás rovására: Legyen igazságos és gazdaságilag hatékony Legyen igazságos és gazdaságilag hatékony

A területfejlesztés új helyzetben Együtt az önkormányzati igazgatással Együtt az önkormányzati igazgatással Milyen térszerkezetet akarunk? Milyen térszerkezetet akarunk? A városhálózat központba állítása A városhálózat központba állítása Régió és kistérség 2/3 nélkül Régió és kistérség 2/3 nélkül A gazdaszerep erősítése A gazdaszerep erősítése Az eszköztár új elemei: az ingatlanérték- adótól a klaszterszervezésig Az eszköztár új elemei: az ingatlanérték- adótól a klaszterszervezésig

Az átalakítás alapvető célkitűzései  Szolgáltató állam, hatékonyság, magasabb színvonalú közszolgáltatások  Decentralizáció kiterjesztése, források koncentrációja  Tervszerűség, kiszámíthatóság  Átláthatóság, ellenőrizhetőség  Gyorsabb, egyszerűbb, koncentráltabb államigazgatás  Partnerség az önkormányzatokkal, civil szervezetekkel

A települési önkormányzati rendszer továbbfejlesztése  Differenciáltabb hatáskör-telepítés (felülvizsgálat, dereguláció)  Ágazati feladatoknál: szakmai feltételek átalakítása  Feladatok ellátásának finanszírozása - hangsúlyosabb szerep (bevételi oldal meghatározása)  Kiegyenlítő finanszírozási mechanizmus  E-ügyintézési végpontok létrehozása  Újabb körjegyzőségek – pénzügyi ösztönzőkkel

A települési önkormányzati rendszer továbbfejlesztése II. Új városhálózat-politika kialakítása:  A városhálózat-fejlesztés prioritásának biztosítása a nemzeti fejlesztéspolitikában  Munkamegosztás és együttműködő város- hálózat  Kistérségi székhelyek szerepének erősítése

A többcélú társulási rendszer ösztönzött bővítése Célok:  Ösztönzött feladatok fokozatos bővítése  Ágazati feltételrendszer finomítása  Tervszerűség  Közvetlen feladatellátás a társulásban  Szakmai színvonal, hatékonyság fokozása  Forráskoordináció erősítése A kistérségi közigazgatás továbbfejlesztése

Kistérségi szolgáltató központok  Okmányirodák bázisán az egységes ügyfélszolgálat: -erősíti az állam szolgáltató funkcióját -egyszerűsíti az ügyintézést -egy helyen lehessen intézni a közügyeket -növeli a közigazgatás színvonalát -elősegíti az elektronikus ügyintézést  Államigazgatási hatósági ügyek – kistérségi központ jegyzőjéhez

A kistérségi közigazgatás továbbfejlesztése III. A területfejlesztés kistérségi szinten ellátandó feladatainak megerősítése  Kistérségi területfejlesztési tanács tervezési szerepének erősítése, partnerség  A társulások pályázatainak előnyben részesítése  Hatékonyabb területfejlesztési feladatellátás: -szervezeti feltételek megteremtése -kistérségi szereplők integrálása  Esélyteremtés a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben

A megyei közigazgatás súlypontjának áthelyezése  Megyei önkormányzati feladat- és hatáskörök felülvizsgálata  Regionális együttműködésnél a szakmai feltételek kialakítása – külön forrásokkal  Megyei államigazgatási szervek regionalizációja  Megyei területfejlesztési intézményrendszerben: - a megyei területfejlesztési tanácsok súlyának csökkentése - fejlesztési források: a regionális tanácsokhoz - megye: koncepciók, programok

A regionális közigazgatási rendszer kiépítése I. Regionális együttműködési intézményrendszer létrehozása Területi államigazgatás gyors ütemű regionalizációja A regionális közigazgatási hivatalok létrehozása: - Nem régióközpontban lévő hivatalok: megyei kirendeltségek

A regionális közigazgatási rendszer kiépítése II. A regionális önkormányzati együttműködési rendszer ösztönzése: -Együttműködés a közszolgáltatások széles körére -Szükséges az anyagi ösztönzés meghatározott feladatok vállalására - Központi feladatok ellátása közjogi szerződésekkel megállapodás alapján (államigazgatási szervekkel)

A regionális közigazgatási rendszer kiépítése III. A területfejlesztés regionális intézmény – és eszközrendszerének átalakítása:  Az intézményrendszer átalakítása - kormányzati képviselet felülvizsgálata - ágazati testületek integrálása - munkaszervezetek működési formájának felülvizsgálata - főállású regionális elnök

 Az eszközrendszer átalakítása - regionális tervezési kompetenciák erősítése - fejlesztési tevékenységek átfogó szabályozása - programfinanszírozás – tervszerződés – monitoring - korszerű „együttdöntési” mechanizmus

Köszönöm a figyelmüket!